"ŞİDDETE KARŞI SUSMAYACAĞIZ!"

GÜNDEM 09.10.2024 - 13:58, Güncelleme: 09.10.2024 - 16:46 2275 kez okundu.
 

"ŞİDDETE KARŞI SUSMAYACAĞIZ!"

Eğitim-İş'ten Sert Çıkış: "Kadın Cinayetleri Ve Çocuk İstismarına Karşı Sessiz Kalmayacağız!"
Eğitim-İş Merkez Yönetim Kurulu, İstanbul’da Semih Çelik tarafından öldürülen İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil’in de aralarında bulunduğu kadın cinayetlerine ve çocuk istismarına karşı sert bir basın açıklaması yaptı. Son bir hafta içerisinde erkek şiddetiyle öldürülen kadınlar anılarak, ülkemizdeki cezasızlık politikalarının bu vahşetin önünü açtığı vurgulandı. "KADINLAR VE ÇOCUKLAR TEHLİKE ALTINDA" Açıklamada, Bedriye Işık, Sonay Öztürk Aslan, Ayşenur Halil, İkbal Uzuner gibi isimlerin son bir hafta içinde şiddet nedeniyle hayatını kaybettiği hatırlatıldı. Bu cinayetlerin, kadınların her gün şiddete maruz bırakıldığının en acı örnekleri olduğu ifade edilerek, kadınların evde, sokakta, iş yerlerinde sistematik bir şiddet sarmalına itildiği belirtildi. "CEZASIZLIK POLİTİKALARI ŞİDDETİ BESLİYOR" Eğitim-İş, cezasızlık politikalarının failleri cesaretlendirdiğini ve bu durumun kadınları ve çocukları savunmasız bıraktığını belirtti. 2024’ün Eylül ayında 34 kadının erkekler tarafından öldürüldüğü, 20 kadının ise şüpheli bir şekilde ölü bulunduğu bilgisi paylaşıldı. Yılın ilk dokuz ayında ise 292 kadının öldürüldüğü hatırlatıldı. "ÇOCUKLAR DA SAVUNMASIZ: NARİN GÜRAN’IN ACI SONU" Açıklamada, sadece kadınların değil çocukların da sistematik ihmaller ve şiddet nedeniyle hayatlarını kaybettiği vurgulandı. 8 yaşındaki Narin Güran’ın 19 gün boyunca kayıp olduktan sonra cansız bedeninin bulunması bu acı tabloyu gözler önüne serdi. Eğitim-İş, çocuk istismarı ve cinayetlerinin toplumun en büyük yarası olduğunu ifade etti. "ŞİDDETİN POLİTİK KÖKLERİ: İSTANBUL SÖZLEŞMESİ'NDEN ÇEKİLME KARARI ELEŞTİRİLDİ" İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmenin, kadına yönelik şiddetin artmasında büyük bir etkisi olduğu belirtilen açıklamada, siyasi iktidarın kadınları ve çocukları koruma yükümlülüğünü yerine getirmediği eleştirildi. 2023’te cinsel dokunulmazlığa karşı işlenen suçların yüzde 60 artış gösterdiği verilerle ortaya kondu. "ARTIK YETER! ŞİDDETE KARŞI GÜÇLÜ BİR SESLE MÜCADELE ZAMANI" Eğitim-İş, kadınların ve çocukların güven içinde yaşadığı bir toplum inşa etmek için adalet sisteminin derhal harekete geçmesi gerektiğini vurguladı. Kadın katillerine ve çocuk istismarcılarına verilen haksız tahrik indirimleri gibi hafifletici sebeplerin ortadan kaldırılması gerektiği belirtildi. Son olarak, Eğitim-İş, kadınların özgürleşmesi ve çocukların güvenle büyümesi için bu mücadelenin süreceğini, şiddete karşı asla sessiz kalmayacaklarını ilan etti.
Eğitim-İş'ten Sert Çıkış: "Kadın Cinayetleri Ve Çocuk İstismarına Karşı Sessiz Kalmayacağız!"

Eğitim-İş Merkez Yönetim Kurulu, İstanbul’da Semih Çelik tarafından öldürülen İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil’in de aralarında bulunduğu kadın cinayetlerine ve çocuk istismarına karşı sert bir basın açıklaması yaptı. Son bir hafta içerisinde erkek şiddetiyle öldürülen kadınlar anılarak, ülkemizdeki cezasızlık politikalarının bu vahşetin önünü açtığı vurgulandı.

"KADINLAR VE ÇOCUKLAR TEHLİKE ALTINDA"

Açıklamada, Bedriye Işık, Sonay Öztürk Aslan, Ayşenur Halil, İkbal Uzuner gibi isimlerin son bir hafta içinde şiddet nedeniyle hayatını kaybettiği hatırlatıldı. Bu cinayetlerin, kadınların her gün şiddete maruz bırakıldığının en acı örnekleri olduğu ifade edilerek, kadınların evde, sokakta, iş yerlerinde sistematik bir şiddet sarmalına itildiği belirtildi.

"CEZASIZLIK POLİTİKALARI ŞİDDETİ BESLİYOR"

Eğitim-İş, cezasızlık politikalarının failleri cesaretlendirdiğini ve bu durumun kadınları ve çocukları savunmasız bıraktığını belirtti. 2024’ün Eylül ayında 34 kadının erkekler tarafından öldürüldüğü, 20 kadının ise şüpheli bir şekilde ölü bulunduğu bilgisi paylaşıldı. Yılın ilk dokuz ayında ise 292 kadının öldürüldüğü hatırlatıldı.

"ÇOCUKLAR DA SAVUNMASIZ: NARİN GÜRAN’IN ACI SONU"

Açıklamada, sadece kadınların değil çocukların da sistematik ihmaller ve şiddet nedeniyle hayatlarını kaybettiği vurgulandı. 8 yaşındaki Narin Güran’ın 19 gün boyunca kayıp olduktan sonra cansız bedeninin bulunması bu acı tabloyu gözler önüne serdi. Eğitim-İş, çocuk istismarı ve cinayetlerinin toplumun en büyük yarası olduğunu ifade etti.

"ŞİDDETİN POLİTİK KÖKLERİ: İSTANBUL SÖZLEŞMESİ'NDEN ÇEKİLME KARARI ELEŞTİRİLDİ"

İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmenin, kadına yönelik şiddetin artmasında büyük bir etkisi olduğu belirtilen açıklamada, siyasi iktidarın kadınları ve çocukları koruma yükümlülüğünü yerine getirmediği eleştirildi. 2023’te cinsel dokunulmazlığa karşı işlenen suçların yüzde 60 artış gösterdiği verilerle ortaya kondu.

"ARTIK YETER! ŞİDDETE KARŞI GÜÇLÜ BİR SESLE MÜCADELE ZAMANI"

Eğitim-İş, kadınların ve çocukların güven içinde yaşadığı bir toplum inşa etmek için adalet sisteminin derhal harekete geçmesi gerektiğini vurguladı. Kadın katillerine ve çocuk istismarcılarına verilen haksız tahrik indirimleri gibi hafifletici sebeplerin ortadan kaldırılması gerektiği belirtildi. Son olarak, Eğitim-İş, kadınların özgürleşmesi ve çocukların güvenle büyümesi için bu mücadelenin süreceğini, şiddete karşı asla sessiz kalmayacaklarını ilan etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.