Diş hekimleri atama bekliyor

SİYASET 27.07.2020 - 14:19, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1735+ kez okundu.
 

Diş hekimleri atama bekliyor

  CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Sağlık Bakanlığı tarafından görmezden gelinen diş hekimlerinin sorunlarını TBMM gündemine taşıdı. Bulut, üniversitelerde diş hekimliği kontenjanlarının her yıl artarken atamalar ise her yıl azaldığına dikkat çekerek, işsiz diş hekimlerine her yıl yenilerinin eklendiğini kaydetti. CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, diş hekimlerinin sorunlarını TBMM’de dile getirdi. Bulut, “Atanamayan sağlıkçılar, sosyal medyada seslerini duyurmak için kampanya üzerine kampanya düzenliyor ancak, mağduriyetleri Sağlık Bakanlığı tarafından görmezden geliniyor” dedi. FAKÜLTE SAYISI 2 KAT ARTTI Atama mağduriyeti yaşayan mesleklerden birinin de diş hekimleri olduğunu kaydeden Bulut,  2012-2013 eğitim öğretim yılında 37 olan diş hekimliği fakülte sayısının, 2020-2021 yılında iki kat artarak 97'e kadar yükseldiğini söyledi. ATAMALAR HER YIL AZALIYOR Plansız, programsız bir şekilde üniversitelerde diş hekimliği kontenjanlarının her yıl artarken atamaların ise her yıl azaldığını belirten Bulut, üniversitelerde bu yıl 6.680 olan diş hekimliği kontenjanının 7.752'ye çıktığını, 2019 yılında 422 olan atama sayısının ise bu yıl 220 olarak belirlendiğini ifade etti. İŞSİZ DİŞ HEKİMLERİ CHP’li Bulut, “Atama sayıları ve kontenjan arasındaki dengesizlik, işsiz diş hekimlerinin oluşmasına neden oluyor. Diş hekimleri işsiz kalmamak için atama sayısının yükselmesini, üniversitelerde kontenjanın indirilmesini, sahte diş hekimleri ve tekniker bazlı diş hekimlikleri için yapılan denetimlerin artırılmasını istiyor” ifadelerini kullandı.

 

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Sağlık Bakanlığı tarafından görmezden gelinen diş hekimlerinin sorunlarını TBMM gündemine taşıdı. Bulut, üniversitelerde diş hekimliği kontenjanlarının her yıl artarken atamalar ise her yıl azaldığına dikkat çekerek, işsiz diş hekimlerine her yıl yenilerinin eklendiğini kaydetti.

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, diş hekimlerinin sorunlarını TBMM’de dile getirdi. Bulut, “Atanamayan sağlıkçılar, sosyal medyada seslerini duyurmak için kampanya üzerine kampanya düzenliyor ancak, mağduriyetleri Sağlık Bakanlığı tarafından görmezden geliniyor” dedi.

FAKÜLTE SAYISI 2 KAT ARTTI

Atama mağduriyeti yaşayan mesleklerden birinin de diş hekimleri olduğunu kaydeden Bulut,  2012-2013 eğitim öğretim yılında 37 olan diş hekimliği fakülte sayısının, 2020-2021 yılında iki kat artarak 97'e kadar yükseldiğini söyledi.

ATAMALAR HER YIL AZALIYOR

Plansız, programsız bir şekilde üniversitelerde diş hekimliği kontenjanlarının her yıl artarken atamaların ise her yıl azaldığını belirten Bulut, üniversitelerde bu yıl 6.680 olan diş hekimliği kontenjanının 7.752'ye çıktığını, 2019 yılında 422 olan atama sayısının ise bu yıl 220 olarak belirlendiğini ifade etti.

İŞSİZ DİŞ HEKİMLERİ

CHP’li Bulut, “Atama sayıları ve kontenjan arasındaki dengesizlik, işsiz diş hekimlerinin oluşmasına neden oluyor. Diş hekimleri işsiz kalmamak için atama sayısının yükselmesini, üniversitelerde kontenjanın indirilmesini, sahte diş hekimleri ve tekniker bazlı diş hekimlikleri için yapılan denetimlerin artırılmasını istiyor” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.