"Ağır Vergi Yükü Kaldırılsın, Bozulan Ekonominin Bedelini Biz Ödemeyeceğiz!"

EKONOMİ 21.10.2024 - 07:28, Güncelleme: 21.10.2024 - 07:28 2022 kez okundu.
 

"Ağır Vergi Yükü Kaldırılsın, Bozulan Ekonominin Bedelini Biz Ödemeyeceğiz!"

YİNE YENİDEN İŞÇİLER 'GEÇİNMİYORUZ' DİYEREK MEYDANLARA ÇIKTI
Türk-İş tarafından düzenlenen “Zordayız, geçinemiyoruz” mitingi, Ankara’daki Anadolu (Tandoğan) Meydanı’nda başladı. Türkiye’nin dört bir yanından gelen binlerce işçi, vergide adalet ve yaşam koşullarının iyileştirilmesi talebiyle bir araya geldi. BİNLERCE İŞÇİ SESİNİ YÜKSELTİYOR Mitingde, Türk-İş’e bağlı sendikalar ve çalışanlar, çeşitli dövizler açarak taleplerini dile getirdi. “Ağır vergi yükü kaldırılsın”, “Bozulan ekonominin bedelini biz ödemeyeceğiz”, “Kamu işçisi çözüm istiyor” gibi sloganlar atan işçiler, “Direne direne kazanacağız” ve “Vergide adalet istiyoruz” gibi ifadelerle protestolarını sürdürdü. "KİMSEDEN SADAKA İSTEMİYORUZ" Programın sunuculuğunu üstlenen Türk-İş İstanbul Temsilcisi Halil Baki Erdal, mitingde yaptığı konuşmada, “Bizi görmeyenlere, bizi duymayanlara karşı ‘biz buradayız’ demek için geldik. Biz kimseden sadaka istemiyoruz, hakkımızı istiyoruz” dedi. Türkiye'deki çalışma saatlerinin ortalama 65 saat olduğunu ve bunun uluslararası standartların çok üzerinde olduğunu vurgulayan Erdal, “Verdiğiniz maaş yetmiyor, yetmiyor” diye ekledi. KADIN CİNAYETLERİNE TEPKİ GÖSTERDİ Erdal, mitingde kadın cinayetlerine de dikkat çekerek, “Kadın cinayetlerine ‘yeter artık’ diyoruz. Lafa geldiğinde kadına el kalkmaz deniliyor ama kadın cinayeti bitmiyor. Çocuk cinayetlerine dur diyoruz” şeklinde konuştu. İşçiler, bu konulara da dikkat çekerek toplumsal adalet talebinde bulundular.
YİNE YENİDEN İŞÇİLER 'GEÇİNMİYORUZ' DİYEREK MEYDANLARA ÇIKTI

Türk-İş tarafından düzenlenen “Zordayız, geçinemiyoruz” mitingi, Ankara’daki Anadolu (Tandoğan) Meydanı’nda başladı. Türkiye’nin dört bir yanından gelen binlerce işçi, vergide adalet ve yaşam koşullarının iyileştirilmesi talebiyle bir araya geldi.

BİNLERCE İŞÇİ SESİNİ YÜKSELTİYOR

Mitingde, Türk-İş’e bağlı sendikalar ve çalışanlar, çeşitli dövizler açarak taleplerini dile getirdi. “Ağır vergi yükü kaldırılsın”, “Bozulan ekonominin bedelini biz ödemeyeceğiz”, “Kamu işçisi çözüm istiyor” gibi sloganlar atan işçiler, “Direne direne kazanacağız” ve “Vergide adalet istiyoruz” gibi ifadelerle protestolarını sürdürdü.

"KİMSEDEN SADAKA İSTEMİYORUZ"

Programın sunuculuğunu üstlenen Türk-İş İstanbul Temsilcisi Halil Baki Erdal, mitingde yaptığı konuşmada, “Bizi görmeyenlere, bizi duymayanlara karşı ‘biz buradayız’ demek için geldik. Biz kimseden sadaka istemiyoruz, hakkımızı istiyoruz” dedi. Türkiye'deki çalışma saatlerinin ortalama 65 saat olduğunu ve bunun uluslararası standartların çok üzerinde olduğunu vurgulayan Erdal, “Verdiğiniz maaş yetmiyor, yetmiyor” diye ekledi.

KADIN CİNAYETLERİNE TEPKİ GÖSTERDİ

Erdal, mitingde kadın cinayetlerine de dikkat çekerek, “Kadın cinayetlerine ‘yeter artık’ diyoruz. Lafa geldiğinde kadına el kalkmaz deniliyor ama kadın cinayeti bitmiyor. Çocuk cinayetlerine dur diyoruz” şeklinde konuştu. İşçiler, bu konulara da dikkat çekerek toplumsal adalet talebinde bulundular.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.