Sözütek: Devlet esnafın sesine kulak versin

GÜNDEM 15.05.2019 - 13:27, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1201+ kez okundu.
 

Sözütek: Devlet esnafın sesine kulak versin

  SGK Adana İl Müdürü Bilal Canbolat, Adana ESOB ve Minibüsçüler Odası Başkanı Nihat Sözütek'i ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundu. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Adana İl Müdürü Bilal Canbolat, Sosyal Güvenlik Haftası kapsamında Müdür Yardımcısı Hacı Osman Aydil'le birlikte ziyaret ettiği Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nde Başkan Nihat Sözütek, yönetim kurulu üyeleri ve oda başkanları ile bir araya geldi. Birlik Başkanı Sözütek'e bu yıl 11'ncisi düzenlenen SGK Haftası kapsamında yapılacak etkinlikler hakkında bilgi veren Canbolat, sosyal güvenlik kavramının bilinirliliğini arttırmak, vatandaşları hak ve yükümlülükler konusunda bilgilendirmek ve toplumun tüm kesiminde sosyal güvenlik bilinci oluşmasına katkı sağlamak amacıyla sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ettiklerini söyledi. Adana ESOB Başkanı Nihat Sözütek SGK il Müdürü Canbolat'ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Sosyal Güvenlik Haftası’nın tüm vatandaşlara ve SGK çalışanlarına hayırlı olması temennisinde bulundu. Esnaf ve sanatkarların yaşadıkları sorunların da ele alındığı ziyarette Başkan Sözütek, emeklilik, pirim ödemeleri, kayıt dışı işçi çalıştırılmasının neden olduğu haksız rekabet gibi konular hakkında İl Müdürü Canbolat'ı bilgilendirdi. Başkan Sözütek, "Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik şartlar ve yüksek girdi maliyetleri karşısında esnaf ve sanatkarlarımız her geçen gün kan kaybediyor. Halimiz perişan. Çoğu zaman siftah bile yapmadan kepenk kapatan esnafımız evine ekmek götüremeyecek hale geldi. Her platformda esnafımızın yaşadığı sıkıntıları dile getiriyoruz. Ancak bugüne kadar sorunlarımızın çözümü noktasında gerekli adımların atılmamış olması bizleri karamsarlığa sürüklüyor. Böyle devam ederse kapanan işyerlerine her gün yenileri eklenecek. Devlet büyüklerimizden esnaf ve sanatkarın sesine kulak vermesini istiyoruz. Başta SGK, Bağ-Kur primleri ve vergi borçlarının en az 18 ay ertelenmesini, daha sonrasında ise taksitlendirilerek ödeme kolaylığı sağlanmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.    

 

SGK Adana İl Müdürü Bilal Canbolat, Adana ESOB ve Minibüsçüler Odası Başkanı Nihat Sözütek'i ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundu.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Adana İl Müdürü Bilal Canbolat, Sosyal Güvenlik Haftası kapsamında Müdür Yardımcısı Hacı Osman Aydil'le birlikte ziyaret ettiği Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nde Başkan Nihat Sözütek, yönetim kurulu üyeleri ve oda başkanları ile bir araya geldi.

Birlik Başkanı Sözütek'e bu yıl 11'ncisi düzenlenen SGK Haftası kapsamında yapılacak etkinlikler hakkında bilgi veren Canbolat, sosyal güvenlik kavramının bilinirliliğini arttırmak, vatandaşları hak ve yükümlülükler konusunda bilgilendirmek ve toplumun tüm kesiminde sosyal güvenlik bilinci oluşmasına katkı sağlamak amacıyla sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ettiklerini söyledi.

Adana ESOB Başkanı Nihat Sözütek SGK il Müdürü Canbolat'ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Sosyal Güvenlik Haftası’nın tüm vatandaşlara ve SGK çalışanlarına hayırlı olması temennisinde bulundu.

Esnaf ve sanatkarların yaşadıkları sorunların da ele alındığı ziyarette Başkan Sözütek, emeklilik, pirim ödemeleri, kayıt dışı işçi çalıştırılmasının neden olduğu haksız rekabet gibi konular hakkında İl Müdürü Canbolat'ı bilgilendirdi.

Başkan Sözütek, "Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik şartlar ve yüksek girdi maliyetleri karşısında esnaf ve sanatkarlarımız her geçen gün kan kaybediyor. Halimiz perişan. Çoğu zaman siftah bile yapmadan kepenk kapatan esnafımız evine ekmek götüremeyecek hale geldi. Her platformda esnafımızın yaşadığı sıkıntıları dile getiriyoruz. Ancak bugüne kadar sorunlarımızın çözümü noktasında gerekli adımların atılmamış olması bizleri karamsarlığa sürüklüyor. Böyle devam ederse kapanan işyerlerine her gün yenileri eklenecek. Devlet büyüklerimizden esnaf ve sanatkarın sesine kulak vermesini istiyoruz. Başta SGK, Bağ-Kur primleri ve vergi borçlarının en az 18 ay ertelenmesini, daha sonrasında ise taksitlendirilerek ödeme kolaylığı sağlanmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.