NE OLUYOR BU DOMATESE!

EKONOMİ 28.04.2017 - 14:55, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1502+ kez okundu.
 

NE OLUYOR BU DOMATESE!

    Domates fiyatı cep yakmayı sürdürüyor. Vatandaş pazarda kilosu 4 liranın altına gerilemeyen domatesi geçen yıl 1 liradan alabiliyordu.  Ekim alanlarının azalmasının fiyatları yükselttiği belirtilirken 10-15 gün içinde domates fiyatının ucuzlaması bekleniyor. ADANA - Yemekler ve kahvaltıların vazgeçilmezi domates fiyatları dur durak bilmiyor.  Geçen yıl 28 Nisan’da halde en ucuzu 50 kuruş, en pahalısı 1 lira 20 kuruştan satılan domates, bu yıl 2 lira ile 7 lira arasında değişen fiyatlarda satılıyor. El yakan domateste fiyatların artmasının don olayları ile ekim alanlarının azalmasından kaynaklandığı belirtiliyor. Ülkemizde yılda 300 bin hektarlık alanda yaklaşık 12 milyon ton domates üretiliyor. Seyhan Ziraat Odası Başkanı Süleyman Girmen, sera domatesinin sona erip tarla domatesinin piyasaya çıkacağı ‘boşluk’ dönemlerde fiyatların arttığını söyledi. Domates ekim alanlarında yaşanan azalmaların fiyatları tırmandırdığını anlatan Girmen, önceleri İstanbul ve Ankara’da görülen yüksek fiyatlara Adana ve Mersin de bile rastlandığını kaydetti.  Girmen, “Üretici domates ekimini azalttı, bu azalma fiyatlara yansımaya başladı. Ancak önümüzdeki 10-15 gün içinde tarla domatesinin çıkmasıyla birlikte bu fiyatlar aşağı inecektir” dedi. Domates fiyatlarının aşırı pahalı olmasından yakınan vatandaşlar da “5 liraya domates olur mu, üretici kaç liraya veriyor” diye tepki gösterdi. Geçen yıl 28 Nisan’da domates en düşük 50 kuruş en yüksek ise 1,2 liradan satılıyordu. Bugün ise sebze halinde, salkım domates 2,3- 5,5 lira, Cherry domates 3, 5- 7 lira, sera domatesi ise 2-4 lira arasında satılıyor. (EGEMEN)  

 

 

Domates fiyatı cep yakmayı sürdürüyor. Vatandaş pazarda kilosu 4 liranın altına gerilemeyen domatesi geçen yıl 1 liradan alabiliyordu.  Ekim alanlarının azalmasının fiyatları yükselttiği belirtilirken 10-15 gün içinde domates fiyatının ucuzlaması bekleniyor.

ADANA - Yemekler ve kahvaltıların vazgeçilmezi domates fiyatları dur durak bilmiyor.  Geçen yıl 28 Nisan’da halde en ucuzu 50 kuruş, en pahalısı 1 lira 20 kuruştan satılan domates, bu yıl 2 lira ile 7 lira arasında değişen fiyatlarda satılıyor. El yakan domateste fiyatların artmasının don olayları ile ekim alanlarının azalmasından kaynaklandığı belirtiliyor.

Ülkemizde yılda 300 bin hektarlık alanda yaklaşık 12 milyon ton domates üretiliyor. Seyhan Ziraat Odası Başkanı Süleyman Girmen, sera domatesinin sona erip tarla domatesinin piyasaya çıkacağı ‘boşluk’ dönemlerde fiyatların arttığını söyledi.

Domates ekim alanlarında yaşanan azalmaların fiyatları tırmandırdığını anlatan Girmen, önceleri İstanbul ve Ankara’da görülen yüksek fiyatlara Adana ve Mersin de bile rastlandığını kaydetti.  Girmen, “Üretici domates ekimini azalttı, bu azalma fiyatlara yansımaya başladı. Ancak önümüzdeki 10-15 gün içinde tarla domatesinin çıkmasıyla birlikte bu fiyatlar aşağı inecektir” dedi.

Domates fiyatlarının aşırı pahalı olmasından yakınan vatandaşlar da “5 liraya domates olur mu, üretici kaç liraya veriyor” diye tepki gösterdi.

Geçen yıl 28 Nisan’da domates en düşük 50 kuruş en yüksek ise 1,2 liradan satılıyordu. Bugün ise sebze halinde, salkım domates 2,3- 5,5 lira, Cherry domates 3, 5- 7 lira, sera domatesi ise 2-4 lira arasında satılıyor. (EGEMEN)

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.