“Toplum vicdanında ‘Hayır’ kazandı”

SİYASET 28.04.2017 - 14:57, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1521+ kez okundu.
 

“Toplum vicdanında ‘Hayır’ kazandı”

  ADANA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, referandumun hemen ardından gerçekleştirdiği ilçe ziyaretlerine yenilerini ekledi. Adana’da Türkiye ortalamasının üstünde ‘Hayır’ oyu çıktığını vurgulayan Tümer, Yüreğir, Karataş, Karaisalı ve Pozantı İlçe Başkanları, ilçe yönetim kurulu üyeleri, kadın ve gençlik kolları üyeleriyle bir araya geldi. İlçelerde vatandaşlarla da görüşen Tümer, Karataş’ın Yemişli mahallesinde kahvehane sakinleriyle de sohbet etti. “BASKILARA RAĞMEN GERİ ADIM ATMADIK” Olağanüstü Hal (OHAL), Kanun Hükmünde Kararname (KHK), baskı ve hilelere boyun eğmeyen ilçe örgütlerine teşekkür eden Tümer, toplum vicdanında ‘Hayır’ ve parlamenter demokratik sistemin kazandığını kaydetti. Hukukun üstünlüğüne inanan insanlar olarak hiçbir hukuksuzluğa tenezzül etmediklerine vurgu yapan Tümer, şunları söyledi: “Referandum sürecinde tüm örgütlerimiz canla başla mücadele etti. Bu mücadele bireysel değil tamamen ülke çıkarı ve çocuklarımızın geleceği için oldu. Anayasa oylaması YSK eliyle yok sayıldı. Bundan sonra halkımızın çıkarı neyi gerektiriyorsa o şekilde davranacağız. Hiç bir şekilde geri adım atmayacağız. Mecliste muhalefet görevimizi hakkıyla yerine getireceğiz. “HAKSIZ UYGULAMALARIN KARŞISINDA OLACAĞIZ” Referandumda parti içinde gösterilen bütünlüğü uzun sürece yayacağız. Referandumda Adana'daki olumlu yansımanın yerel ve genel seçimlerde partimiz adına önemli bir kazanım sağlayacağına inanıyorum.  16 Nisan'dan sonra her şey güllük gülistanlık olacak diyenlere terörün yeniden hortladığını Avrupa'nın Türkiye'ye kapıları kapattığını hatırlatmak isterim. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere tüm örgütlerimiz sorumluluğunun bilincindedir. İktidarın haksız ve hukuksuz uygulamalarının karşısında durmaya devam edeceğiz. Referandumun meşru olmadığını, YSK'nın birilerinin güdümünde halkoylamasının meşruiyetini kaybettirdiğini her platformda dile getireceğiz. Halkın yanında olmaya devam edecegiz. Karamsarlığa yer vermeyeceğiz.” İLÇE BAŞKANLARI MÜCADELEYİ SÜRDÜRECEK Yüreğir İlçe Başkanı İsmet Yüksel de Yüreğir'de iktidarın belediyesine rağmen hayırlı sonuç çıkarmanın sevincini yaşadıklarını kaydetti. Yüksel, CHP'nin bundan sonra halk nezdinde büyük bir ivme kazandığını vurguladı. Karataş İlçe Başkanı Oben Ersan Aygün ise Karataş'ta yüzde 68 hayır oyu çıkarmanın gururunu yaşadıklarını ancak YSK hilesiyle şok olduklarını belirtti. Aygün, mücadelelerinin devam edeceğini kaydetti. Karaisalı İlçe Başkanı İlhan Şahin de tüm partililerle Karaisalı'yı adım adım gezerek  Cumhuriyetin kazanımlarının yok edilmesine karşı vatandaşı birlikte hareket etmeye çağırdıklarını söyledi. Pozantı İlçe Başkanı Şenol Eroğlu da, "Devletin tüm kurumlarını bize karşı çalıştırdılar. Buna rağmen yılmadık. Asla umutsuz değiliz ve sıkı çalışmalarımız devam edecek" diye konuştu.                                

