Asılsız ‘corona’ mesajı atan müftülük memuru: Şaka yaptım

GÜNDEM 19.03.2020 - 13:11, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1720+ kez okundu.
 

Asılsız ‘corona’ mesajı atan müftülük memuru: Şaka yaptım

Adana'da, yaklaşık 10 bin kişiye asılsız corona virüsü mesajı atan Çukurova İlçe Müftülüğü'nde görevli memur A.T., 'halk arasında endişe, korku ve panik yaratmak' suçundan tutuklandı.  A.T., arkadaşına şaka yapmak istediğini, mesajın yanlışlıkla toplu halde atıldığını iddia etti. Adana’da aralarında kentteki gazeteci ve vatandaşların da olduğu 10 bin kişin cep telefonuna, “Sayın K.K.A, daha önce yaptırmış olduğunuz tahlil sonuçlarında pozitif bulgulara ulaşılmıştır. Adana Şehir Hastanesi’nde 1. katta bulunan laboratuvarda Dr. S.D. Bey ile görüşmeniz gerekmektedir’ mesajı geldi. Bir süre sonra aynı numaradan, ‘Az önce mesaj yanlış, özür dileriz’ ifadelerinin yer aldığı bir başka mesaj daha iletildi. Adana Valiliği, mesajlar üzerine harekete geçti. Yapılan araştırmalar sonucunda gönderilen mesajın asılsız olduğu tespit edildi. Mesajda belirtilen isimde bir doktorun da olmadığı bildirildi.

Adana'da, yaklaşık 10 bin kişiye asılsız corona virüsü mesajı atan Çukurova İlçe Müftülüğü'nde görevli memur A.T., 'halk arasında endişe, korku ve panik yaratmak' suçundan tutuklandı.  A.T., arkadaşına şaka yapmak istediğini, mesajın yanlışlıkla toplu halde atıldığını iddia etti.

Adana’da aralarında kentteki gazeteci ve vatandaşların da olduğu 10 bin kişin cep telefonuna, “Sayın K.K.A, daha önce yaptırmış olduğunuz tahlil sonuçlarında pozitif bulgulara ulaşılmıştır. Adana Şehir Hastanesi’nde 1. katta bulunan laboratuvarda Dr. S.D. Bey ile görüşmeniz gerekmektedir’ mesajı geldi.

Bir süre sonra aynı numaradan, ‘Az önce mesaj yanlış, özür dileriz’ ifadelerinin yer aldığı bir başka mesaj daha iletildi.

Adana Valiliği, mesajlar üzerine harekete geçti. Yapılan araştırmalar sonucunda gönderilen mesajın asılsız olduğu tespit edildi. Mesajda belirtilen isimde bir doktorun da olmadığı bildirildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.