DEREBEYLİK Mİ?

GÜNDEM 10.09.2020 - 15:58, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2681+ kez okundu.
 

DEREBEYLİK Mİ?

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, arsa satışını oldu bittiye getirmek istedi.
  Adana'da Büyükşehir Belediye Meclisi'nde arsa satışıyla ilgili maddenin oylamasının ardından kavga çıktı. CHP'li Meclis Üyesi Sedat Gül'ün AK Parti Grup Başkanvekili Ozan Gülaçtı'ya müdahale ederek itmesinin ardından arbede yaşandı. Saimbeyli Belediye Başkanı MHP'li Mustafa Şahin Gökçe'nin bu sırada dişi kırıldı.  Büyükşehir Belediye Meclisi, Başkan Zeydan Karalar başkanlığında toplandı. Karalar, gündemde yer almayan arsa satışı ve kooperatife üyelik ve hissedarlıkla ilgili iki madde gündeme aldı. Cumhur ittifakı üyeleri, iki teklifin de komisyonlarda görüşülmeden oylanmasının yanlış olduğunu söyledi. Ancak Karalar, ilk maddede gelen itirazları dikkate almayıp oyladı. Karalar, henüz meclis üyelerinin oy dağılımındaki sayı ortaya çıkmadan ise maddenin oy çokluğuyla geçtiğini söyledi.  Bu sırada, AK Parti Grup Başkanvekili Ozan Gülaçtı ile AK Partili Vedat Gündoğan tepki gösterdi. Zeydan Karalar, "İkinci maddeyi oylarınıza sunuyorum" diyerek yine oylama yaptırdı ve oy çokluğuyla maddenin kabul edildiğini öne sürdü. Karalar, tepkilerin ardından, "Şikayet edersiniz, kamera görüntülerini alabilirsiniz" diye cevap verdi. Ozan Gülaçtı, "Burası Adana Büyükşehir Belediye Meclisi, sizin derebeyliğiniz değil. Katip üyeler sayıları tespit eder, kendiniz çalıp kendiniz oynayın" deyip Cumhur ittifakı üyelerini meclisi terk etmeye çağırdı.  CHP'li Sedat Gül, başkan Karalar'a tepki gösteren AK Parti Grup Başkanvekili Ozan Gülaçtı'ya müdahale ederek, koltukların üzerine itti. Bu olayın ardından meclis üyeleri arasında arbede çıktı. Olayları yatıştırmak isteyen MHP'li Saimbeyli Belediye Başkanı Mustafa Şahin Gökçe'nin yüzüne isabet eden bir yumrukla dişi kırıldı. Başkan Karalar, AK Partili üyeleri Adana'nın önünü tıkamakla suçladı, AK Partili Vedat Gündoğan ise Karalar'a "Kanunları çiğniyorsunuz" ifadelerini kullandı. Meclisi terk eden AK Parti ve MHP'li üyeler, Meclis'teki olayın bilinçli çıkarıldığını savunarak, saldırının peşini bırakmayacaklarını söyledi.   Meclis Cuma günü saat 10.00'da yeniden bir araya gelecek. Bu arada, AK Parti Adana İl Başkanı Mehmet Ay, partililerle birlikte Büyükşehir Belediye Meclisi'ne gelerek Gökçe'ye "geçmiş olsun" dedi. Gökçe ile birlikte sağlık raporu için hastaneye gitti.
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, arsa satışını oldu bittiye getirmek istedi.

 

Adana'da Büyükşehir Belediye Meclisi'nde arsa satışıyla ilgili maddenin oylamasının ardından kavga çıktı. CHP'li Meclis Üyesi Sedat Gül'ün AK Parti Grup Başkanvekili Ozan Gülaçtı'ya müdahale ederek itmesinin ardından arbede yaşandı. Saimbeyli Belediye Başkanı MHP'li Mustafa Şahin Gökçe'nin bu sırada dişi kırıldı. 

Büyükşehir Belediye Meclisi, Başkan Zeydan Karalar başkanlığında toplandı. Karalar, gündemde yer almayan arsa satışı ve kooperatife üyelik ve hissedarlıkla ilgili iki madde gündeme aldı. Cumhur ittifakı üyeleri, iki teklifin de komisyonlarda görüşülmeden oylanmasının yanlış olduğunu söyledi. Ancak Karalar, ilk maddede gelen itirazları dikkate almayıp oyladı. Karalar, henüz meclis üyelerinin oy dağılımındaki sayı ortaya çıkmadan ise maddenin oy çokluğuyla geçtiğini söyledi. 
Bu sırada, AK Parti Grup Başkanvekili Ozan Gülaçtı ile AK Partili Vedat Gündoğan tepki gösterdi. Zeydan Karalar, "İkinci maddeyi oylarınıza sunuyorum" diyerek yine oylama yaptırdı ve oy çokluğuyla maddenin kabul edildiğini öne sürdü. Karalar, tepkilerin ardından, "Şikayet edersiniz, kamera görüntülerini alabilirsiniz" diye cevap verdi. Ozan Gülaçtı, "Burası Adana Büyükşehir Belediye Meclisi, sizin derebeyliğiniz değil. Katip üyeler sayıları tespit eder, kendiniz çalıp kendiniz oynayın" deyip Cumhur ittifakı üyelerini meclisi terk etmeye çağırdı. 
CHP'li Sedat Gül, başkan Karalar'a tepki gösteren AK Parti Grup Başkanvekili Ozan Gülaçtı'ya müdahale ederek, koltukların üzerine itti. Bu olayın ardından meclis üyeleri arasında arbede çıktı. Olayları yatıştırmak isteyen MHP'li Saimbeyli Belediye Başkanı Mustafa Şahin Gökçe'nin yüzüne isabet eden bir yumrukla dişi kırıldı. Başkan Karalar, AK Partili üyeleri Adana'nın önünü tıkamakla suçladı, AK Partili Vedat Gündoğan ise Karalar'a "Kanunları çiğniyorsunuz" ifadelerini kullandı. Meclisi terk eden AK Parti ve MHP'li üyeler, Meclis'teki olayın bilinçli çıkarıldığını savunarak, saldırının peşini bırakmayacaklarını söyledi.  
Meclis Cuma günü saat 10.00'da yeniden bir araya gelecek. Bu arada, AK Parti Adana İl Başkanı Mehmet Ay, partililerle birlikte Büyükşehir Belediye Meclisi'ne gelerek Gökçe'ye "geçmiş olsun" dedi. Gökçe ile birlikte sağlık raporu için hastaneye gitti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.