EMEKLİ İÇİN 4 TEKLİF!

GÜNDEM 10.01.2021 - 17:03, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2175+ kez okundu.
 

EMEKLİ İÇİN 4 TEKLİF!

Ülkemizde, 13 milyonu bulan emeklinin sorunları çözüm bekliyor.
  BAYRAM İKRMİYESİ, ASGARİ ÜCRET OLSUN Emeklinin yüzünü güldürecek kanun teklifleri CHP milletvekili Ömer Fethi Gürer’den geldi. Gürer, emekliye iki dini bayramda verilen 1000’er lira tutarındaki ikramiyenin asgari ücret seviyesine çekilmesini, muayene ve ilaç bedellerinin kaldırılmasını, çalışan emekliden prim kesilmesinin durdurulması ve intibak yasasının bir an önce çıkarılmasını istedi.  HAYATLARI HER GEÇEN GÜN ZORLAŞIYOR  Gürer, emeklilerin 2021 yılı maaş artışında hayal kırıklığı yaşadıklarına dikkat çekerek, yüzbinlerce emeklinin asgari ücretin altında ücret aldığını hatırlattı. Gürer, yüksek enflasyon ve hayat pahalılığının emeklilerin yaşam koşullarını iyice zorlaştırdığını ifade ederek, “Açlık sınırının bile yarısı kadar ücret verilen emeklilerin standartlarının az da olsa yükseltilmesi sağlanmalı” dedi.  İNTİBAK YASASI TEKLİFİ REDDEDİLMİŞTİ  İktidar, emeklinin intibak düzenlemesi için verilen teklifi reddetmişti.  Gürer, iktidarın emeklinin yaşadığı sıkıntıları görmezden geldiğini ileri sürerek, onların bir nebze de olsa, rahat bir nefes alabilmelerine imkan sağlanması gerektiğine dikkat çekti. Gürer, “Emekli maaşı her geçen gün eriyor. Bu sorunu görmezden gelmek olmaz” ifadelerini kullandı.
Ülkemizde, 13 milyonu bulan emeklinin sorunları çözüm bekliyor.

 


BAYRAM İKRMİYESİ, ASGARİ ÜCRET OLSUN
Emeklinin yüzünü güldürecek kanun teklifleri CHP milletvekili Ömer Fethi Gürer’den geldi. Gürer, emekliye iki dini bayramda verilen 1000’er lira tutarındaki ikramiyenin asgari ücret seviyesine çekilmesini, muayene ve ilaç bedellerinin kaldırılmasını, çalışan emekliden prim kesilmesinin durdurulması ve intibak yasasının bir an önce çıkarılmasını istedi. 

HAYATLARI HER GEÇEN GÜN ZORLAŞIYOR 
Gürer, emeklilerin 2021 yılı maaş artışında hayal kırıklığı yaşadıklarına dikkat çekerek, yüzbinlerce emeklinin asgari ücretin altında ücret aldığını hatırlattı. Gürer, yüksek enflasyon ve hayat pahalılığının emeklilerin yaşam koşullarını iyice zorlaştırdığını ifade ederek, “Açlık sınırının bile yarısı kadar ücret verilen emeklilerin standartlarının az da olsa yükseltilmesi sağlanmalı” dedi. 

İNTİBAK YASASI TEKLİFİ REDDEDİLMİŞTİ 
İktidar, emeklinin intibak düzenlemesi için verilen teklifi reddetmişti.  Gürer, iktidarın emeklinin yaşadığı sıkıntıları görmezden geldiğini ileri sürerek, onların bir nebze de olsa, rahat bir nefes alabilmelerine imkan sağlanması gerektiğine dikkat çekti. Gürer, “Emekli maaşı her geçen gün eriyor. Bu sorunu görmezden gelmek olmaz” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.