YİNE GELMEDİLER

GÜNDEM 27.04.2017 - 15:10, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1110+ kez okundu.
 

YİNE GELMEDİLER

  Adana’nın tanıtımına ve ekonomik kalkınmasına fayda sağlayacak bir organizasyona iş dünyası temsilcilerinin destek olmayışı tepki görüyor. Her fırsatta istihdam oluşturulması için herkese destek vereceklerini söyleyen sanayi, ticaret ile borsa başkanları, bu yıl 3. kez düzenlenen ve Çukurova’yı yakından ilgilendiren fuara sahip çıkmadı. Elka Fuarcılık Genel Müdürü Bülent Yamaç, “Maddi bir beklentimiz yok ancak şehri ileri taşımak isteyenlere manevi destek şart” dedi.   ADANA- Adana’da bu yıl 3.’sü gerçekleştirilen Tarım fuarı başladı. Elka Fuarcılık Genel Müdürü Bülent Yamaç’ın sitemine rağmen Ticaret Odası Başkanı Atilla Menevşe, Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç bu yıl da şehrin ekonomik ve tanıtım açısından kalkınmasına fayda sağlayacak fuara katılmadı. Elka Fuarcılık Genel Müdürü Bülent Yamaç, açılışta yaptığı konuşmada,  iki yıllık bir firma olmalarına rağmen 3.kez Tarım fuarı düzenlemekten mutluluk duyduklarını söyledi. Yamaç, “Fuarcılık alanında ileride daha güzel işler yapmayı hedefliyoruz” dedi. Çukurobirlik Genel Müdürü Seçkin Sakar, tarım sektöründeki yeniliklerin fuarlar sayesinde tanıtıldığını hatırlatarak çiftçinin eksiklerini görüp buralarda tamamlayabileceğine vurgu yaptı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Erol Satıcı, fuarları sektöre daha iyi bir perspektifle bakmak için fırsat olarak gördüğünü kaydetti. CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, üniversitelerle işbirliği yapılarak tarımın geliştirilebileceğini, fuarların da bu açıdan önemli olduğun anlattı. Tümer, “Türkiye’de tarımın dünya piyasalarında da etkin bir yer edinmesi için bilimselliğe, teknolojiye ve Aaştırma geliştirme çalışmalarına ilgi gösterilmeli” dedi. Vali Yardımcısı Mustafa Yavuz ise tarımın Türkiye için hayati önem taşıdığına dikkat çekti. Çukurova’nın yılda 3 ürün alınabilen ender yerlerden olduğunu ifade eden Yavuz, “Yeni sulanabilen alanlarla birlikte tarım potansiyelini artırmayı planlıyoruz. Üretim şehri olmanın yolu katma değerli üretimden geçer, tarıma dayalı teknolojilerle bunu gerçekleştirebiliriz” diye konuştu. Fuarın açılışına, eski Ticaret Odası Başkanı Şaban Baş, Seyhan Ziraat Odası Başkanı Süleyman Girmen ile çiftçiler katıldı. Mersin karayolu 19’ncu kilometresi Çukobirlik’te başlayan fuarı geçen yıl 25 bin kişinin ziyaret etti, bu yıl 30 bin kişinin gezmesi bekleniyor.  15 şehirden 148 firma ve temsilciliğin katıldığı fuarda, traktörler, mekanizasyonlar ve son teknolojiler uygulanıp test edilebilecek.  Ekipman, gübre, sulama sistemleri, fidan, otomasyon sistemleri, hayvancılık, hizmet ve tarım ile ilgili birçok ürün ve hizmetler yer alıyor.  30 Nisan Pazar gününe kadar sürecek fuar, ücretsiz olarak 9.00 ile 18.00 saatleri arasında gezilebilecek. Bu arada, 150 çiftçi fuar süresince, balya taşıma, ters direksiyon, sırt çekme ve römork park etme yarışmalarına katılacak ve jüri kararıyla seçilen birincilere gübre serpme, merdaneli çizel, kültivatör ve ilaçlama makinesi hediye edilecek.  

