“Emeklilere bayram ikramiyesi verilsin”

SİYASET 02.05.2017 - 12:44, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2074+ kez okundu.
 

“Emeklilere bayram ikramiyesi verilsin”

CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, emeklilerin yoksulluğu daha derinden yaşadığını vurguladı
  ADANA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Türkiye’deki emeklilerin diğer dünya ülkelerine göre yoksulluk ve açlık sınırında yaşadığını kaydetti. Türkiye Emekliler Derneği Adana Şubesi’ne sürpriz bir ziyaret gerçekleştiren Tümer, burada vakit geçiren emeklilerle dertleşti. Emeklilerle ilgili çıkarılan yasa ve yönetmeliklerde, alınan kararlarda emekli temsilcilerinin de görüşünün alınması gerektiğini ancak bu yönteme başvurulmadığını kaydeden Tümer, yıllarca alın teri döktükten sonra kalan ömrünü yine geçim sıkıntısından kaynaklı sorunlarla geçirmek zorunda bırakılan emeklilerin sorunlarının çözümü için merkezi idareyi duyarlılığa davet etti. “BAYRAM İKRAMİYESİ VERİLSİN” İnsanca bir yaşamı sonuna kadar hak eden emekli vatandaşların Türkiye’deki yoksulluğu daha derinden yaşadığını vurgulayan Tümer, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü'nün (OECD) verilerine göre ülkemizdeki emeklilerin gelir seviyesi bakımından yoksulluk çektiğini söyledi. 65 yaş üstü nüfus içinde yoksulluk oranının yüzde 20’lerin üstüne çıktığını belirten Tümer, Avrupa’da bu oranın yüzde 10’ların altında seyrettiğini, Hollanda’da ise yüzde 2 civarında olduğunu ifade etti. 65 yaşını geçenlerin yoksullaşma ihtimalinin daha da arttığına dikkat çeken Tümer, CHP’nin emeklilerin maaş düzenlemesi ve bayramlarda ikramiye önerisine sıcak bakılmamasını da eleştirdi.
CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, emeklilerin yoksulluğu daha derinden yaşadığını vurguladı

 

ADANA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Türkiye’deki emeklilerin diğer dünya ülkelerine göre yoksulluk ve açlık sınırında yaşadığını kaydetti. Türkiye Emekliler Derneği Adana Şubesi’ne sürpriz bir ziyaret gerçekleştiren Tümer, burada vakit geçiren emeklilerle dertleşti.

Emeklilerle ilgili çıkarılan yasa ve yönetmeliklerde, alınan kararlarda emekli temsilcilerinin de görüşünün alınması gerektiğini ancak bu yönteme başvurulmadığını kaydeden Tümer, yıllarca alın teri döktükten sonra kalan ömrünü yine geçim sıkıntısından kaynaklı sorunlarla geçirmek zorunda bırakılan emeklilerin sorunlarının çözümü için merkezi idareyi duyarlılığa davet etti.

“BAYRAM İKRAMİYESİ VERİLSİN”

İnsanca bir yaşamı sonuna kadar hak eden emekli vatandaşların Türkiye’deki yoksulluğu daha derinden yaşadığını vurgulayan Tümer, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü'nün (OECD) verilerine göre ülkemizdeki emeklilerin gelir seviyesi bakımından yoksulluk çektiğini söyledi.

65 yaş üstü nüfus içinde yoksulluk oranının yüzde 20’lerin üstüne çıktığını belirten Tümer, Avrupa’da bu oranın yüzde 10’ların altında seyrettiğini, Hollanda’da ise yüzde 2 civarında olduğunu ifade etti. 65 yaşını geçenlerin yoksullaşma ihtimalinin daha da arttığına dikkat çeken Tümer, CHP’nin emeklilerin maaş düzenlemesi ve bayramlarda ikramiye önerisine sıcak bakılmamasını da eleştirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.