Adana dahil 23 ilde dolandırıcılık operasyonu: 307 şüpheli yakalandı
Adana dahil 23 ilde dolandırıcılık operasyonu: 307 şüpheli yakalandı
Nitelikli dolandırıcılık ve suçtan elde edilen mal varlığı değerlerini aklamaya yönelik aralarında Adana’nın da bulunduğu 23 ilde düzenlenen operasyonlarda 307 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin hesaplarında 5,3 milyar lirayı aşan işlem hacmi tespit edildi.
Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı koordinesinde, Cumhuriyet Başsavcılıklarının talimatıyla son bir ay içerisinde 23 ilde nitelikli dolandırıcılık ve suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama suçlarına yönelik 45 ayrı operasyon gerçekleştirildi.
Adana başta olmak üzere Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Bursa, Çanakkale, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Isparta, İzmir, Mersin, İstanbul, Nevşehir, Sakarya, Samsun, Tekirdağ, Tokat, Van ve Osmaniye'de düzenlenen operasyonlarda toplam 307 şüpheli yakalandı.
Yapılan incelemelerde şüphelilere ait banka hesaplarında toplam 5 milyar 388 milyon liralık işlem hacmi bulunduğu belirlendi.
Operasyonlarda çok sayıda cep telefonu, bilgisayar ve çeşitli dijital materyalin yanı sıra suçtan elde edildiği değerlendirilen döviz ve altın ile ruhsatsız silah ve mühimmat ele geçirildi.
Emniyet yetkilileri, operasyonlarda görev alan polis ekiplerini, Asayiş Daire Başkanlığını, Cumhuriyet Başsavcılıklarını ve çalışmalara katkı sunan tüm personeli tebrik ederek, suç örgütlerine yönelik mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini bildirdi.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
