MOSFED Başkanı Ahmet Güleç, mobilyada hareketlilik arttı

GÜNDEM 24.06.2020 - 16:55, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2538+ kez okundu.
 

MOSFED Başkanı Ahmet Güleç, mobilyada hareketlilik arttı

Evlenme, ev yenileme ve taşınma planlarını Covid-19 salgını nedeniyle erteleyen yüzbinlerce kişi, Haziran ayı itibariyle sektörde yüzde 30-40’lara varan indirimlere kamu bankalarının 6 ay ödemesiz ve 60 ay vadeli düşük kredi imkanları da eklenince mobilyacıların yolunu tuttu. Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Başkanı  Ahmet Güleç, cazip fırsatlarla mobilya sahibi olmak için dönemin son derece uygun olduğunu, Haziran – Eylül ayları arasında avantajlar nedeniyle hareketlenmenin katlanarak devam etmesini beklediklerini söyledi.  Yerli ve millilik oranı, hammaddesi, istihdamı, iç piyasada yarattığı ekonomik değer ve ihracata katkısı ile Türk ekonomisinin lokomotif sektörü olan mobilyada düğün var. 2019’u iç piyasada 50  milyar TL’lik satış grafiği ile bitiren ve 2020 hedefi 60 milyar TL olan sektör, Covid-19 nedeniyle yaşadığı zor günleri geride bıraktı. Haziran itibariyle başlayan gevşeme politikaları, ertelenen evlenme, ev yenileme ve taşınma planlarını tekrar takvime alırken, mobilya markaları yoğun günler yaşıyor. Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Başkanı Ahmet Güleç, mobilya mağazalarında yoğun günler yaşandığını söyleyerek şunları kaydetti: “Covid-19 salgını düğün planlamalarının ertelenmesine neden olurken, taşınma ve ev yenilemek isteyenlerin de takvimlerinde değişikliğe gitmelerine yol açtı. Mart ortasından başlayarak Haziran başına kadar iç satışımız durma noktasına geldi. Oysa biz geçen yıl içeride 50 milyar TL’lik satış yapmış güçlü bir sektörüz. Haziran’a hiç olmadığı kadar hızlı girdik. Sağlanan avantajları düşünülünce yeni mobilyalara ve yeni yaşam alanlarına sahip olmanın tam zamanı diyebiliriz.”   Kamu bankalarının, hem yerli üretim yapan markaları desteklemek hem de hane halkının mobilyaya ulaşımını kolaylaştırmak için 1 Haziran itibariyle çıkardığı düşük faizli kredi destek paketi hakkında da bilgi veren Güleç, “Hammadde konusunda dışarıya bağımlılığı bulunmayan yerli ve milli bir sektörüz. Dolayısıyla çıkarılan düşük faizli kredi destek paketine katılımımız yüksek oldu. Hane halkının daha avantajlı bir şekilde mobilya satın alabilmesi için biz sektör olarak üzerimize düşeni gerçekleştirdik. Taksiti 60 aya kadar uzatan, aynı zamanda ödeme takvimini satın almadan itibaren 6 ay ileri atılmasına olanak tanıyan düşük faizli kredi paketi üzerinden mobilya satın almaya ilgi yoğun oldu. Bu yoğunluğun artarak devam etmesini bekliyoruz. Mobilya satın alacaklara sağlanan imkanına ve ödeme kolaylığına sektörümüzün yanı sıra uyguladığı indirimler ve kampanyalar da eklenince fiyatlarda yüzde 40’lara varan avantajlar ortaya çıktı” diye konuştu.   

Evlenme, ev yenileme ve taşınma planlarını Covid-19 salgını nedeniyle erteleyen yüzbinlerce kişi, Haziran ayı itibariyle sektörde yüzde 30-40’lara varan indirimlere kamu bankalarının 6 ay ödemesiz ve 60 ay vadeli düşük kredi imkanları da eklenince mobilyacıların yolunu tuttu. Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Başkanı  Ahmet Güleç, cazip fırsatlarla mobilya sahibi olmak için dönemin son derece uygun olduğunu, Haziran – Eylül ayları arasında avantajlar nedeniyle hareketlenmenin katlanarak devam etmesini beklediklerini söyledi. 

Yerli ve millilik oranı, hammaddesi, istihdamı, iç piyasada yarattığı ekonomik değer ve ihracata katkısı ile Türk ekonomisinin lokomotif sektörü olan mobilyada düğün var. 2019’u iç piyasada 50  milyar TL’lik satış grafiği ile bitiren ve 2020 hedefi 60 milyar TL olan sektör, Covid-19 nedeniyle yaşadığı zor günleri geride bıraktı. Haziran itibariyle başlayan gevşeme politikaları, ertelenen evlenme, ev yenileme ve taşınma planlarını tekrar takvime alırken, mobilya markaları yoğun günler yaşıyor. Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Başkanı Ahmet Güleç, mobilya mağazalarında yoğun günler yaşandığını söyleyerek şunları kaydetti: “Covid-19 salgını düğün planlamalarının ertelenmesine neden olurken, taşınma ve ev yenilemek isteyenlerin de takvimlerinde değişikliğe gitmelerine yol açtı. Mart ortasından başlayarak Haziran başına kadar iç satışımız durma noktasına geldi. Oysa biz geçen yıl içeride 50 milyar TL’lik satış yapmış güçlü bir sektörüz. Haziran’a hiç olmadığı kadar hızlı girdik. Sağlanan avantajları düşünülünce yeni mobilyalara ve yeni yaşam alanlarına sahip olmanın tam zamanı diyebiliriz.”

 

Kamu bankalarının, hem yerli üretim yapan markaları desteklemek hem de hane halkının mobilyaya ulaşımını kolaylaştırmak için 1 Haziran itibariyle çıkardığı düşük faizli kredi destek paketi hakkında da bilgi veren Güleç, “Hammadde konusunda dışarıya bağımlılığı bulunmayan yerli ve milli bir sektörüz. Dolayısıyla çıkarılan düşük faizli kredi destek paketine katılımımız yüksek oldu. Hane halkının daha avantajlı bir şekilde mobilya satın alabilmesi için biz sektör olarak üzerimize düşeni gerçekleştirdik. Taksiti 60 aya kadar uzatan, aynı zamanda ödeme takvimini satın almadan itibaren 6 ay ileri atılmasına olanak tanıyan düşük faizli kredi paketi üzerinden mobilya satın almaya ilgi yoğun oldu. Bu yoğunluğun artarak devam etmesini bekliyoruz. Mobilya satın alacaklara sağlanan imkanına ve ödeme kolaylığına sektörümüzün yanı sıra uyguladığı indirimler ve kampanyalar da eklenince fiyatlarda yüzde 40’lara varan avantajlar ortaya çıktı” diye konuştu. 

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.