Halk kilitli parke istedi, Seyhan yaptı

GÜNDEM 14.09.2020 - 14:59, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1928+ kez okundu.
 

Halk kilitli parke istedi, Seyhan yaptı

  Seyhan Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, asfalt serme işleminin yanı sıra Mahalle halkının talebi doğrultusunda sokaklarda Kilitli parke döşeme çalışmalarını da sürdürüyor.  Seyhan Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin, Başkan Akif Kemal Akay’ın Muhtarlarla istişare toplantıları sonucunda oluşturulan plana göre asfalt serme ve sokak sağlıklaştırma çalışmalarına paralel olarak kilit parke döşeme çalışmaları hızla sürüyor. Reşatbey Mahallesinde de Mahalle Muhtarının talebi doğrultusunda bozuk satıhlı sokaklar oluklu kilitli parke taşı ile yenileniyor.  OLUKLU KİLİTLİ PARKE VE KOMPOZİT YAĞMUR SUYU IZGARASI Adana’nın bol yağışlı olması nedeniyle vatandaşın sokakları, yağmur suyundan etkilenmeden kullanması için asfalt serme veya kilitli parke döşemesi, oluklara doğru balıksırtı şeklinde uygulanıyor. Kilitli Parke döşeme çalışmalarında asfalt serme işleminde olduğu gibi yağmur suyu tahliye ızgaraları, “Kompozit yağmur suyu ızgarası” ile değiştiriliyor. Böylece asfalt veya kilitli parke uygulanan sokaklar, hem estetik bir görünüme kavuşuyor hem de demir yağmur suyu ızgaralarının çalınma riski ortadan kalktığı için sürücü ve vatandaşlara daha güvenli kamusal ortak kullanım alanları sunuluyor.   BAŞKAN AKAY “SEYHANLI İÇİN DAHA YAŞANABİLİR SOKAKLAR” İlçede 96 Mahallede 10 bine yakın sokak bulunduğunu anımsatan Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay,  halkın daha yaşanabilir sokaklarda yaşamalarına olanak sağlamak amacıyla çalışmaların Mahalle Muhtarlarıyla koordineli ve titizlikle sürdürüldüğünü söyledi.  Sokakların büyük bölümünde yeni asfalt serimi veya sokak – kaldırım sağlıklaştırması yapıldığını aktaran Başkan Akay, “Bazı Muhtarlarımız halkın da talebiyle sokaklarında kilitli parke döşenmesini istiyor. Belediye olarak bu istekleri yerine getiriyoruz.  Ancak asfalt serme veya kilitli parke döşeme çalışmaları aynı standartta gerçekleştiriliyor. İki işlemde de sokak balıksırtı yapılıyor, ızgaralar, kompozit yağmur suyu ızgarası ile değiştiriliyor,  yağmur suyu olukları ve kaldırımların bakım- ve onarımı yapılıyor. Çalışma arkadaşlarımızla birlikte daha yaşanabilir bir Seyhan için üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.  

 

Seyhan Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, asfalt serme işleminin yanı sıra Mahalle halkının talebi doğrultusunda sokaklarda Kilitli parke döşeme çalışmalarını da sürdürüyor. 

Seyhan Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin, Başkan Akif Kemal Akay’ın Muhtarlarla istişare toplantıları sonucunda oluşturulan plana göre asfalt serme ve sokak sağlıklaştırma çalışmalarına paralel olarak kilit parke döşeme çalışmaları hızla sürüyor. Reşatbey Mahallesinde de Mahalle Muhtarının talebi doğrultusunda bozuk satıhlı sokaklar oluklu kilitli parke taşı ile yenileniyor. 

OLUKLU KİLİTLİ PARKE VE KOMPOZİT YAĞMUR SUYU IZGARASI

Adana’nın bol yağışlı olması nedeniyle vatandaşın sokakları, yağmur suyundan etkilenmeden kullanması için asfalt serme veya kilitli parke döşemesi, oluklara doğru balıksırtı şeklinde uygulanıyor. Kilitli Parke döşeme çalışmalarında asfalt serme işleminde olduğu gibi yağmur suyu tahliye ızgaraları, “Kompozit yağmur suyu ızgarası” ile değiştiriliyor. Böylece asfalt veya kilitli parke uygulanan sokaklar, hem estetik bir görünüme kavuşuyor hem de demir yağmur suyu ızgaralarının çalınma riski ortadan kalktığı için sürücü ve vatandaşlara daha güvenli kamusal ortak kullanım alanları sunuluyor.  

BAŞKAN AKAY “SEYHANLI İÇİN DAHA YAŞANABİLİR SOKAKLAR”

İlçede 96 Mahallede 10 bine yakın sokak bulunduğunu anımsatan Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay,  halkın daha yaşanabilir sokaklarda yaşamalarına olanak sağlamak amacıyla çalışmaların Mahalle Muhtarlarıyla koordineli ve titizlikle sürdürüldüğünü söyledi.  Sokakların büyük bölümünde yeni asfalt serimi veya sokak – kaldırım sağlıklaştırması yapıldığını aktaran Başkan Akay, “Bazı Muhtarlarımız halkın da talebiyle sokaklarında kilitli parke döşenmesini istiyor. Belediye olarak bu istekleri yerine getiriyoruz.  Ancak asfalt serme veya kilitli parke döşeme çalışmaları aynı standartta gerçekleştiriliyor. İki işlemde de sokak balıksırtı yapılıyor, ızgaralar, kompozit yağmur suyu ızgarası ile değiştiriliyor,  yağmur suyu olukları ve kaldırımların bakım- ve onarımı yapılıyor. Çalışma arkadaşlarımızla birlikte daha yaşanabilir bir Seyhan için üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.