Bakan Pekcan açıkladı!

EKONOMİ 25.03.2020 - 14:21, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2595+ kez okundu.
 

Bakan Pekcan açıkladı!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Irak’a yapılan ihracatın Habur – İbrahim Halil Gümrük Kapıları arasındaki tampon bölgede konteyner değişimi, dorse değişimi ve şoför değişimi yoluyla “temassız” olarak gerçekleştirildiğini belirtti. Yapılan açıklamada şöyle denildi: "Bilindiği üzere Ticaret Bakanlığınca koronavirüse (COVİD-19) karşı alınan önlemler kapsamında gümrüklerimizde, ilk günden itibaren büyük bir hassasiyetle tüm tedbirler alınarak çalışmalar sürdürülmektedir. Hali hazırda dünya genelinde birçok ülke virüsten olumsuz etkilenmiş, Irak’ta da 24.03.2020 itibarıyla koronavirüs kaynaklı 27 ölüm gerçekleşmiştir. Koranavirüs kapsamında alınan tedbirler kapsamında Türkiye’nin en önemli ticaret ortaklarından biri olan Irak’a açılan Habur Gümrük Kapısı vakit kaybetmeksizin 1 Mart 2020 itibarıyla yolcu giriş ve çıkışları kapatılmış, ticari geçişlerin kontrollü olarak gerçekleştirilmesine başlanmıştır.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Irak’a yapılan ihracatın Habur – İbrahim Halil Gümrük Kapıları arasındaki tampon bölgede konteyner değişimi, dorse değişimi ve şoför değişimi yoluyla “temassız” olarak gerçekleştirildiğini belirtti.

Yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Bilindiği üzere Ticaret Bakanlığınca koronavirüse (COVİD-19) karşı alınan önlemler kapsamında gümrüklerimizde, ilk günden itibaren büyük bir hassasiyetle tüm tedbirler alınarak çalışmalar sürdürülmektedir.

Hali hazırda dünya genelinde birçok ülke virüsten olumsuz etkilenmiş, Irak’ta da 24.03.2020 itibarıyla koronavirüs kaynaklı 27 ölüm gerçekleşmiştir. Koranavirüs kapsamında alınan tedbirler kapsamında Türkiye’nin en önemli ticaret ortaklarından biri olan Irak’a açılan Habur Gümrük Kapısı vakit kaybetmeksizin 1 Mart 2020 itibarıyla yolcu giriş ve çıkışları kapatılmış, ticari geçişlerin kontrollü olarak gerçekleştirilmesine başlanmıştır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.