ÇÜ sağlık alanında bölgenin öncüsü

GÜNDEM 06.04.2021 - 14:09, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 2253+ kez okundu.
 

ÇÜ sağlık alanında bölgenin öncüsü

Rektör Prof. Dr. Tuncel: “Çukurova Üniversitesinin Kapıları Başta Genç Araştırmacılar Olmak Üzere Tüm Bilim İnsanlarına Açık”
    Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, bölge tüberküloz merkezi olarak hizmet veren ve birçok tropikal hastalığın tanı ve tedavisinin yapıldığı ÇÜ Tropik Hastalıklar Araştırma ve Uygulama Merkezi’ni ziyaret etti. Rektör Prof. Dr. Tuncel Çukurova Üniversitesinin sağlık alanında bölgede önemli bir yeri olduğunu söyledi.   Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel beraberinde Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Süha Berberoğlu, Prof. Dr. İlter Ünlükaplan,  Prof. Dr. Hayri Levent Yılmaz ve Genel Sekreter Vekili Dr. Mehmet Cingöz ile birlikte Çukurova Üniversitesi Tropik Hastalıklar Araştırma ve Uygulama Merkezi’ni incelemelerde bulundu.   Prof. Dr. Köksal: “6 Laboratuvar İle Hizmet Vermekteyiz.” Merkez Müdürü Prof. Dr. Fatih Köksal merkez hakkında bilgi vererek yapılan çalışmaları anlattı. Prof. Dr. Köksal “Testlerimizi Dünya Sağlık Örgütü’nün önerdiği kılavuzlar doğrultusunda yapıyoruz. ÇÜ Tropikal Merkezi, bölge tüberküloz laboratuvarı olarak hizmet vermekteyiz. Pandemi döneminde örnek sayımız düştü fakat genel olarak yıllık örnek sayımız 19 bin ile 23 bin arasında değişmektedir. Ayrıca merkezimizde 3’ü ulusal olmak üzere 5 sempozyum ve 2 çalıştay düzenlendi. Ayrıca merkezimizde tüberküloz haricinde lyme hastalığı, leishmania gibi egzotik hastalıkların tanısında da klinisyenlere yardımcı oluyoruz. Önceki dönemlerde de kırım Kongo kanamalı ateş çalışılmıştır. Merkezimize 11 farklı vilayet 25 farklı verem savaş dispanseri ve çevre hastanelerinden örnek gelmektedir.” dedi   Prof. Dr. Tuncel: “Arge Çalışmalarına Büyük Önem Veriyoruz” Rektör Prof. Dr. Tuncel araştırmacılarla tek tek tanışıp, doktora ve yüksek lisans öğrencileriyle sohbet etti. Öğrencilerden gelen soruları yanıtlayan Prof. Dr. Tuncel, Çukurova Üniversitesi olarak Arge çalışmalarına büyük önem verdiklerini ve bu anlamda yapılan bütün çalışmalara sonsuz destek vereceklerini bildirdi. Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, Çukurova Üniversitesi kapılarının başta genç araştırmacılar olmak üzere tüm bilim insanlarına açık olduğunu söyledi. Projeler hakkında da bilgi alan Prof. Dr. Tuncel, laboratuvarlarda incelemede bulundu. Prof. Dr. Tuncel, ÇÜ Tropik Hastalıklar Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin konusunda uzman kadrosuyla diğer üniversiteler, devlet kuruluşları ve özel sektöre hizmet veren, ulusal ve uluslararası düzeyde kabul gören niteliklere ulaşmış Türkiye'nin önde gelen laboratuvarlarından biri olduğunu ifade etti.   Daha sonra Rektör Prof. Dr. Tuncel ve beraberindekiler laboratuvarda bulunan ileri teknolojik cihazlar hakkında uzmanlardan bilgi aldı. Ziyaret anı fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.
Rektör Prof. Dr. Tuncel: “Çukurova Üniversitesinin Kapıları Başta Genç Araştırmacılar Olmak Üzere Tüm Bilim İnsanlarına Açık”

 

 

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, bölge tüberküloz merkezi olarak hizmet veren ve birçok tropikal hastalığın tanı ve tedavisinin yapıldığı ÇÜ Tropik Hastalıklar Araştırma ve Uygulama Merkezi’ni ziyaret etti. Rektör Prof. Dr. Tuncel Çukurova Üniversitesinin sağlık alanında bölgede önemli bir yeri olduğunu söyledi.

 

Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel beraberinde Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Süha Berberoğlu, Prof. Dr. İlter Ünlükaplan,  Prof. Dr. Hayri Levent Yılmaz ve Genel Sekreter Vekili Dr. Mehmet Cingöz ile birlikte Çukurova Üniversitesi Tropik Hastalıklar Araştırma ve Uygulama Merkezi’ni incelemelerde bulundu.

 

Prof. Dr. Köksal: “6 Laboratuvar İle Hizmet Vermekteyiz.”

Merkez Müdürü Prof. Dr. Fatih Köksal merkez hakkında bilgi vererek yapılan çalışmaları anlattı.

Prof. Dr. Köksal “Testlerimizi Dünya Sağlık Örgütü’nün önerdiği kılavuzlar doğrultusunda yapıyoruz. ÇÜ Tropikal Merkezi, bölge tüberküloz laboratuvarı olarak hizmet vermekteyiz. Pandemi döneminde örnek sayımız düştü fakat genel olarak yıllık örnek sayımız 19 bin ile 23 bin arasında değişmektedir. Ayrıca merkezimizde 3’ü ulusal olmak üzere 5 sempozyum ve 2 çalıştay düzenlendi. Ayrıca merkezimizde tüberküloz haricinde lyme hastalığı, leishmania gibi egzotik hastalıkların tanısında da klinisyenlere yardımcı oluyoruz. Önceki dönemlerde de kırım Kongo kanamalı ateş çalışılmıştır. Merkezimize 11 farklı vilayet 25 farklı verem savaş dispanseri ve çevre hastanelerinden örnek gelmektedir.” dedi

 

Prof. Dr. Tuncel: “Arge Çalışmalarına Büyük Önem Veriyoruz”

Rektör Prof. Dr. Tuncel araştırmacılarla tek tek tanışıp, doktora ve yüksek lisans öğrencileriyle sohbet etti. Öğrencilerden gelen soruları yanıtlayan Prof. Dr. Tuncel, Çukurova Üniversitesi olarak Arge çalışmalarına büyük önem verdiklerini ve bu anlamda yapılan bütün çalışmalara sonsuz destek vereceklerini bildirdi. Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, Çukurova Üniversitesi kapılarının başta genç araştırmacılar olmak üzere tüm bilim insanlarına açık olduğunu söyledi.

Projeler hakkında da bilgi alan Prof. Dr. Tuncel, laboratuvarlarda incelemede bulundu. Prof. Dr. Tuncel, ÇÜ Tropik Hastalıklar Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin konusunda uzman kadrosuyla diğer üniversiteler, devlet kuruluşları ve özel sektöre hizmet veren, ulusal ve uluslararası düzeyde kabul gören niteliklere ulaşmış Türkiye'nin önde gelen laboratuvarlarından biri olduğunu ifade etti.

 

Daha sonra Rektör Prof. Dr. Tuncel ve beraberindekiler laboratuvarda bulunan ileri teknolojik cihazlar hakkında uzmanlardan bilgi aldı. Ziyaret anı fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.