"8 BİN 406 İŞYERİNİN SÖZLEŞMESİ FESHEDİLDİ"

GÜNDEM 16.04.2024 - 15:31, Güncelleme: 16.04.2024 - 16:20 1357 kez okundu.
 

"8 BİN 406 İŞYERİNİN SÖZLEŞMESİ FESHEDİLDİ"

MEB, İş Sağlığı ve Güvenliği Uyumsuzluğu Nedeniyle Binlerce İş Yerinin Sözleşmesini Feshetti
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğrencilerin staj yaptığı veya mesleki beceri kazandığı işletmelerde yapılan denetimlerde ciddi uyumsuzluklar tespit etti. 2 Şubat 2024 tarihinde yayımlanan "Mesleki Eğitimde İş Sağlığı ve Güvenliği" konulu genelge çerçevesinde, işletmelerin iş sağlığı ve güvenliği standartlarına uymaması sonucu toplamda 8 bin 406 iş yerinin sözleşmesi feshedildi. Bakanlık yetkilileri, genelgenin yürürlüğe girmesinden bu yana geçen 2,5 ay içerisinde öğrencilerin beceri eğitimi aldığı işletmelere yönelik denetimlerin artırıldığını ve iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerinin hız kazandığını belirtti. Bu çerçevede, işletmelerdeki atölye ve laboratuvarların ilgili mevzuat hükümlerine uygunluğu yakından incelenmeye başlandı. "ÖĞRENCİLER GÜVENLİ BİR ORTAMDA EĞİTİM ALACAK" MEB'in ilgili mevzuat ve genelge hükümleri doğrultusunda yürüttüğü çalışmalar sonucunda, 81 ilde toplamda 94,301 işletmeye meslek birlikleriyle denetimler yapıldı. Denetimlerin ardından iş sağlığı ve güvenliği şartlarına uymayan 8 bin 406 iş yerinin sözleşmesi feshedilerek, bu işletmelere öğrenci gönderilmemesi kararı Ealındı.Sözleşmesi feshedilen iş yerlerinde staj veya beceri eğitimi alan öğrencilerin, yeni işletmelerde eğitimlerine devam edeceği belirtildi. Ayrıca, 425,821 öğrenci ile 38,697 personel, öğretmen ve yöneticiye iş sağlığı ve güvenliği konusunda eğitim verildiği açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu adımlarıyla, işletmelerdeki iş sağlığı ve güvenliği standartlarının yükseltilmesi ve öğrencilerin güvenli bir ortamda eğitim almaları hedefleniyor.
MEB, İş Sağlığı ve Güvenliği Uyumsuzluğu Nedeniyle Binlerce İş Yerinin Sözleşmesini Feshetti

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğrencilerin staj yaptığı veya mesleki beceri kazandığı işletmelerde yapılan denetimlerde ciddi uyumsuzluklar tespit etti. 2 Şubat 2024 tarihinde yayımlanan "Mesleki Eğitimde İş Sağlığı ve Güvenliği" konulu genelge çerçevesinde, işletmelerin iş sağlığı ve güvenliği standartlarına uymaması sonucu toplamda 8 bin 406 iş yerinin sözleşmesi feshedildi. Bakanlık yetkilileri, genelgenin yürürlüğe girmesinden bu yana geçen 2,5 ay içerisinde öğrencilerin beceri eğitimi aldığı işletmelere yönelik denetimlerin artırıldığını ve iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerinin hız kazandığını belirtti. Bu çerçevede, işletmelerdeki atölye ve laboratuvarların ilgili mevzuat hükümlerine uygunluğu yakından incelenmeye başlandı.

"ÖĞRENCİLER GÜVENLİ BİR ORTAMDA EĞİTİM ALACAK"

MEB'in ilgili mevzuat ve genelge hükümleri doğrultusunda yürüttüğü çalışmalar sonucunda, 81 ilde toplamda 94,301 işletmeye meslek birlikleriyle denetimler yapıldı. Denetimlerin ardından iş sağlığı ve güvenliği şartlarına uymayan 8 bin 406 iş yerinin sözleşmesi feshedilerek, bu işletmelere öğrenci gönderilmemesi kararı Ealındı.Sözleşmesi feshedilen iş yerlerinde staj veya beceri eğitimi alan öğrencilerin, yeni işletmelerde eğitimlerine devam edeceği belirtildi. Ayrıca, 425,821 öğrenci ile 38,697 personel, öğretmen ve yöneticiye iş sağlığı ve güvenliği konusunda eğitim verildiği açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu adımlarıyla, işletmelerdeki iş sağlığı ve güvenliği standartlarının yükseltilmesi ve öğrencilerin güvenli bir ortamda eğitim almaları hedefleniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.