"Çanakkale ruhuyla dimdik ayaktayız"

GÜNDEM 17.03.2020 - 15:48, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1942+ kez okundu.
 

"Çanakkale ruhuyla dimdik ayaktayız"

ADANA- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut,  18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 105'nci yıldönümünde Ulu Önder Atatürk'ün yolunda, Çanakkale ruhuyla dimdik ayakta olduklarını belirtti. Kahraman şehitlerin emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti'nin sahipsiz olmadığını vurgulayan Barut, "Ülkemizin kurucusu ve kurtarıcısı Atatürk başta olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmetle anıyor, kurtuluş mücadelemizin yolunu açan mihenk taşlarından Çanakkale Deniz Zaferimizi kutluyor, Cumhuriyetimizin ve ilkelerinin sonsuza dek yaşaması için var gücümüzle çalışmayı sürdürüyoruz" dedi. "ÇANAKKALE GEÇİLEMEZ" 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 105'nci yıldönümünde açıklama yapan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, Çanakkale'de yedi düvelin işgaline karşı verilen görkemli mücadelenin asla unutulmayacağını belirtti. Her yaş ve cinsiyetten tüm halkın destansı direnişiyle işgal edilemediğini, şehit ve gazilerin kanlarıyla tarihe 'Çanakkale geçilemez' yazdığını ifade eden Barut, "Tüm imkansızlıklara rağmen bağımsızlık aşkıyla yanıp tutuşan kahramanlarımızın destansı çabası yolumuzu aydınlatan ışık olarak hep parlayacaktır" diye konuştu. "EMANETLERİNİZİN YILMAZ BEKÇİLERİYİZ" Çanakkale Zaferi'nin ardından Ulusal Kurtuluş Mücadelesi'yle tam bağımsız Türkiye'nin dosta güven, düşmana korku saldığını dile getiren Ayhan Barut, şunları kaydetti: "Çanakkale ve Ulusal Kurtuluş Mücadelesi yıllarında yokluk ve çaresizliğe inat şehit kanlarıyla sulanan bu topraklarda boy veren Türkiye Cumhuriyeti, sonsuza dek yaşayacaktır. Halkımızın birlik ve beraberliğiyle küllerinden doğan ülkemiz her türlü güçlüğü aşacak birikime sahiptir. Bu duygularla Ulu Önderimiz Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarını, kanlarıyla bu toprakları vatan kılan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi, toprağa düşen kadın-erkek, yaşlı-genç tüm yiğitlerimizi minnet, özlem ve rahmetle anıyoruz. Çanakkale ruhuyla dimdik ayaktayız. Emanetlerinizin yılmaz bekçileri olarak her daim mücadelemiz sürecektir."  



ADANA- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut,  18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 105'nci yıldönümünde Ulu Önder Atatürk'ün yolunda, Çanakkale ruhuyla dimdik ayakta olduklarını belirtti. Kahraman şehitlerin emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti'nin sahipsiz olmadığını vurgulayan Barut, "Ülkemizin kurucusu ve kurtarıcısı Atatürk başta olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmetle anıyor, kurtuluş mücadelemizin yolunu açan mihenk taşlarından Çanakkale Deniz Zaferimizi kutluyor, Cumhuriyetimizin ve ilkelerinin sonsuza dek yaşaması için var gücümüzle çalışmayı sürdürüyoruz" dedi.

"ÇANAKKALE GEÇİLEMEZ"

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 105'nci yıldönümünde açıklama yapan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, Çanakkale'de yedi düvelin işgaline karşı verilen görkemli mücadelenin asla unutulmayacağını belirtti. Her yaş ve cinsiyetten tüm halkın destansı direnişiyle işgal edilemediğini, şehit ve gazilerin kanlarıyla tarihe 'Çanakkale geçilemez' yazdığını ifade eden Barut, "Tüm imkansızlıklara rağmen bağımsızlık aşkıyla yanıp tutuşan kahramanlarımızın destansı çabası yolumuzu aydınlatan ışık olarak hep parlayacaktır" diye konuştu.

"EMANETLERİNİZİN YILMAZ BEKÇİLERİYİZ"

Çanakkale Zaferi'nin ardından Ulusal Kurtuluş Mücadelesi'yle tam bağımsız Türkiye'nin dosta güven, düşmana korku saldığını dile getiren Ayhan Barut, şunları kaydetti:
"Çanakkale ve Ulusal Kurtuluş Mücadelesi yıllarında yokluk ve çaresizliğe inat şehit kanlarıyla sulanan bu topraklarda boy veren Türkiye Cumhuriyeti, sonsuza dek yaşayacaktır. Halkımızın birlik ve beraberliğiyle küllerinden doğan ülkemiz her türlü güçlüğü aşacak birikime sahiptir. Bu duygularla Ulu Önderimiz Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarını, kanlarıyla bu toprakları vatan kılan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi, toprağa düşen kadın-erkek, yaşlı-genç tüm yiğitlerimizi minnet, özlem ve rahmetle anıyoruz. Çanakkale ruhuyla dimdik ayaktayız. Emanetlerinizin yılmaz bekçileri olarak her daim mücadelemiz sürecektir."

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.