“Virüs, genç-yaşlı dinlemiyor”

GÜNDEM 26.03.2020 - 16:59, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1294+ kez okundu.
 

“Virüs, genç-yaşlı dinlemiyor”

  Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, toplumun tüm kesimlerini, dünyayı etkisi altına alan ve büyük bir mücadele gerektiren ‘Koronavirüs’e karşı daha dikkatli olmaya çağırdı. Virüs dalgasının tüm dünyada binlerce insanın hayatına mal olduğunu hatırlatan ve tehlikenin boyutlarının tam olarak bilinmediğini, sorunun ne zaman sona ereceğinin de kestirilemediğini kaydeden Dr. Şevkin, toplumda ‘koronavirüs’ün sadece yaş almış insanlarda etkili olduğuna dair yanlış bir inanışın önüne geçilmesi gerektiğini vurguladı. ‘Koronavirüs’ün genç-yaşlı ayrımı yapmadığını Türkiye’de 33 yaşındaki gencecik bir kadının virüs nedeniyle yaşamdan koptuğunu belirten Dr. Şevkin, risk grubunda olmayan genç vakaların sayısında artış yaşandığını, bu artışın önüne geçmek için “Bana bir şey olmaz” anlayışından uzak durulmasının önemini anlattı. GENÇ-YAŞLI DİNLEMİYOR! 11 Şubat’ta Çin’de 20 yaş altı bir ölüm kaydedildiğini, Panama’da 13 yaşındaki bir kız çocuğunun, İran’da 6 yaşında bir çocuğun, İngiltere’de 18 yaşındaki bir gencin, Avusturya’da 28 yaşındaki bir Türk vatandaşının virüs nedeniyle hayatını kaybettiğinin anlaşıldığını hatırlatan Dr. Şevkin, Amerikalı 20 yaşındaki bir öğrencinin İtalya’da kaptığı virüs nedeniyle sağır olduğunu, koku ve tat alma duyularını kaybettiğini belirtti. Koronavirüs’ün çok tehlikeli olduğunu ancak alınacak önlemlerle bu virüsün üstesinden gelinebileceğini ifade eden Dr. Şevkin, “Genç arkadaşlarımızı daha dikkatli olmaya davet ediyorum. Koronavirüs’ün sadece yaş almış insanlarımızda etkili olduğunu düşünerek gereksiz yere dışarıda vakit geçirmesinler. Ayrıca toplumsal değer yargılarımız gereği yaş almış insanlarımıza bugünlerde daha çok saygılı ve yardımcı olmak zorundayız. Çünkü onlardan öğreneceğimiz daha çok şey var” dedi. “13 MADDELİK ÖNERİ PAKETİ DİKKATE ALINMALI” CHP’li Dr. Şevkin, insanlara evden çıkmamaları konusunda sıkça uyarılarda bulunan kabine üyelerine de seslenerek, “Cumhurbaşkanı ve Bakanlar, yoksul, dar gelirli, işsiz, desteğe ve yardıma muhtaç insanlarımızın maddi-manevi sorunlarını gidermekle mükelleftir. Sosyal devlet olma ilkesi bunu gerektirir. İşine gidemeyen, evine ekmek götüremeyen, işten çıkarılan, kredi kartı borcunu  ödeyemeyen, tarlasını süremeyen milyonlarca insanımız için meclis çatısı altında acilen aile yardımı sigortası ve sicil affı yasası çıkarılmalı, işsizlik fonu amacına uygun kullanılmalıdır. Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun toplumun tüm kesimlerinin rahat nefes almasını sağlayacak 13 maddelik ‘Koronavirüs’ paketi önerisi samimiyetle incelenmeli ve dikkate alınmalıdır” diye konuştu. Daha fazla ölüm olmaması için herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini ifade eden Dr. Şevkin, virüs nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, hastanelerde tedavi görenlere de acil şifalar diledi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, toplumun tüm kesimlerini, dünyayı etkisi altına alan ve büyük bir mücadele gerektiren ‘Koronavirüs’e karşı daha dikkatli olmaya çağırdı. Virüs dalgasının tüm dünyada binlerce insanın hayatına mal olduğunu hatırlatan ve tehlikenin boyutlarının tam olarak bilinmediğini, sorunun ne zaman sona ereceğinin de kestirilemediğini kaydeden Dr. Şevkin, toplumda ‘koronavirüs’ün sadece yaş almış insanlarda etkili olduğuna dair yanlış bir inanışın önüne geçilmesi gerektiğini vurguladı.
‘Koronavirüs’ün genç-yaşlı ayrımı yapmadığını Türkiye’de 33 yaşındaki gencecik bir kadının virüs nedeniyle yaşamdan koptuğunu belirten Dr. Şevkin, risk grubunda olmayan genç vakaların sayısında artış yaşandığını, bu artışın önüne geçmek için “Bana bir şey olmaz” anlayışından uzak durulmasının önemini anlattı.

GENÇ-YAŞLI DİNLEMİYOR!
11 Şubat’ta Çin’de 20 yaş altı bir ölüm kaydedildiğini, Panama’da 13 yaşındaki bir kız çocuğunun, İran’da 6 yaşında bir çocuğun, İngiltere’de 18 yaşındaki bir gencin, Avusturya’da 28 yaşındaki bir Türk vatandaşının virüs nedeniyle hayatını kaybettiğinin anlaşıldığını hatırlatan Dr. Şevkin, Amerikalı 20 yaşındaki bir öğrencinin İtalya’da kaptığı virüs nedeniyle sağır olduğunu, koku ve tat alma duyularını kaybettiğini belirtti.
Koronavirüs’ün çok tehlikeli olduğunu ancak alınacak önlemlerle bu virüsün üstesinden gelinebileceğini ifade eden Dr. Şevkin, “Genç arkadaşlarımızı daha dikkatli olmaya davet ediyorum. Koronavirüs’ün sadece yaş almış insanlarımızda etkili olduğunu düşünerek gereksiz yere dışarıda vakit geçirmesinler. Ayrıca toplumsal değer yargılarımız gereği yaş almış insanlarımıza bugünlerde daha çok saygılı ve yardımcı olmak zorundayız. Çünkü onlardan öğreneceğimiz daha çok şey var” dedi.
“13 MADDELİK ÖNERİ PAKETİ DİKKATE ALINMALI”
CHP’li Dr. Şevkin, insanlara evden çıkmamaları konusunda sıkça uyarılarda bulunan kabine üyelerine de seslenerek, “Cumhurbaşkanı ve Bakanlar, yoksul, dar gelirli, işsiz, desteğe ve yardıma muhtaç insanlarımızın maddi-manevi sorunlarını gidermekle mükelleftir. Sosyal devlet olma ilkesi bunu gerektirir. İşine gidemeyen, evine ekmek götüremeyen, işten çıkarılan, kredi kartı borcunu  ödeyemeyen, tarlasını süremeyen milyonlarca insanımız için meclis çatısı altında acilen aile yardımı sigortası ve sicil affı yasası çıkarılmalı, işsizlik fonu amacına uygun kullanılmalıdır. Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun toplumun tüm kesimlerinin rahat nefes almasını sağlayacak 13 maddelik ‘Koronavirüs’ paketi önerisi samimiyetle incelenmeli ve dikkate alınmalıdır” diye konuştu.
Daha fazla ölüm olmaması için herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini ifade eden Dr. Şevkin, virüs nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, hastanelerde tedavi görenlere de acil şifalar diledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.