DEVLET, ÜNİVERSİTELİ İŞÇİLERDEN İSTİFADE EDEMİYOR

GÜNDEM 16.11.2020 - 10:44, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1256+ kez okundu.
 

DEVLET, ÜNİVERSİTELİ İŞÇİLERDEN İSTİFADE EDEMİYOR

“Üniversiteli işçilerin hak mağduriyeti giderilmelidir”   ANKARA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan ön lisans, lisans ve yüksek lisans mezunu işçilerin statü değişikliğinin gerçekleşmesi için araştırma önergesi hazırladı. Statü değişikliği talebinin kadro olmadığına dikkat çeken Dr. Şevkin, üniversiteli işçilerin statü değişikliği olmamasından kaynaklanan hak mağduriyetlerinin giderilmesi için Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) araştırma önergesi sundu. Kamu kurum ve kuruluşlarında, belediyeler ve Kamu İktisadi Teşebbüslerinde (KİT) 4857 sayılı yasaya tabii daimi işçi statüsünde çalışan ön lisans, lisans ve yüksek lisans üniversite mezunu işçilerin, yasal düzenleme ile diplomalarına uygun memur kadrolarına geçmeyi talep ettiğini belirten Dr. Şevkin, “Üniversiteli işçilerin, alanında ve mezun olduğu konumda devletin daha fazla istifade etmesi gereken personeller arasında yer aldığı açıktır. Üniversiteli işçiler yan yana çalıştığı memur arkadaşlarıyla aynı işi ve görevleri yaparken ne yazık ki aynı yasal haklara sahip değildir. Kamu kurumlarında kendini akademik ve mesleki olarak geliştiren personellerin önündeki engellerin kalkması gerekmektedir” dedi. “VERİM ARTAR” Üniversiteli işçilerin değiştirilecek statüleri devlete yük getirecek boyutta olmadığına dikkat çeken Dr. Şevkin, önergesinde daha sonra şu gerekçelere yer verdi: “Üniversiteli işçilerin statü değişiklik talebi özel düzenlemeler gerektirecek külfetli bir talep ya da kadro düzenlemesi de değildir. Statü değişikliği ile gelecek memuriyet hakkı, üniversiteli işçilerin iş hayatındaki verimini olumlu yönde etkileyecek, aynı zamanda adaleti, eşitliği sağlayacak ve çalışma barışına katkı sunacaktır. Nitelikli iş gücü ve inovasyonun değerli olduğu çağımızda Devletimiz, işinin ehli ve yetenekli personelinden daha fazla istifade etmelidir. Kentini geliştiren her üniversite mezunu işçinin, statü değişikliği ile önündeki engellerin kaldırılarak çalışma ve verim açısından daha etkin hale getirilmesi, daha fazla sorumluluk alabilmesi, gelişime açık kalite temelli hizmet anlayışıyla kariyer yapmasının önü açılmalıdır. Tüm bu nedenlerle meclis araştırması açılması gerekmektedir.”  

“Üniversiteli işçilerin hak mağduriyeti giderilmelidir”

 

ANKARA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan ön lisans, lisans ve yüksek lisans mezunu işçilerin statü değişikliğinin gerçekleşmesi için araştırma önergesi hazırladı.

Statü değişikliği talebinin kadro olmadığına dikkat çeken Dr. Şevkin, üniversiteli işçilerin statü değişikliği olmamasından kaynaklanan hak mağduriyetlerinin giderilmesi için Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) araştırma önergesi sundu.

Kamu kurum ve kuruluşlarında, belediyeler ve Kamu İktisadi Teşebbüslerinde (KİT) 4857 sayılı yasaya tabii daimi işçi statüsünde çalışan ön lisans, lisans ve yüksek lisans üniversite mezunu işçilerin, yasal düzenleme ile diplomalarına uygun memur kadrolarına geçmeyi talep ettiğini belirten Dr. Şevkin, “Üniversiteli işçilerin, alanında ve mezun olduğu konumda devletin daha fazla istifade etmesi gereken personeller arasında yer aldığı açıktır. Üniversiteli işçiler yan yana çalıştığı memur arkadaşlarıyla aynı işi ve görevleri yaparken ne yazık ki aynı yasal haklara sahip değildir. Kamu kurumlarında kendini akademik ve mesleki olarak geliştiren personellerin önündeki engellerin kalkması gerekmektedir” dedi.

“VERİM ARTAR”

Üniversiteli işçilerin değiştirilecek statüleri devlete yük getirecek boyutta olmadığına dikkat çeken Dr. Şevkin, önergesinde daha sonra şu gerekçelere yer verdi:

“Üniversiteli işçilerin statü değişiklik talebi özel düzenlemeler gerektirecek külfetli bir talep ya da kadro düzenlemesi de değildir. Statü değişikliği ile gelecek memuriyet hakkı, üniversiteli işçilerin iş hayatındaki verimini olumlu yönde etkileyecek, aynı zamanda adaleti, eşitliği sağlayacak ve çalışma barışına katkı sunacaktır. Nitelikli iş gücü ve inovasyonun değerli olduğu çağımızda Devletimiz, işinin ehli ve yetenekli personelinden daha fazla istifade etmelidir. Kentini geliştiren her üniversite mezunu işçinin, statü değişikliği ile önündeki engellerin kaldırılarak çalışma ve verim açısından daha etkin hale getirilmesi, daha fazla sorumluluk alabilmesi, gelişime açık kalite temelli hizmet anlayışıyla kariyer yapmasının önü açılmalıdır. Tüm bu nedenlerle meclis araştırması açılması gerekmektedir.”

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.