 

Adana’nın tanıtımına ve ekonomik kalkınmasına fayda sağlayacak bir organizasyona iş dünyası temsilcilerinin destek olmayışı tepki görüyor. Her fırsatta istihdam oluşturulması için herkese destek vereceklerini söyleyen sanayi, ticaret ile borsa başkanları, bu yıl 3. kez düzenlenen ve Çukurova’yı yakından ilgilendiren fuara sahip çıkmadı. Elka Fuarcılık Genel Müdürü Bülent Yamaç, “Maddi bir beklentimiz yok ancak şehri ileri taşımak isteyenlere manevi destek şart” dedi.

 

ADANA- Adana’da bu yıl 3.’sü gerçekleştirilen Tarım fuarı başladı. Elka Fuarcılık Genel Müdürü Bülent Yamaç’ın sitemine rağmen Ticaret Odası Başkanı Atilla Menevşe, Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç bu yıl da şehrin ekonomik ve tanıtım açısından kalkınmasına fayda sağlayacak fuara katılmadı.

Elka Fuarcılık Genel Müdürü Bülent Yamaç, açılışta yaptığı konuşmada,  iki yıllık bir firma olmalarına rağmen 3.kez Tarım fuarı düzenlemekten mutluluk duyduklarını söyledi. Yamaç, “Fuarcılık alanında ileride daha güzel işler yapmayı hedefliyoruz” dedi. Çukurobirlik Genel Müdürü Seçkin Sakar, tarım sektöründeki yeniliklerin fuarlar sayesinde tanıtıldığını hatırlatarak çiftçinin eksiklerini görüp buralarda tamamlayabileceğine vurgu yaptı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Erol Satıcı, fuarları sektöre daha iyi bir perspektifle bakmak için fırsat olarak gördüğünü kaydetti.

CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, üniversitelerle işbirliği yapılarak tarımın geliştirilebileceğini, fuarların da bu açıdan önemli olduğun anlattı. Tümer, “Türkiye’de tarımın dünya piyasalarında da etkin bir yer edinmesi için bilimselliğe, teknolojiye ve Aaştırma geliştirme çalışmalarına ilgi gösterilmeli” dedi.

Vali Yardımcısı Mustafa Yavuz ise tarımın Türkiye için hayati önem taşıdığına dikkat çekti. Çukurova’nın yılda 3 ürün alınabilen ender yerlerden olduğunu ifade eden Yavuz, “Yeni sulanabilen alanlarla birlikte tarım potansiyelini artırmayı planlıyoruz. Üretim şehri olmanın yolu katma değerli üretimden geçer, tarıma dayalı teknolojilerle bunu gerçekleştirebiliriz” diye konuştu.

Fuarın açılışına, eski Ticaret Odası Başkanı Şaban Baş, Seyhan Ziraat Odası Başkanı Süleyman Girmen ile çiftçiler katıldı. Mersin karayolu 19’ncu kilometresi Çukobirlik’te başlayan fuarı geçen yıl 25 bin kişinin ziyaret etti, bu yıl 30 bin kişinin gezmesi bekleniyor.  15 şehirden 148 firma ve temsilciliğin katıldığı fuarda, traktörler, mekanizasyonlar ve son teknolojiler uygulanıp test edilebilecek.  Ekipman, gübre, sulama sistemleri, fidan, otomasyon sistemleri, hayvancılık, hizmet ve tarım ile ilgili birçok ürün ve hizmetler yer alıyor.  30 Nisan Pazar gününe kadar sürecek fuar, ücretsiz olarak 9.00 ile 18.00 saatleri arasında gezilebilecek.

Bu arada, 150 çiftçi fuar süresince, balya taşıma, ters direksiyon, sırt çekme ve römork park etme yarışmalarına katılacak ve jüri kararıyla seçilen birincilere gübre serpme, merdaneli çizel, kültivatör ve ilaçlama makinesi hediye edilecek.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.