“Resim, hava ve su gibi yaşamsaldır”

24.04.2017 - 13:21, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2752+ kez okundu.
 

“Resim, hava ve su gibi yaşamsaldır”

  Resim onun için bir yaşam biçimi…Hatta hava gibi, su gibi yaşamsaldır resim. Henüz ilkokula bile başlamadan resmi keşfeden bir sanatçı o. “EN BÜYÜK HAYALİM SOKAK SERGİSİ AÇMAK” Ressam Safiye Alkan Türkeş, genellikle karma sergilere katıldı. En büyük hayali ise Adana’da bir sokak sergisi açmak, resme ilgi duyanlara, sanat severlere resmi, tablolarındaki ana temayı anlatmak… Adana’da yaşayan Ressam Safiye Alkan Türkeş, oldukça mütavazi bir sanatçı. Sorularımıza çok kısa ve öz yanıtlar verdi. Tabloları ise gerçekten de göze hitap eden nitelikte. İşte Resam Safiye Alkan ile yaptığımız mini röportaj…     Resim sizin için ne ifade ediyor?   -Resim, benim vazgeçilmezimdir. Vazgeçilmez tutkumdur resim. Yaşamsaldır, hava gibi, su gibi. Resim beni mutlu ediyor…   Resim sizin için bir yaşam biçimi mi?   -Kesinlikle öyle.  Çünkü hayata bakışımda resim var. Tüm renklerde, düşüncemde, sürekli canlanan resimdir. Dediğim gibi tutkudur ve vazgeçilmezimdir.    Resimlerinizdeki ana tema nedir?   -Her ne kadar zaman zaman farklı resimlerim olsa da genel olarak ana tema kadın… Tema kadın ama her hali mutsuz bir kadın…   Resim yeteneğinizi ortaya çıkaran ya da ortaya çıkmasında etken olan nedir? Bunun öne çıkmasına neden olan biri var mı yoksa tamamıyla kendi çabanızla mı bu yeteneği keşfettiniz?   -Çocukken bana “Büyüyünce ne olacaksın?” diye soranlara hep “Ressam olacağım” derdim. Henüz ilkokula bile başlamamıştım ama evin duvarlarına resim çizerdim. Beni direk resme yönlendiren biri olmadı. Kendimi bildim bileli resme ilgi duydum. Bu yeteneği de kendi çabamla geliştirdim.Zaten bu yeteneğimi kendim keşfetmiştim...   Resim dışında ilgi duyduğunuz ya da ilgilendiğiniz başka sanat dalı var mı?   -Resim dışında ilgilendiğim dans var. Dansı seviyorum. Ayrıca yemek yapmayı da seviyorum.  Bana göre güzel yemek yapmak da sanattır. Yani genel de kadınlarımız birer sanatçıdır.   Bir ressam, sanatçı olarak ülkemizi yönetenlerden ya da kent yöneticilerinden beklentileriniz nelerdir?   -Öncelikle sanata ve sanatçıya değer verilsin isterim. Sanata, sanatçıya değer verilen, sanata sahip çıkalan ülkelerde zaten diğer sorunlar tamamen aşılmış olur. Benim en büyük hayalim Adana’da bir sokak sergisi açmak. Bu hayalimi gerçekleştirmeyi çok istiyorum.   Bunlara ek olarak söylemek istedikleriniz var mı?   - Resim yapmayı çok seven, her şartta hayata pozitif bakabilen bir insanım. Hayatınız renkli olsun. Hayat renkli olursa her şey çok daha güzel olur. Size de benimle yatığınız röportaj için çok teşekkür ediyorum.                                                                                   

 

Resim onun için bir yaşam biçimi…Hatta hava gibi, su gibi yaşamsaldır resim. Henüz ilkokula bile başlamadan resmi keşfeden bir sanatçı o.

“EN BÜYÜK HAYALİM

SOKAK SERGİSİ AÇMAK”

Ressam Safiye Alkan Türkeş, genellikle karma sergilere katıldı. En büyük hayali ise Adana’da bir sokak sergisi açmak, resme ilgi duyanlara, sanat severlere resmi, tablolarındaki ana temayı anlatmak… Adana’da yaşayan Ressam Safiye Alkan Türkeş, oldukça mütavazi bir sanatçı. Sorularımıza çok kısa ve öz yanıtlar verdi. Tabloları ise gerçekten de göze hitap eden nitelikte. İşte Resam Safiye Alkan ile yaptığımız mini röportaj…

 

 

Resim sizin için ne ifade ediyor?

 

-Resim, benim vazgeçilmezimdir. Vazgeçilmez tutkumdur resim. Yaşamsaldır, hava gibi, su gibi. Resim beni mutlu ediyor…

 

Resim sizin için bir yaşam biçimi mi?

 

-Kesinlikle öyle.  Çünkü hayata bakışımda resim var. Tüm renklerde, düşüncemde, sürekli canlanan resimdir. Dediğim gibi tutkudur ve vazgeçilmezimdir. 

 

Resimlerinizdeki ana tema nedir?

 

-Her ne kadar zaman zaman farklı resimlerim olsa da genel olarak ana tema kadın…

Tema kadın ama her hali mutsuz bir kadın…

 

Resim yeteneğinizi ortaya çıkaran ya da ortaya çıkmasında etken olan nedir? Bunun öne çıkmasına neden olan biri var mı yoksa tamamıyla kendi çabanızla mı bu yeteneği keşfettiniz?

 

-Çocukken bana “Büyüyünce ne olacaksın?” diye soranlara hep “Ressam olacağım” derdim. Henüz ilkokula bile başlamamıştım ama evin duvarlarına resim çizerdim. Beni direk resme yönlendiren biri olmadı. Kendimi bildim bileli resme ilgi duydum. Bu yeteneği de kendi çabamla geliştirdim.Zaten bu yeteneğimi kendim keşfetmiştim...

 

Resim dışında ilgi duyduğunuz ya da ilgilendiğiniz başka sanat dalı var mı?

 

-Resim dışında ilgilendiğim dans var. Dansı seviyorum. Ayrıca yemek yapmayı da seviyorum.  Bana göre güzel yemek yapmak da sanattır. Yani genel de kadınlarımız birer sanatçıdır.

 

Bir ressam, sanatçı olarak ülkemizi yönetenlerden ya da kent yöneticilerinden beklentileriniz nelerdir?

 

-Öncelikle sanata ve sanatçıya değer verilsin isterim. Sanata, sanatçıya değer verilen, sanata sahip çıkalan ülkelerde zaten diğer sorunlar tamamen aşılmış olur. Benim en büyük hayalim Adana’da bir sokak sergisi açmak. Bu hayalimi gerçekleştirmeyi çok istiyorum.

 

Bunlara ek olarak söylemek istedikleriniz var mı?

 

- Resim yapmayı çok seven, her şartta hayata pozitif bakabilen bir insanım. Hayatınız renkli olsun. Hayat renkli olursa her şey çok daha güzel olur. Size de benimle yatığınız röportaj için çok teşekkür ediyorum.

                                                                                  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.