DERİNLEŞEN KRİZE ÇÖZÜM ÜRETİLSİN

SİYASET 07.10.2020 - 11:28, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1197+ kez okundu.
 

DERİNLEŞEN KRİZE ÇÖZÜM ÜRETİLSİN

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, salgınla birlikte daha da derinleşen ekonomik krize çözüm üretilmesi için iktidarı göreve çağırdı. Ekonomik verileri paylaşarak halkın yaşadığı sorunlara dikkat çeken Ayhan Barut, "Saraylarda yaşayanlar garip gureba aldatmacasına son verip çözüm üretmeli, ekonomideki bu yangını söndürmelidir" dedi.
"TÜİK ALGI OPERASYONLARINA ALET OLMASIN" Yeni yasama döneminde Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda konuşan Ayhan Barut, ekonomide yaşanan karanlık tabloyu gözler önüne serdi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerini ifade ederek iktidarı çözüm üretmeye davet eden Barut, "TÜİK'in Eylül ayı enflasyon verilerine göre Eylül'de Tüketici Enflasyonu yüzde 0.97 oldu. 12 aylık enflasyon ise yüzde 11.75 olarak gerçekleşti. Dövizdeki fahiş artışla son iki ayda Türk Lirası yüzde 11.6 değer kaybetmesine rağmen, tüketici fiyatlarındaki artış yüzde 1'in altında kaldı. Bilimsel yollarla, gerçekleri araştırıp halka doğruları açıklaması gereken TÜİK, hükümetin algı operasyonlarına alet olmasın" diye konuştu. "ÇARE BULUN" Salgın döneminde daha da derinleşen ekonomik krize çözüm üretmeyen iktidarın algı operasyonları ve aldatmaca yolunu seçtiğini dile getiren CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, şunları kaydetti: "Hükümet bir an önce 11 milyona yaklaşan işsize, ürettiğinden kazanamayan çiftçimize, borcunu ödeyemeyip siftahsız dükkan kapatan esnafa, yoksul halkımıza çözüm üretmelidir. Açlık sınırının 2 bin 448 lira olduğu ülkemizde yaklaşık 2 milyon emekçi, günlük 39 lirayla yaşama tutunmaya çalışıyor. Saraylarda yaşayanlar garip gureba aldatmacasına son vermeli, bu yangını artık söndürmelidir. Üretim ve üreteni esas alan çözüm projelerimizle yapamadıklarını yapacağız. Bu yangına mutlaka çare üretip insanımıza artık rahat bir nefes aldıracağız."
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, salgınla birlikte daha da derinleşen ekonomik krize çözüm üretilmesi için iktidarı göreve çağırdı. Ekonomik verileri paylaşarak halkın yaşadığı sorunlara dikkat çeken Ayhan Barut, "Saraylarda yaşayanlar garip gureba aldatmacasına son verip çözüm üretmeli, ekonomideki bu yangını söndürmelidir" dedi.

"TÜİK ALGI OPERASYONLARINA ALET OLMASIN"

Yeni yasama döneminde Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda konuşan Ayhan Barut, ekonomide yaşanan karanlık tabloyu gözler önüne serdi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerini ifade ederek iktidarı çözüm üretmeye davet eden Barut, "TÜİK'in Eylül ayı enflasyon verilerine göre Eylül'de Tüketici Enflasyonu yüzde 0.97 oldu. 12 aylık enflasyon ise yüzde 11.75 olarak gerçekleşti. Dövizdeki fahiş artışla son iki ayda Türk Lirası yüzde 11.6 değer kaybetmesine rağmen, tüketici fiyatlarındaki artış yüzde 1'in altında kaldı. Bilimsel yollarla, gerçekleri araştırıp halka doğruları açıklaması gereken TÜİK, hükümetin algı operasyonlarına alet olmasın" diye konuştu.

"ÇARE BULUN"

Salgın döneminde daha da derinleşen ekonomik krize çözüm üretmeyen iktidarın algı operasyonları ve aldatmaca yolunu seçtiğini dile getiren CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, şunları kaydetti: "Hükümet bir an önce 11 milyona yaklaşan işsize, ürettiğinden kazanamayan çiftçimize, borcunu ödeyemeyip siftahsız dükkan kapatan esnafa, yoksul halkımıza çözüm üretmelidir. Açlık sınırının 2 bin 448 lira olduğu ülkemizde yaklaşık 2 milyon emekçi, günlük 39 lirayla yaşama tutunmaya çalışıyor. Saraylarda yaşayanlar garip gureba aldatmacasına son vermeli, bu yangını artık söndürmelidir. Üretim ve üreteni esas alan çözüm projelerimizle yapamadıklarını yapacağız. Bu yangına mutlaka çare üretip insanımıza artık rahat bir nefes aldıracağız."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.