ASFALT YOLUN SEVİYESİNİ AYARLAMAK ÇOK MU ZOR?

GÜNDEM 02.05.2019 - 16:39, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2626+ kez okundu.
 

ASFALT YOLUN SEVİYESİNİ AYARLAMAK ÇOK MU ZOR?

  Adana’da asfalt yol yapımının ardından bazen yol ortasında kalan rögarlar ya yol seviyesinin altında ya da üstünde kalıyor bu da kaza ve hasarlara yol açıyor.  Adana’da her geçen gün artan araç sayısına rağmen şehir içindeki standartlara uygun yapılmayan asfalt yollar araç sahiplerinin sürüş keyfini bozuyor. Mimarlar Odası Eski Başkanı Erkan Karakaya, asfaltın ardından rögarların yol seviyesine getirilmediğini bunun kaza ve hasarlara yol açtığını söyledi.  Her yıl artan araç sayısından dolayı artık şehir içindeki yollar daha fazla yıpranıyor. Belli bir süre sonra da standartları bozulunca yenilenen asfaltlar içinse gereken özen gösterilmiyor. Genellikle yol ortasında kalan şehir içindeki bazı rögar kapakları, asfaltla yenileme çalışmaları sırasında yol seviyesinin ya üzerinde ya aşağısında kalıyor. Belediye ekiplerinin sürekli göz ardı ettiği bu düzensizlik; trafikte seyreden araç sürücülerine zaman zaman korku dolu anlar da yaşatıyor; bazen trafik kazalarına bazen ise araçların ön düzenleri ile alt takımlarına ciddi hasar veriyor.  Mimarlar Odası Eski Başkanı Erkan Karakaya, “Kaliteli yol asfaltı dökmeyi sonunda başardık ama basit bir mühendislik müdahalesiyle çözülebilecek rögar kapağı detayını uygulamaktan çok uzağız” dedi. Karakaya, uzmanların “Bir kentin medeniyet seviyesini kaldırımlarının yüksekliğiyle anlayabilirsiniz” dediklerini anımsatarak, “Bence başka bir detayı saymayı unutmuşlar. O da kentin sokak ve caddelerindeki rögar kapaklarının asfalt seviyesi denilmeliydi” diye konuştu.  Kentsel konforun ayrıntılarda gizli olduğuna dikkat çeken Karakaya, şunları kaydetti: “Trafikte tehlikeli olan rögar kapak seviyelerinin dışında anlamakta zorluk çektiğim diğer bir detay da kentin pek çok yerinde rastladığımız 20-30 metrekarelik bir alanda nasıl oluyor da 7-8 ayrı rögar kapağı bulunabiliyor. Bunları bir proje dahilinde planlamak bu kadar mı zor?”

 

Adana’da asfalt yol yapımının ardından bazen yol ortasında kalan rögarlar ya yol seviyesinin altında ya da üstünde kalıyor bu da kaza ve hasarlara yol açıyor. 


Adana’da her geçen gün artan araç sayısına rağmen şehir içindeki standartlara uygun yapılmayan asfalt yollar araç sahiplerinin sürüş keyfini bozuyor. Mimarlar Odası Eski Başkanı Erkan Karakaya, asfaltın ardından rögarların yol seviyesine getirilmediğini bunun kaza ve hasarlara yol açtığını söyledi. 
Her yıl artan araç sayısından dolayı artık şehir içindeki yollar daha fazla yıpranıyor. Belli bir süre sonra da standartları bozulunca yenilenen asfaltlar içinse gereken özen gösterilmiyor. Genellikle yol ortasında kalan şehir içindeki bazı rögar kapakları, asfaltla yenileme çalışmaları sırasında yol seviyesinin ya üzerinde ya aşağısında kalıyor. Belediye ekiplerinin sürekli göz ardı ettiği bu düzensizlik; trafikte seyreden araç sürücülerine zaman zaman korku dolu anlar da yaşatıyor; bazen trafik kazalarına bazen ise araçların ön düzenleri ile alt takımlarına ciddi hasar veriyor. 
Mimarlar Odası Eski Başkanı Erkan Karakaya, “Kaliteli yol asfaltı dökmeyi sonunda başardık ama basit bir mühendislik müdahalesiyle çözülebilecek rögar kapağı detayını uygulamaktan çok uzağız” dedi. Karakaya, uzmanların “Bir kentin medeniyet seviyesini kaldırımlarının yüksekliğiyle anlayabilirsiniz” dediklerini anımsatarak, “Bence başka bir detayı saymayı unutmuşlar. O da kentin sokak ve caddelerindeki rögar kapaklarının asfalt seviyesi denilmeliydi” diye konuştu. 
Kentsel konforun ayrıntılarda gizli olduğuna dikkat çeken Karakaya, şunları kaydetti: “Trafikte tehlikeli olan rögar kapak seviyelerinin dışında anlamakta zorluk çektiğim diğer bir detay da kentin pek çok yerinde rastladığımız 20-30 metrekarelik bir alanda nasıl oluyor da 7-8 ayrı rögar kapağı bulunabiliyor. Bunları bir proje dahilinde planlamak bu kadar mı zor?”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.