ESNAF YENİ PAKET VE FAİZ SİLİNSİN İSTİYOR

EKONOMİ 11.09.2020 - 16:52, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1854+ kez okundu.
 

ESNAF YENİ PAKET VE FAİZ SİLİNSİN İSTİYOR

  Pandemiden dolayı esnafa verilen “6 ay ödemesiz” kredilerin ödeme zamanı geldi. Ancak süreç devam ettiğinden dolayı esnaf hala yeterli işe başlayamadı. CHP Adana milletvekili Orhan Sümer, esnafın ödeme gücünün olmadığını belirterek, yeni bir destek paketi hazırlanmasının şart olduğunu söyledi.  Sümer, “Şayet yeni bir paket hazırlanmazsa, onbinlerce esnaf kepenk kapatır, işsizler ordusuna yüzbinlerce yeni kişi katılır” uyarısında bulundu. Sümer, verilen kredilerin faizinin silinmesini ayrıca faizsiz kredi desteği verilmesi gerektiğine dikkat çekti.    Sümer, ‘Esnaf Destek Paketi’ kapsamında Nisan ayında Halkbank’tan yaklaşık 1 milyon esnafın işletme kredisi çektiğini hatırlatarak, “6 ay ödemesiz olan bu kredilerle esnaf ancak geçmiş dönemden kalan borçlarını kapatabildi, Ekim, Kasım ve Aralık aylarında KDV, Kasım ve Aralık aylarında ise SGK prim ödemeleri yapılmak zorunda” dedi.

 

Pandemiden dolayı esnafa verilen “6 ay ödemesiz” kredilerin ödeme zamanı geldi. Ancak süreç devam ettiğinden dolayı esnaf hala yeterli işe başlayamadı. CHP Adana milletvekili Orhan Sümer, esnafın ödeme gücünün olmadığını belirterek, yeni bir destek paketi hazırlanmasının şart olduğunu söyledi. 

Sümer, “Şayet yeni bir paket hazırlanmazsa, onbinlerce esnaf kepenk kapatır, işsizler ordusuna yüzbinlerce yeni kişi katılır” uyarısında bulundu. Sümer, verilen kredilerin faizinin silinmesini ayrıca faizsiz kredi desteği verilmesi gerektiğine dikkat çekti. 
 
Sümer, ‘Esnaf Destek Paketi’ kapsamında Nisan ayında Halkbank’tan yaklaşık 1 milyon esnafın işletme kredisi çektiğini hatırlatarak, “6 ay ödemesiz olan bu kredilerle esnaf ancak geçmiş dönemden kalan borçlarını kapatabildi, Ekim, Kasım ve Aralık aylarında KDV, Kasım ve Aralık aylarında ise SGK prim ödemeleri yapılmak zorunda” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.