HAYATLA MÜCADELE!

GÜNDEM 16.10.2020 - 16:50, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1089+ kez okundu.
 

HAYATLA MÜCADELE!

CHP milletvekili Ömer Fethi Gürer, Türkiye’de 40 milyon kişinin açlık sınırının altında yaşamını sürdürmeye çabaladığını söyledi.
10 MİLYON KİŞİ SOSYAL  YARDIMLA AYAKTA DURUYOR  Gürer, 17 Ekim Dünya Yoksullukla Mücadele Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, yoksulluk sınırının 7 bin 923 lira olduğu ülkemizde, nüfusun yüzde 43’ünün asgari ücretle geçindiğini ve 10 milyona yakın kişinin sosyal yardımlardan faydalandığını anlattı. Gürer, ekonomik krizlerle boğuşan vatandaşların büyük çoğunluğunun geçimini sağlayamadığını kaydetti.  YOKSUL SAYISI KATLANARAK ARTTI  Türkiye’de AKP iktidarları döneminde önü alınamayan ekonomik krizler, yüksek enflasyon, temel tüketim ürünlerine art arda gelen zamlar ve gelir adaletsizliği yaşandığını ve yoksul sayısının katlanarak arttığına dikkat çeken Gürer, bu ekonomik kriz koşullarında vatandaşların geçimlerini sağlayamaz duruma geldiğini vurguladı.  RAKAMLAR GERÇEKLERİ ORTAYA KOYUYOR Gürer, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın verilerine göre, geçen yıl yaklaşık 3.5 milyon haneye sosyal yardım yapıldığını, bu verilere göre yaklaşık 10 milyon kişinin sosyal yardımlarla geçimlerini sağlamak zorunda kaldığını bildirdi. Gürer, asgari ücret düzeyinin altında geliri olanlar, asgari ücretle geçimini sağlamaya çalışanlar ve sosyal yardım alanlarla birlikte 40 milyon kişinin açlık sınırının altında gelir elde ettiğinin görüldüğünü ifade etti.  ASGARİ ÜCRET 1 ÇEYREK ERİDİ! Bu yılın başında maaşıyla 4 çeyrek altın alabilen asgari ücretlerinin bugün ancak 3 çeyrek altın alabildiğini ifade eden Gürer, “10 ay içinde asgari ücretli vatandaşın cebinden her ay 800 lira daha azaldı. Asgari ücretlinin 10 ay içinde maaşının 800 lira eridiği bir sistemde, yoksul sayısının kartopu gibi çoğalmasının önüne geçilmesi de mümkün görünmüyor” diye konuştu.
CHP milletvekili Ömer Fethi Gürer, Türkiye’de 40 milyon kişinin açlık sınırının altında yaşamını sürdürmeye çabaladığını söyledi.

10 MİLYON KİŞİ SOSYAL 
YARDIMLA AYAKTA DURUYOR
 Gürer, 17 Ekim Dünya Yoksullukla Mücadele Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, yoksulluk sınırının 7 bin 923 lira olduğu ülkemizde, nüfusun yüzde 43’ünün asgari ücretle geçindiğini ve 10 milyona yakın kişinin sosyal yardımlardan faydalandığını anlattı. Gürer, ekonomik krizlerle boğuşan vatandaşların büyük çoğunluğunun geçimini sağlayamadığını kaydetti. 

YOKSUL SAYISI KATLANARAK ARTTI 
Türkiye’de AKP iktidarları döneminde önü alınamayan ekonomik krizler, yüksek enflasyon, temel tüketim ürünlerine art arda gelen zamlar ve gelir adaletsizliği yaşandığını ve yoksul sayısının katlanarak arttığına dikkat çeken Gürer, bu ekonomik kriz koşullarında vatandaşların geçimlerini sağlayamaz duruma geldiğini vurguladı. 

RAKAMLAR GERÇEKLERİ ORTAYA KOYUYOR
Gürer, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın verilerine göre, geçen yıl yaklaşık 3.5 milyon haneye sosyal yardım yapıldığını, bu verilere göre yaklaşık 10 milyon kişinin sosyal yardımlarla geçimlerini sağlamak zorunda kaldığını bildirdi. Gürer, asgari ücret düzeyinin altında geliri olanlar, asgari ücretle geçimini sağlamaya çalışanlar ve sosyal yardım alanlarla birlikte 40 milyon kişinin açlık sınırının altında gelir elde ettiğinin görüldüğünü ifade etti. 

ASGARİ ÜCRET 1 ÇEYREK ERİDİ!
Bu yılın başında maaşıyla 4 çeyrek altın alabilen asgari ücretlerinin bugün ancak 3 çeyrek altın alabildiğini ifade eden Gürer, “10 ay içinde asgari ücretli vatandaşın cebinden her ay 800 lira daha azaldı. Asgari ücretlinin 10 ay içinde maaşının 800 lira eridiği bir sistemde, yoksul sayısının kartopu gibi çoğalmasının önüne geçilmesi de mümkün görünmüyor” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.