Güçlü bağışıklık sistemi için D vitamini şart

SAĞLIK-YAŞAM 24.03.2020 - 11:44, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2340+ kez okundu.
 

Güçlü bağışıklık sistemi için D vitamini şart

Tıbbi Biyokimya Uzmanı Dr. Cevdet Züngün, yeni tip corona virüs başta olmak üzere enfeksiyonların arttığı bir dönemde, virüslerin etkilerine karşı direnci arttırmada bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinin önemli olduğunu söyledi. Dr. Züngün, "D vitamini bağışıklık sistemi için önemli bir role sahiptir. D vitamininin klasik etkileri yanında bağışıklık sisteminde de önemli rol aldığı bilinmektedir" dedi. Tıbbi Biyokimya Uzmanı Dr. Cevdet Züngün, enfeksiyona karşı korunmanın enfekte olmuş kişilerin tedavisi için D vitaminin alınmasının etkisine yönelik araştırmaların olduğunu söyledi.   Dr. Züngün, araştırmaların yeterli ve tutarlı bilginin henüz olmadığını belirterek, "İçerisinde bulunduğumuz corona virüs (COVID-19) pandemisi döneminde, henüz SARS-COV 2 etkeni özelinde yapılmış bir bilimsel çalışma sonucu bulunmasa da, en azından yeterli D vitamini düzeyinin sağlanmasının bağışıklık sistemini güçlendirici etkisi nedeniyle hastalığa karşı vücut direncine katkı sağlayacağı yeterince mantıklı bir yaklaşım olacaktır. Sağlıklı beslenme, vitamin/mineral desteği ve uykusuz kalmamak gibi faktörlerle hastalığa karşı direncin artacaktır. Ayrıca, D vitamini bağışıklık sistemi için önemli bir role sahiptir. D vitamininin klasik etkileri yanında bağışıklık sisteminde de önemli rol aldığı bilinmektedir" diye konuştu.

Tıbbi Biyokimya Uzmanı Dr. Cevdet Züngün, yeni tip corona virüs başta olmak üzere enfeksiyonların arttığı bir dönemde, virüslerin etkilerine karşı direnci arttırmada bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinin önemli olduğunu söyledi. Dr. Züngün, "D vitamini bağışıklık sistemi için önemli bir role sahiptir. D vitamininin klasik etkileri yanında bağışıklık sisteminde de önemli rol aldığı bilinmektedir" dedi.

Tıbbi Biyokimya Uzmanı Dr. Cevdet Züngün, enfeksiyona karşı korunmanın enfekte olmuş kişilerin tedavisi için D vitaminin alınmasının etkisine yönelik araştırmaların olduğunu söyledi.

 

Dr. Züngün, araştırmaların yeterli ve tutarlı bilginin henüz olmadığını belirterek, "İçerisinde bulunduğumuz corona virüs (COVID-19) pandemisi döneminde, henüz SARS-COV 2 etkeni özelinde yapılmış bir bilimsel çalışma sonucu bulunmasa da, en azından yeterli D vitamini düzeyinin sağlanmasının bağışıklık sistemini güçlendirici etkisi nedeniyle hastalığa karşı vücut direncine katkı sağlayacağı yeterince mantıklı bir yaklaşım olacaktır. Sağlıklı beslenme, vitamin/mineral desteği ve uykusuz kalmamak gibi faktörlerle hastalığa karşı direncin artacaktır. Ayrıca, D vitamini bağışıklık sistemi için önemli bir role sahiptir. D vitamininin klasik etkileri yanında bağışıklık sisteminde de önemli rol aldığı bilinmektedir" diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.