Yumurtanın fiyatı 1 yılda 2 kat arttı!

EKONOMİ 15.11.2020 - 17:44, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1621+ kez okundu.
 

Yumurtanın fiyatı 1 yılda 2 kat arttı!

  Özellikle gelişme ve büyüme çağındaki çocuklar için tavsiye edilen yumurta fiyatı el yakıyor. Yumurta son bir yılda fiyatını ikiye katladı.  1 KEP YUMURTANIN FİYATI 25 TL’YE DAYANDI  Son bir aydan bu yana ise 30’luk tabir edilen bir kep yumurta fiyatı zincir markette bile 25 lirayı buldu. Yumurta Üreticileri Merkez Birliği’nde geçen yıl Kasım ayında L tabir edilen büyük boy yumurta fiyatı 35 kuruş ile 36 kuruş arasında işlem görüyordu.  DÖVİZ ARTTI DEYİP ZAM YAPTILAR  Bu senenin aynı ayında ise aynı yumurta, 55 kuruş ile 70 kuruş arasında işlem görüyor. Yumurta fiyatlarının artması yem fiyatları ile bazı girdi maliyetlerinin artmasına bağlanırken, dövizdeki yükselişin de fiyatları tırmandığı öne sürülüyor.  BEYİN FONKSİYONLARI İÇİN ÖNEMLİ  Yumurta, anne sütünden sonra insanın ihtiyacı olan tüm besin öğelerini bulunduran tek besin kaynağı olarak biliniyor. A, D, E ve B grubu vitaminleri önemli oranda içeren yumurta, içinde bulunan Kolin sayesinde beyin fonksiyonlarının yerine getirilmesinde de önemli rol oynuyor.

 

Özellikle gelişme ve büyüme çağındaki çocuklar için tavsiye edilen yumurta fiyatı el yakıyor. Yumurta son bir yılda fiyatını ikiye katladı. 
1 KEP YUMURTANIN FİYATI 25 TL’YE DAYANDI 
Son bir aydan bu yana ise 30’luk tabir edilen bir kep yumurta fiyatı zincir markette bile 25 lirayı buldu. Yumurta Üreticileri Merkez Birliği’nde geçen yıl Kasım ayında L tabir edilen büyük boy yumurta fiyatı 35 kuruş ile 36 kuruş arasında işlem görüyordu. 
DÖVİZ ARTTI DEYİP ZAM YAPTILAR 
Bu senenin aynı ayında ise aynı yumurta, 55 kuruş ile 70 kuruş arasında işlem görüyor. Yumurta fiyatlarının artması yem fiyatları ile bazı girdi maliyetlerinin artmasına bağlanırken, dövizdeki yükselişin de fiyatları tırmandığı öne sürülüyor. 
BEYİN FONKSİYONLARI İÇİN ÖNEMLİ 
Yumurta, anne sütünden sonra insanın ihtiyacı olan tüm besin öğelerini bulunduran tek besin kaynağı olarak biliniyor. A, D, E ve B grubu vitaminleri önemli oranda içeren yumurta, içinde bulunan Kolin sayesinde beyin fonksiyonlarının yerine getirilmesinde de önemli rol oynuyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.