Gıda ve turizm sektörüne devlet destek vermeli

GÜNDEM 16.03.2020 - 17:43, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1421+ kez okundu.
 

Gıda ve turizm sektörüne devlet destek vermeli

Korona virüsün etkilerini en fazla yaşayacak iki sektör için uyarı geldi. Seyhan Ziraat Odası Üyesi Cahit İncefekir:
Çin’de ortaya çıkan ve dünyaya yayılan korona virüsten en çok etkilenecek sektörlerin gıda ve turizm olacağının tahmin edildiğini söyleyen Seyhan Ziraat Odası Üyesi Cahit İncefekir, bu alanda faaliyet gösterenlere devletin destek vermesi gerektiğini söyledi.  İncefikir, Egemen’e yaptığı açıklamada, dünyada yüzbinlerce insanı etkileyen korona virüsünün; insan sağlığının yanı sıra ekonomik faaliyetlere de adeta darbe indirdiğini bildirdi. İncefikir, korona virüs salgınından dolayı, her yıl onbinlerce tarım paydaşını buluşturan Türkiye’nin en büyük tarım fuarlarından Konya Tarım Fuarı’nın ardından, yüz binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı’nın da ertelendiğini hatırlatarak, “Uluslararası ölçekte bir krizle karşı karşıyayız. Devlet kurumlarının ve ilgili yetkili kişilerin durumu gizlemek yerine, gerekli önlemleri hızla almaları kaçınılmazdır. Bu yönde atılacak her adım sorunların çözülmesine yardım eder” dedi.  Seyhan Ziraat Odası Üyesi Cahit İncefekir, korona virüs salgınından kaynaklı olarak; tarım politikaları belirlerken iç piyasa kadar yurtdışı ve küresel piyasa dengelerinin de gözetilmesini istedi. İncefikir, “Kısa vadeli tarım politikaları yerine orta ve uzun vadeli politikalar oluşturulmalı, üretim desteklenmelidir” çağrısı yaptı.  İncefikir, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Herkes az ya da çok küresel ürünlere bağımlıdır. Ülkeler ve insanlar bu ürünler olmaksızın yapamaz. Bu pandeminin en önemli ekonomik etkisi; ortaya çıktığında insanların kalabalığa karışmamak için alışverişten kaçınmasıdır. Bu da işgücü arzının daralmasına ve taleplerin ani düşüşüne yol açacaktır. Korona virüs salgını, piyasaları hem talep hem de arz yönünden sıkıntılı bir sürece sokacaktır. Arz talep dengesindeki bozulmadan en çok etkilenecek sektör de gıda ve turizm olacağı tahmininden yola çıkarak, bu sektörlerin devlet desteğinden faydalanmaları sağlanması gerektiği kaçınılmazdır.”
Korona virüsün etkilerini en fazla yaşayacak iki sektör için uyarı geldi. Seyhan Ziraat Odası Üyesi Cahit İncefekir:

Çin’de ortaya çıkan ve dünyaya yayılan korona virüsten en çok etkilenecek sektörlerin gıda ve turizm olacağının tahmin edildiğini söyleyen Seyhan Ziraat Odası Üyesi Cahit İncefekir, bu alanda faaliyet gösterenlere devletin destek vermesi gerektiğini söyledi. 

İncefikir, Egemen’e yaptığı açıklamada, dünyada yüzbinlerce insanı etkileyen korona virüsünün; insan sağlığının yanı sıra ekonomik faaliyetlere de adeta darbe indirdiğini bildirdi. İncefikir, korona virüs salgınından dolayı, her yıl onbinlerce tarım paydaşını buluşturan Türkiye’nin en büyük tarım fuarlarından Konya Tarım Fuarı’nın ardından, yüz binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı’nın da ertelendiğini hatırlatarak, “Uluslararası ölçekte bir krizle karşı karşıyayız. Devlet kurumlarının ve ilgili yetkili kişilerin durumu gizlemek yerine, gerekli önlemleri hızla almaları kaçınılmazdır. Bu yönde atılacak her adım sorunların çözülmesine yardım eder” dedi. 
Seyhan Ziraat Odası Üyesi Cahit İncefekir, korona virüs salgınından kaynaklı olarak; tarım politikaları belirlerken iç piyasa kadar yurtdışı ve küresel piyasa dengelerinin de gözetilmesini istedi. İncefikir, “Kısa vadeli tarım politikaları yerine orta ve uzun vadeli politikalar oluşturulmalı, üretim desteklenmelidir” çağrısı yaptı. 
İncefikir, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Herkes az ya da çok küresel ürünlere bağımlıdır. Ülkeler ve insanlar bu ürünler olmaksızın yapamaz. Bu pandeminin en önemli ekonomik etkisi; ortaya çıktığında insanların kalabalığa karışmamak için alışverişten kaçınmasıdır. Bu da işgücü arzının daralmasına ve taleplerin ani düşüşüne yol açacaktır. Korona virüs salgını, piyasaları hem talep hem de arz yönünden sıkıntılı bir sürece sokacaktır. Arz talep dengesindeki bozulmadan en çok etkilenecek sektör de gıda ve turizm olacağı tahmininden yola çıkarak, bu sektörlerin devlet desteğinden faydalanmaları sağlanması gerektiği kaçınılmazdır.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.