Patlamaya füze veya bomba neden olmuş olabilir

DÜNYA 08.08.2020 - 09:40, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1836+ kez okundu.
 

Patlamaya füze veya bomba neden olmuş olabilir

Lübnan'da salı günü Beyrut Limanı'nda meydana gelen patlamayla ilgili konuşan Lübnan Cumhurbaskani Michel Aoun, gözardı edilen ihtimali dillendirdi.Aoun; patlamaya ihmal, füze veya bombanın sebep olmuş olabileceğini söyledi. AFP'nin aktardığına göre, Cumhurbaşkanı Aoun, 150'den fazla insanın hayatını kaybettiği, 5 binden fazla insanın yaralandığı ve yüz binlerce insanın evsiz kaldığı patlamayla ilgil konuştu. Daha önce limandaki bir depoda yıllardır bekletilen tonlarca amonyum nitratın patladığını açıklayan Aoun, "Nedeni henüz belirlenmedi. Patlamaya ya ihmal ya da füze veya bomba sebep olmuş olabilir" dedi. Aoun, "Lübnan'ın çarpık siyasi sistemi yeniden düşünülmeli" ifadelerini kullandı. MACRON ZİYARETİNDE HALK "DEVRİM" ÇAĞRISI YAPMIŞTI Depoda bekletilen amonyum nitratın patladığının açıklanması üzerine Lübnan'da halk hükümete denetimsizlik ve tebdirsizliğe karşı sokağa çıkmıştı. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un destek ziyareti sırasında önüne çıkan vatandaşlar "Hükümetimize güvenmiyoruz" demiş ve devrim çağrısı yapmıştı. Macron ise protestoculara "Para yardımının yolsuz ellere gitmeyeceğini garanti ediyorum. Lübnan'a yeni bir siyasi anlaşma önereceğim" demişti. NE OLMUŞTU? Beyrut Limanı'nda 4 Ağustos'ta patlayıcı maddelerin bulunduğu 12 numaralı depoda önce yangın çıkmış ardından tüm Beyrut'u sarsan çok güçlü patlama meydana gelmişti. Başkent Beyrut'ta yaşanan şiddetli patlamadan en çok etkilenen limana yakın yerleşim yerlerindeki enkazlar, gönüllülerin yardımlarıyla kaldırılmaya çalışılıyor. Lübnan Sağlık Bakanı Hamad Hasan, söz konusu patlamada hayatını kaybedenlerin sayısının 154'e yükseldiğini, yaralı sayısının da yaklaşık 5 bin olduğunu açıklamıştı. Beyrut Valisi Mervan Abbud da Beyrut Limanı'nda meydana gelen patlamanın yol açtığı zararın 10 ila 15 milyar doları aşabileceğini belirtmişti.

Lübnan'da salı günü Beyrut Limanı'nda meydana gelen patlamayla ilgili konuşan Lübnan Cumhurbaskani Michel Aoun, gözardı edilen ihtimali dillendirdi.Aoun; patlamaya ihmal, füze veya bombanın sebep olmuş olabileceğini söyledi.

AFP'nin aktardığına göre, Cumhurbaşkanı Aoun, 150'den fazla insanın hayatını kaybettiği, 5 binden fazla insanın yaralandığı ve yüz binlerce insanın evsiz kaldığı patlamayla ilgil konuştu. Daha önce limandaki bir depoda yıllardır bekletilen tonlarca amonyum nitratın patladığını açıklayan Aoun, "Nedeni henüz belirlenmedi. Patlamaya ya ihmal ya da füze veya bomba sebep olmuş olabilir" dedi.

Aoun, "Lübnan'ın çarpık siyasi sistemi yeniden düşünülmeli" ifadelerini kullandı.

MACRON ZİYARETİNDE HALK "DEVRİM" ÇAĞRISI YAPMIŞTI

Depoda bekletilen amonyum nitratın patladığının açıklanması üzerine Lübnan'da halk hükümete denetimsizlik ve tebdirsizliğe karşı sokağa çıkmıştı. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un destek ziyareti sırasında önüne çıkan vatandaşlar "Hükümetimize güvenmiyoruz" demiş ve devrim çağrısı yapmıştı.

Macron ise protestoculara "Para yardımının yolsuz ellere gitmeyeceğini garanti ediyorum. Lübnan'a yeni bir siyasi anlaşma önereceğim" demişti.

NE OLMUŞTU?

Beyrut Limanı'nda 4 Ağustos'ta patlayıcı maddelerin bulunduğu 12 numaralı depoda önce yangın çıkmış ardından tüm Beyrut'u sarsan çok güçlü patlama meydana gelmişti.

Başkent Beyrut'ta yaşanan şiddetli patlamadan en çok etkilenen limana yakın yerleşim yerlerindeki enkazlar, gönüllülerin yardımlarıyla kaldırılmaya çalışılıyor.

Lübnan Sağlık Bakanı Hamad Hasan, söz konusu patlamada hayatını kaybedenlerin sayısının 154'e yükseldiğini, yaralı sayısının da yaklaşık 5 bin olduğunu açıklamıştı.

Beyrut Valisi Mervan Abbud da Beyrut Limanı'nda meydana gelen patlamanın yol açtığı zararın 10 ila 15 milyar doları aşabileceğini belirtmişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.