TİCARET SİCİLİ BELGELERİNDE YENİ DÖNEM

EKONOMİ 21.06.2020 - 18:35, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1486+ kez okundu.
 

TİCARET SİCİLİ BELGELERİNDE YENİ DÖNEM

    Ticarete yönelik dijital dönüşüm çalışmalarına, tüm dünyayı kasıp kavuran bilimsel adıyla Covid-19 (Koronavirüs) pandemisi sebebiyle hız kazandıran Ticaret Bakanlığı, yeni bir düzenlemeyi hayata geçirdi. Bu kapsamda Adana Ticaret Odası tarafından gerçekleştirilecek uygulamalar Başkan Atila Menevşe tarafından açıklandı.   Merkezi Sicil Kayıt Sistemi (MERSİS) üzerinden başlatılan elektronik belge uygulamasına bir yenisini daha eklediklerini duyuran Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, ihtiyaç halinde vatandaşların ticaret sicili belgelerine ilişkin başvurularını elektronik ortamda yapabileceklerini, harç bedellerini sanal pos üzerinden ödeyebileceklerini açıkladı. İlk olarak Ankara'da uygulanmaya başlanan ardından İstanbul, İzmir ve tüm Türkiye ‘ya yayılan uygulama,  Adana'da da hayata geçirildi.   Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın konuya yönelik yaptığı açıklamaya dikkati çeken Adana Ticaret Odası (ATO) Başkanı Atila Menevşe, “Hayata geçirilen e-belge uygulaması ile işlemlerin daha hızlı ve zahmetsiz olarak tamamlanacağını ve Ticaret Sicil Müdürlüklerinde oluşan yoğunluğun da hafifleyeceğini” dile getirdi.   Covid-19 salgını sebebiyle sosyal temasın en aza indirilmesini sağlamak, dijitalleşen dünya düzenine uyum sağlamak ve vatandaşların hayatını kolaylaştırmak adına düzenlenen çalışmalara her anlamda ağırlık verildiğine değinen ATO Başkanı Menevşe, MERSİS üzerinden yapılabilecek e-belge işlemlerini açıkladı. Menevşe, “Üyelerimiz; evlerinden, iş yerlerinden çıkmadan, kısaca internet bağlantısı olan her yerden, MERSİS üzerinden; Ticaret Sicil Tasdiknamesi Merkez Nakli Belgesini, Şube Açılış Belgesini, İflas ve Konkordato Belgesini temin edebilecekler. MERSİS’e giriş yaparak e-belgelerini oluşturan üyelerimiz, belge harçlarını sanal POS ile ödeyebilecekler. Ödemesini tamamlayan üyelerimizin bilgilerinin, Ticaret Sicil Müdürlüğüne bildirilmesinin ardından, e-belge güvenli e-imza ile oluşturulacak. Sonrasında, Üyelerimiz talep ettikleri belgeye MERSİS’te bulunan, ''Belge Başvuruları''  bölümünden ulaşarak, yazdırıp kullanabilecekler. Üyelerimizi bu kolaylıktan faydalanmaya davet ediyorum” dedi.  

 

 

Ticarete yönelik dijital dönüşüm çalışmalarına, tüm dünyayı kasıp kavuran bilimsel adıyla Covid-19 (Koronavirüs) pandemisi sebebiyle hız kazandıran Ticaret Bakanlığı, yeni bir düzenlemeyi hayata geçirdi. Bu kapsamda Adana Ticaret Odası tarafından gerçekleştirilecek uygulamalar Başkan Atila Menevşe tarafından açıklandı.

 

Merkezi Sicil Kayıt Sistemi (MERSİS) üzerinden başlatılan elektronik belge uygulamasına bir yenisini daha eklediklerini duyuran Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, ihtiyaç halinde vatandaşların ticaret sicili belgelerine ilişkin başvurularını elektronik ortamda yapabileceklerini, harç bedellerini sanal pos üzerinden ödeyebileceklerini açıkladı. İlk olarak Ankara'da uygulanmaya başlanan ardından İstanbul, İzmir ve tüm Türkiye ‘ya yayılan uygulama,  Adana'da da hayata geçirildi.

 

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın konuya yönelik yaptığı açıklamaya dikkati çeken Adana Ticaret Odası (ATO) Başkanı Atila Menevşe, “Hayata geçirilen e-belge uygulaması ile işlemlerin daha hızlı ve zahmetsiz olarak tamamlanacağını ve Ticaret Sicil Müdürlüklerinde oluşan yoğunluğun da hafifleyeceğini” dile getirdi.

 

Covid-19 salgını sebebiyle sosyal temasın en aza indirilmesini sağlamak, dijitalleşen dünya düzenine uyum sağlamak ve vatandaşların hayatını kolaylaştırmak adına düzenlenen çalışmalara her anlamda ağırlık verildiğine değinen ATO Başkanı Menevşe, MERSİS üzerinden yapılabilecek e-belge işlemlerini açıkladı.

Menevşe, “Üyelerimiz; evlerinden, iş yerlerinden çıkmadan, kısaca internet bağlantısı olan her yerden, MERSİS üzerinden; Ticaret Sicil Tasdiknamesi Merkez Nakli Belgesini, Şube Açılış Belgesini, İflas ve Konkordato Belgesini temin edebilecekler. MERSİS’e giriş yaparak e-belgelerini oluşturan üyelerimiz, belge harçlarını sanal POS ile ödeyebilecekler. Ödemesini tamamlayan üyelerimizin bilgilerinin, Ticaret Sicil Müdürlüğüne bildirilmesinin ardından, e-belge güvenli e-imza ile oluşturulacak. Sonrasında, Üyelerimiz talep ettikleri belgeye MERSİS’te bulunan, ''Belge Başvuruları''  bölümünden ulaşarak, yazdırıp kullanabilecekler. Üyelerimizi bu kolaylıktan faydalanmaya davet ediyorum” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.