“Mazbataları geri verin”

GÜNDEM 15.05.2019 - 17:52, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1610+ kez okundu.
 

“Mazbataları geri verin”

  KESK Adana Şubeler Platformu, CHP listelerinden belediye meclisine giren bazı isimlerin KHK ile işten atıldığı gerekçesiyle mazbatalarının iptal edilmesine tepki gösterdi.  ANAYASAL HAKLARI YOK SAYILDI Birleşik Taşımacalık Sendikası Adana Şube Başkanı ve KESK Dönem Sözcüsü Tonguç Özkan, “KHK’lar ile haklarında herhangi bir idari ya da adli soruşturma bulunmamasına rağmen haksız ve hukuksuz bir şekilde görevlerinden ihraç edilen arkadaşlarımız sadece işlerinden olmadı. Aynı zamanda en temel anayasal hakları da yok sayıldı” diye konuştu.   50’DEN FAZLA İSMİN MAZBATASI İPTAL Adana’da, üç toplamda 50’den fazla KHK’lı arkadaşlarıın  belediye başkanlığı ve meclis üyeliği mazbatalarının iptal edildiğini söyleyen Özkan, “CHP listelerinden Çukurova Belediye Meclis Üyesi seçilen Münir Korkmaz ile Ceyhan Belediye Meclis Üyesi Nezir Dorak ve Seyhan Aksakal’ın mazbatalarının geri verilmesini talep ediyoruz” dedi.

 

KESK Adana Şubeler Platformu, CHP listelerinden belediye meclisine giren bazı isimlerin KHK ile işten atıldığı gerekçesiyle mazbatalarının iptal edilmesine tepki gösterdi. 
ANAYASAL HAKLARI YOK SAYILDI
Birleşik Taşımacalık Sendikası Adana Şube Başkanı ve KESK Dönem Sözcüsü Tonguç Özkan, “KHK’lar ile haklarında herhangi bir idari ya da adli soruşturma bulunmamasına rağmen haksız ve hukuksuz bir şekilde görevlerinden ihraç edilen arkadaşlarımız sadece işlerinden olmadı. Aynı zamanda en temel anayasal hakları da yok sayıldı” diye konuştu.  
50’DEN FAZLA İSMİN MAZBATASI İPTAL
Adana’da, üç toplamda 50’den fazla KHK’lı arkadaşlarıın  belediye başkanlığı ve meclis üyeliği mazbatalarının iptal edildiğini söyleyen Özkan, “CHP listelerinden Çukurova Belediye Meclis Üyesi seçilen Münir Korkmaz ile Ceyhan Belediye Meclis Üyesi Nezir Dorak ve Seyhan Aksakal’ın mazbatalarının geri verilmesini talep ediyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.