Bazı okullarda boş sınıflar, bazı okullarda yoğunluk var!

SİYASET 14.05.2019 - 12:57, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2546+ kez okundu.
 

Bazı okullarda boş sınıflar, bazı okullarda yoğunluk var!

CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Milli Eğitim Bakanlığı’na proje okulları ve norm fazlası öğretmenlerin sorunlarını sordu
  ANKARA - Türkiye’de hayata geçirilen proje okullarında yaşanan aksaklıklar Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşındı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, proje okulları ile proje kapsamı dışında kalan diğer okullardaki çelişkiyi, öğrenci ve norm fazlası olan öğretmenlerin sorunlarının çözümü için meclise soru önergesi sundu. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a bazı sorular yönelten Dr. Şevkin, “Bulunduğu okula yazılı sınav kriterlerine göre atanan ve daha sonra çalıştığı kurum proje okulu olunca sınıf sayısının azaltılmasından kaynaklı norm fazlası olan öğretmenler mağduriyet yaşamaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı’nın İl Milli Eğitim Müdürlükleri emrine, ardından İl Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri emrine çekilen öğretmenler, maddi ve manevi kayıplar yaşamaktadır. Öte yandan proje okulu kapsamına alınan okullarda öğrenci yetersizliği ve boş sınıflar göze çarparken bu kapsam dışında kalan okullarda sınıf mevcutlarının fazlalığı söz konusudur” dedi.   TÜRKİYE’DE KAÇ PROJE OKULU VAR? Dr. Müzeyyen Şevkin’in bu kapsamda Milli Eğitim Bakanı  Ziya Selçuk tarafından yazılı olarak yanıtlandırılması istemiyle şu soruları sordu:   Türkiye’de toplam kaç proje okulu mevcuttur? Proje okulu kısa, orta ve uzun vadede eğitim-öğretim hayatına, öğrencilerimize ne gibi yenilik ve fayda sağlamıştır/sağlayacaktır? Türkiye’de, 2019 yılında proje okullarındaki öğrenci azlığı ve sınıf boşluğu nedeniyle norm fazlası durumuna düşüp başka okullarda görevlendirilen öğretmen sayısı  kaçtır? Bakanlık, hangi kriter ve yönetmeliklere dayanarak norm fazlası olduğu gerekçesiyle öğretmen atamaları gerçekleştirmektedir? Norm fazlası olduğu gerekçesiyle hiç bir okulda görevlendirilmeyen öğretmen var mıdır? Proje okullarındaki sınıf boşluklarının yoğunluk yaşanan diğer okullardan gelecek öğrencilerle doldurulması düşünülmekte midir?  
CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Milli Eğitim Bakanlığı’na proje okulları ve norm fazlası öğretmenlerin sorunlarını sordu

 

ANKARA - Türkiye’de hayata geçirilen proje okullarında yaşanan aksaklıklar Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşındı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, proje okulları ile proje kapsamı dışında kalan diğer okullardaki çelişkiyi, öğrenci ve norm fazlası olan öğretmenlerin sorunlarının çözümü için meclise soru önergesi sundu.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a bazı sorular yönelten Dr. Şevkin, “Bulunduğu okula yazılı sınav kriterlerine göre atanan ve daha sonra çalıştığı kurum proje okulu olunca sınıf sayısının azaltılmasından kaynaklı norm fazlası olan öğretmenler mağduriyet yaşamaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı’nın İl Milli Eğitim Müdürlükleri emrine, ardından İl Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri emrine çekilen öğretmenler, maddi ve manevi kayıplar yaşamaktadır. Öte yandan proje okulu kapsamına alınan okullarda öğrenci yetersizliği ve boş sınıflar göze çarparken bu kapsam dışında kalan okullarda sınıf mevcutlarının fazlalığı söz konusudur” dedi.

 

TÜRKİYE’DE KAÇ PROJE OKULU VAR?

Dr. Müzeyyen Şevkin’in bu kapsamda Milli Eğitim Bakanı  Ziya Selçuk tarafından yazılı olarak yanıtlandırılması istemiyle şu soruları sordu:

 

  1. Türkiye’de toplam kaç proje okulu mevcuttur?
  2. Proje okulu kısa, orta ve uzun vadede eğitim-öğretim hayatına, öğrencilerimize ne gibi yenilik ve fayda sağlamıştır/sağlayacaktır?
  3. Türkiye’de, 2019 yılında proje okullarındaki öğrenci azlığı ve sınıf boşluğu nedeniyle norm fazlası durumuna düşüp başka okullarda görevlendirilen öğretmen sayısı  kaçtır?
  4. Bakanlık, hangi kriter ve yönetmeliklere dayanarak norm fazlası olduğu gerekçesiyle öğretmen atamaları gerçekleştirmektedir?
  5. Norm fazlası olduğu gerekçesiyle hiç bir okulda görevlendirilmeyen öğretmen var mıdır?
  6. Proje okullarındaki sınıf boşluklarının yoğunluk yaşanan diğer okullardan gelecek öğrencilerle doldurulması düşünülmekte midir?

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.