"Hukuksuz bir yasakta ısrar ediyorlar"

GÜNDEM 27.04.2017 - 14:38, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1114+ kez okundu.
 

"Hukuksuz bir yasakta ısrar ediyorlar"

DİSK Çukurova Bölge Başkanı Yaşar Gündoğdu, “Türkiye'de maalesef 1 Mayıs'lar iktidarların getirdiği yasaklar ve devlet şiddetinin gölgesi altında kutlanmaktadır. 365 gün bu ülkenin tüm değerlerini ve güzelliklerini üretenlere bir gün dahi saygı gösterilmemektedir” dedi.
Gündoğdu, KESK, TMMOB, Adana Tabip Odası adına yaptığı açıklamada, siyasi iktidarın bir gün için dahi işçilerin taleplerine kulak vermediğine dikkat çekerek, yıllardır 1 Mayıs mitinginin kendi istediği yerde yapılmasını dayatan bu tutumun 2017 yılında da devam ettiğini söyledi.  Gündoğdu, şöyle devam etti: “15 Temmuz darbe girişimine karşı, bizler de dahil olmak üzere, yurttaşların buluştuğu Taksim alanı ne yazık ki yeniden yasaklı meydan haline getirilmiştir. Ulusal ve uluslararası mahkemelerin verdiği yargı kararlarını tanımayarak hukuksuz bir yasakta ısrar edenlerin er ya da geç bu tutumlarının hesabını vereceklerinin altını bir kez daha çizmek istiyoruz.” Gündoğdu, darbe girişimine karşı ilan edilen Olağanüstü Hal ile hukukun ayaklar altına alındığını, yurttaşların temel hak ve özgürlüklerinin keyfi biçimde gasp edildiğini ileri sürdü. Gündoğdu, şöyle devam etti: “100 binin üzerinde kamu emekçisini ve işçiyi, haklarında hiçbir yargı kararı bulunmadan işinden eden Kanun Hükmünde Kararnamelere, OHAL fermanlarına Hayır demek için 1 Mayıs’ta alanlarda olacağız. Sendikal örgütlenme hakkını KHK ile ortadan kaldıran, kamu emekçilerinin toplu iş sözleşmesi hakkını ve kazanımlarını yok sayan antidemokratik uygulamalara teslim olmayacağız. Halkın seçtiği vekillerinin yaptığı Seçim Yasası'nı yok saymayı marifet bilen YSK örneğinde olduğu gibi, adaletin çivisinin çıktığı, meclisin tamamen yok sayıldığı tek adam rejimine 1 Mayıs meydanlarında tüm gücümüzle Hayır diyeceğiz!” (EGEMEN)  
DİSK Çukurova Bölge Başkanı Yaşar Gündoğdu, “Türkiye'de maalesef 1 Mayıs'lar iktidarların getirdiği yasaklar ve devlet şiddetinin gölgesi altında kutlanmaktadır. 365 gün bu ülkenin tüm değerlerini ve güzelliklerini üretenlere bir gün dahi saygı gösterilmemektedir” dedi.

Gündoğdu, KESK, TMMOB, Adana Tabip Odası adına yaptığı açıklamada, siyasi iktidarın bir gün için dahi işçilerin taleplerine kulak vermediğine dikkat çekerek, yıllardır 1 Mayıs mitinginin kendi istediği yerde yapılmasını dayatan bu tutumun 2017 yılında da devam ettiğini söyledi. 

Gündoğdu, şöyle devam etti: “15 Temmuz darbe girişimine karşı, bizler de dahil olmak üzere, yurttaşların buluştuğu Taksim alanı ne yazık ki yeniden yasaklı meydan haline getirilmiştir. Ulusal ve uluslararası mahkemelerin verdiği yargı kararlarını tanımayarak hukuksuz bir yasakta ısrar edenlerin er ya da geç bu tutumlarının hesabını vereceklerinin altını bir kez daha çizmek istiyoruz.”

Gündoğdu, darbe girişimine karşı ilan edilen Olağanüstü Hal ile hukukun ayaklar altına alındığını, yurttaşların temel hak ve özgürlüklerinin keyfi biçimde gasp edildiğini ileri sürdü. Gündoğdu, şöyle devam etti: “100 binin üzerinde kamu emekçisini ve işçiyi, haklarında hiçbir yargı kararı bulunmadan işinden eden Kanun Hükmünde Kararnamelere, OHAL fermanlarına Hayır demek için 1 Mayıs’ta alanlarda olacağız. Sendikal örgütlenme hakkını KHK ile ortadan kaldıran, kamu emekçilerinin toplu iş sözleşmesi hakkını ve kazanımlarını yok sayan antidemokratik uygulamalara teslim olmayacağız. Halkın seçtiği vekillerinin yaptığı Seçim Yasası'nı yok saymayı marifet bilen YSK örneğinde olduğu gibi, adaletin çivisinin çıktığı, meclisin tamamen yok sayıldığı tek adam rejimine 1 Mayıs meydanlarında tüm gücümüzle Hayır diyeceğiz!” (EGEMEN)

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.