SEÇİM KÖYLÜYÜ VURDU!

GÜNDEM 17.04.2019 - 17:07, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1888+ kez okundu.
 

SEÇİM KÖYLÜYÜ VURDU!

Adana’da Büyükşehir Belediyesi’nden kırsal kalkınma projesi kapsamında destek alıp çilek eken köylüler, seçim araya girince fideden oldu. Tonlarca çilek üretiminin yapılacağı 12 köye fide vermek için 1.3 milyon lira tutarında ihalenin acilen yapılması gerekiyor.
  ÇİLEK BAHÇELERİ BOŞ KALMASIN Adana’nın Pozantı ilçesindeki 12 köyde, 31 Mart yerel seçimlerinden dolayı çilek yetiştirenler zora girdi. Büyükşehir Belediyesi’nin kırsal kalkınma projesi kapsamında destek verdiği köylüler, araya seçim girince çilek fidelerini alamadı. Büyükşehir Belediyesi, ihale açıp fide dağıtmazsa, en güzel çileklerin yetiştirildiği köylerde hazırlanan bahçeler boş kalacak. BAŞKAN ÇAY DESTEK İSTEDİ MHP’li Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün yerine seçilen CHP’li Zeydan Karalar’dan çiftçilere her yıl dağıtılan fidelerle ilgili destek istedi. Çay, hizmette devamlılığın esas olduğunu hatırlatarak, Başkan Karalar’ın doğrudan temin veya ihale yaparak fide alımı yapması gerektiğine dikkat çekti. 1.3 MİLYON TL’LİK İHALE GEREKİYOR Pozantı’da Türkiye’nin en iyi çileklerinin yetiştirildiğini anlatan Çay, 12 köyde bahçelerin hazırlandığını, 142 köylüye fide verilmesi gerektiğini kaydetti. Çilek fideleri için yaklaşık 1 milyon 332 bin TL dolayında ihale açılması gerekiyor. Çilek fidelerinin en geç bu ayın sonuna kadar ekilmesi şart. Pozantı çileği, Arap yarımadasının en zengin ülkelerinden Katar’a bile ihraç ediliyor.   
Adana’da Büyükşehir Belediyesi’nden kırsal kalkınma projesi kapsamında destek alıp çilek eken köylüler, seçim araya girince fideden oldu. Tonlarca çilek üretiminin yapılacağı 12 köye fide vermek için 1.3 milyon lira tutarında ihalenin acilen yapılması gerekiyor.

 

ÇİLEK BAHÇELERİ BOŞ KALMASIN

Adana’nın Pozantı ilçesindeki 12 köyde, 31 Mart yerel seçimlerinden dolayı çilek yetiştirenler zora girdi. Büyükşehir Belediyesi’nin kırsal kalkınma projesi kapsamında destek verdiği köylüler, araya seçim girince çilek fidelerini alamadı. Büyükşehir Belediyesi, ihale açıp fide dağıtmazsa, en güzel çileklerin yetiştirildiği köylerde hazırlanan bahçeler boş kalacak.

BAŞKAN ÇAY DESTEK İSTEDİ

MHP’li Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün yerine seçilen CHP’li Zeydan Karalar’dan çiftçilere her yıl dağıtılan fidelerle ilgili destek istedi. Çay, hizmette devamlılığın esas olduğunu hatırlatarak, Başkan Karalar’ın doğrudan temin veya ihale yaparak fide alımı yapması gerektiğine dikkat çekti.

1.3 MİLYON TL’LİK İHALE GEREKİYOR

Pozantı’da Türkiye’nin en iyi çileklerinin yetiştirildiğini anlatan Çay, 12 köyde bahçelerin hazırlandığını, 142 köylüye fide verilmesi gerektiğini kaydetti. Çilek fideleri için yaklaşık 1 milyon 332 bin TL dolayında ihale açılması gerekiyor. Çilek fidelerinin en geç bu ayın sonuna kadar ekilmesi şart. Pozantı çileği, Arap yarımadasının en zengin ülkelerinden Katar’a bile ihraç ediliyor. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.