 

ADANA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, referandumun hemen ardından gerçekleştirdiği ilçe ziyaretlerine yenilerini ekledi. Adana’da Türkiye ortalamasının üstünde ‘Hayır’ oyu çıktığını vurgulayan Tümer, Yüreğir, Karataş, Karaisalı ve Pozantı İlçe Başkanları, ilçe yönetim kurulu üyeleri, kadın ve gençlik kolları üyeleriyle bir araya geldi. İlçelerde vatandaşlarla da görüşen Tümer, Karataş’ın Yemişli mahallesinde kahvehane sakinleriyle de sohbet etti.
“BASKILARA RAĞMEN GERİ ADIM ATMADIK”
Olağanüstü Hal (OHAL), Kanun Hükmünde Kararname (KHK), baskı ve hilelere boyun eğmeyen ilçe örgütlerine teşekkür eden Tümer, toplum vicdanında ‘Hayır’ ve parlamenter demokratik sistemin kazandığını kaydetti.
Hukukun üstünlüğüne inanan insanlar olarak hiçbir hukuksuzluğa tenezzül etmediklerine vurgu yapan Tümer, şunları söyledi:
“Referandum sürecinde tüm örgütlerimiz canla başla mücadele etti. Bu mücadele bireysel değil tamamen ülke çıkarı ve çocuklarımızın geleceği için oldu. Anayasa oylaması YSK eliyle yok sayıldı. Bundan sonra halkımızın çıkarı neyi gerektiriyorsa o şekilde davranacağız. Hiç bir şekilde geri adım atmayacağız. Mecliste muhalefet görevimizi hakkıyla yerine getireceğiz.
“HAKSIZ UYGULAMALARIN KARŞISINDA OLACAĞIZ”
Referandumda parti içinde gösterilen bütünlüğü uzun sürece yayacağız. Referandumda Adana'daki olumlu yansımanın yerel ve genel seçimlerde partimiz adına önemli bir kazanım sağlayacağına inanıyorum.  16 Nisan'dan sonra her şey güllük gülistanlık olacak diyenlere terörün yeniden hortladığını Avrupa'nın Türkiye'ye kapıları kapattığını hatırlatmak isterim. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere tüm örgütlerimiz sorumluluğunun bilincindedir. İktidarın haksız ve hukuksuz uygulamalarının karşısında durmaya devam edeceğiz. Referandumun meşru olmadığını, YSK'nın birilerinin güdümünde halkoylamasının meşruiyetini kaybettirdiğini her platformda dile getireceğiz. Halkın yanında olmaya devam edecegiz. Karamsarlığa yer vermeyeceğiz.”
İLÇE BAŞKANLARI MÜCADELEYİ SÜRDÜRECEK
Yüreğir İlçe Başkanı İsmet Yüksel de Yüreğir'de iktidarın belediyesine rağmen hayırlı sonuç çıkarmanın sevincini yaşadıklarını kaydetti. Yüksel, CHP'nin bundan sonra halk nezdinde büyük bir ivme kazandığını vurguladı. Karataş İlçe Başkanı Oben Ersan Aygün ise Karataş'ta yüzde 68 hayır oyu çıkarmanın gururunu yaşadıklarını ancak YSK hilesiyle şok olduklarını belirtti. Aygün, mücadelelerinin devam edeceğini kaydetti. Karaisalı İlçe Başkanı İlhan Şahin de tüm partililerle Karaisalı'yı adım adım gezerek  Cumhuriyetin kazanımlarının yok edilmesine karşı vatandaşı birlikte hareket etmeye çağırdıklarını söyledi. Pozantı İlçe Başkanı Şenol Eroğlu da, "Devletin tüm kurumlarını bize karşı çalıştırdılar. Buna rağmen yılmadık. Asla umutsuz değiliz ve sıkı çalışmalarımız devam edecek" diye konuştu.                                

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.