KİLOMETRE NOTERDE İŞLENSİN

GÜNDEM 14.08.2019 - 16:09, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1439+ kez okundu.
 

KİLOMETRE NOTERDE İŞLENSİN

Adana Oto Galericiler Sitesi 2. Başkanı Mahmut Şen, otomobillerde rastlanan kilometre sayacının düşürülmesiyle ilgili soruna neşter vurmak gerektiğini söyledi.
Ülkemizde trafiğe kayıtlı 13 milyonun üzerindeki otomobilin binlercesi her gün el değiştiriyor. Araç almak isteyenler bazen internet siteleri, bazen eş-dost bazen ise galericinin kapısını aşındırıyor. İkinci el otomobilde yaşanan en büyük sorunlardan biri “kilometre sayacı” ile oynanması olarak dikkat çekiyor. Yerli araçlarda, kilometre sayacının düşürülmesi çok basit yöntemlerle yapılabiliyor. EN İYİ YÖNTEM BU OLUR Adana, Mersin ve Hatay’ın en büyük oto galericiler sitesi Oto Center 2. Başkanı Mahmut Şen, son zamanlarda özellikle araçlarda kilometre düşürülmesiyle ilgili şikayetler aldıklarını söyledi. Özellikle eksperlerin araçlara yaptıkları kontrollerin önemine dikkat çeken Şen, sayaçla oynanma sorununu çözmenin en iyi yolunun; aracın devir işlemi sırasında kilometrenin satış senedine işlenmesi olduğunu anlattı. ARACIN FİYATINI DA ETKİLİYOR Şen, “Bir aracın fiyatına etki eden en önemli unsurlardan biri yaptığı kilometredir. Alım satımda kilometresi düşük araç daha fazla ilgi görür, alıcı bulur. Kilometre sorununu çözmenin en iyi yöntemlerinden biri noterlerdir. Alım satım sırasında devir senedine kilometre işlenirse sorun çözülür. Zaten bir aracın üç aşağı beş yukarı yılda yapabileceği kilometre bellidir. Bu yöntemle hesaplamalar yapılabilir” diye konuştu. MECLİS BU YÖNDE ADIM ATMALI Şen, kilometre sayacı ile oynanarak yapılan işlemlerin satıcıyı tutuklanmaya kadar götürebileceğini anlatarak, buna uymayanlarla ilgili kendilerine ulaşan şikayetleri de çözmeye çalıştıklarını vurguladı. Şen, “Esnafımıza araç alıp satarken dikkat edin uyarısında bulunuyoruz. Geçen bir kadının bu yöndeki şikayetini çözdüm ancak ben burada en fazla birkaç kişinin sorununu çözebilirim. Ülke genelindeki böyle bir sorunu çözmenin yolunu bulmak önemli, bu da dediğim gibi noterlerle yapılabilir” dedi. FAİZ İNDİ PİYASA CANLANDI Geçtiğimiz günlerde 2. el araç piyasasında ciddi bir durgunluk yaşandığını söylediğini hatırlatan Mahmut Şen, faizlerde indirim yapılmasının ardından araç alım satımında canlanma yaşadıklarını bildirdi. Şen, “İkinci elde faizler düşünce biraz canlanma oldu. Bayram öncesi bir hareket vardı. İnşallah böyle devam eder. İyi olacak diye düşünüyoruz” ifadelerini kullandı. 150 dönüme kurulu Oto Galericiler Sitesi’nde 280 galerici alım-satım gerçekleştiriyor.   
Adana Oto Galericiler Sitesi 2. Başkanı Mahmut Şen, otomobillerde rastlanan kilometre sayacının düşürülmesiyle ilgili soruna neşter vurmak gerektiğini söyledi.

Ülkemizde trafiğe kayıtlı 13 milyonun üzerindeki otomobilin binlercesi her gün el değiştiriyor. Araç almak isteyenler bazen internet siteleri, bazen eş-dost bazen ise galericinin kapısını aşındırıyor. İkinci el otomobilde yaşanan en büyük sorunlardan biri “kilometre sayacı” ile oynanması olarak dikkat çekiyor. Yerli araçlarda, kilometre sayacının düşürülmesi çok basit yöntemlerle yapılabiliyor.

EN İYİ YÖNTEM BU OLUR

Adana, Mersin ve Hatay’ın en büyük oto galericiler sitesi Oto Center 2. Başkanı Mahmut Şen, son zamanlarda özellikle araçlarda kilometre düşürülmesiyle ilgili şikayetler aldıklarını söyledi. Özellikle eksperlerin araçlara yaptıkları kontrollerin önemine dikkat çeken Şen, sayaçla oynanma sorununu çözmenin en iyi yolunun; aracın devir işlemi sırasında kilometrenin satış senedine işlenmesi olduğunu anlattı.

ARACIN FİYATINI DA ETKİLİYOR

Şen, “Bir aracın fiyatına etki eden en önemli unsurlardan biri yaptığı kilometredir. Alım satımda kilometresi düşük araç daha fazla ilgi görür, alıcı bulur. Kilometre sorununu çözmenin en iyi yöntemlerinden biri noterlerdir. Alım satım sırasında devir senedine kilometre işlenirse sorun çözülür. Zaten bir aracın üç aşağı beş yukarı yılda yapabileceği kilometre bellidir. Bu yöntemle hesaplamalar yapılabilir” diye konuştu.

MECLİS BU YÖNDE ADIM ATMALI

Şen, kilometre sayacı ile oynanarak yapılan işlemlerin satıcıyı tutuklanmaya kadar götürebileceğini anlatarak, buna uymayanlarla ilgili kendilerine ulaşan şikayetleri de çözmeye çalıştıklarını vurguladı. Şen, “Esnafımıza araç alıp satarken dikkat edin uyarısında bulunuyoruz. Geçen bir kadının bu yöndeki şikayetini çözdüm ancak ben burada en fazla birkaç kişinin sorununu çözebilirim. Ülke genelindeki böyle bir sorunu çözmenin yolunu bulmak önemli, bu da dediğim gibi noterlerle yapılabilir” dedi.

FAİZ İNDİ PİYASA CANLANDI

Geçtiğimiz günlerde 2. el araç piyasasında ciddi bir durgunluk yaşandığını söylediğini hatırlatan Mahmut Şen, faizlerde indirim yapılmasının ardından araç alım satımında canlanma yaşadıklarını bildirdi. Şen, “İkinci elde faizler düşünce biraz canlanma oldu. Bayram öncesi bir hareket vardı. İnşallah böyle devam eder. İyi olacak diye düşünüyoruz” ifadelerini kullandı. 150 dönüme kurulu Oto Galericiler Sitesi’nde 280 galerici alım-satım gerçekleştiriyor. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.