Kamuran Şipal son yolculuğuna uğurlanıyor

GÜNDEM 21.09.2019 - 15:45, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1763+ kez okundu.
 

Kamuran Şipal son yolculuğuna uğurlanıyor

  Kültür-Sanat başkenti olan Adana dünyaca ünlü olan bir edebiyatçısını daha son yolculuğuna uğurluyor. Yayın dünyasına roman, öykü ve çevirileriyle büyük katkı sağlayan Kamuran Şipal vefat etti. Franz Kafka, Heinrich Böll, Thomas Mann, Robert Musil ve Hermann Hesse gibi Alman yazarların eserlerinin çevirilerini yapan Adanalı ünlü yazar, dün çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti. Bakırköy’de özel bir hastanede tedavi gören Şipal 92 yaşındaydı. 24 Eylül 1926’da Adana’da dünyaya gelen ilk ve orta öğrenimini Adana’da tamamlayan Şipal, İstanbul Pertevniyal Lisesi’nde okuduktan sonra İstanbul Üniversitesi Alman Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden mezun oldu. Yüksek İhtisası’nı Almanya’da tamamlayan Şipal daha sonra İstanbul Üniversitesi’nde Almanca okutmanlığı yaptı. 1949 yılından itibaren başta çeviri olmak üzere roman ve öykü yazarlığı da yapan Şipal; Beyhan, Elbiseciler Çarşısı, Büyük Yolculuk, Buhuru Meryem, Köpek İstasyonu adlı öykülerinin yanı sıra Demirköprü, Orhan Kemal Öykü Yarışması’nı kazanan Sırrımsın Sırdaşımsın ve Dua Çiçeği adlı eserlerini yayınladı. 92 yaşında hayata gözlerini yuman Adanalı yazar bugün öğle namazını müteakip Asri Mezarlığı’nda toprağa verilecek.  

 

Kültür-Sanat başkenti olan Adana dünyaca ünlü olan bir edebiyatçısını daha son yolculuğuna uğurluyor.

Yayın dünyasına roman, öykü ve çevirileriyle büyük katkı sağlayan Kamuran Şipal vefat etti. Franz Kafka, Heinrich Böll, Thomas Mann, Robert Musil ve Hermann Hesse gibi Alman yazarların eserlerinin çevirilerini yapan Adanalı ünlü yazar, dün çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti.

Bakırköy’de özel bir hastanede tedavi gören Şipal 92 yaşındaydı.

24 Eylül 1926’da Adana’da dünyaya gelen ilk ve orta öğrenimini Adana’da tamamlayan Şipal, İstanbul Pertevniyal Lisesi’nde okuduktan sonra İstanbul Üniversitesi Alman Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden mezun oldu. Yüksek İhtisası’nı Almanya’da tamamlayan Şipal daha sonra İstanbul Üniversitesi’nde Almanca okutmanlığı yaptı.

1949 yılından itibaren başta çeviri olmak üzere roman ve öykü yazarlığı da yapan Şipal; Beyhan, Elbiseciler Çarşısı, Büyük Yolculuk, Buhuru Meryem, Köpek İstasyonu adlı öykülerinin yanı sıra Demirköprü, Orhan Kemal Öykü Yarışması’nı kazanan Sırrımsın Sırdaşımsın ve Dua Çiçeği adlı eserlerini yayınladı.

92 yaşında hayata gözlerini yuman Adanalı yazar bugün öğle namazını müteakip Asri Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.