“Asgari ücret ve emekli aylıklarını revize edin”

GÜNDEM 07.05.2026 - 14:25, Güncelleme: 07.05.2026 - 14:25 121 kez okundu.
 

“Asgari ücret ve emekli aylıklarını revize edin”

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, halkın derin bir krize sürüklendiğini, çiftçisinden esnafına, işçisinden emeklisine herkesin feryat ettiğini söyledi. Sahada tanık oldukları feryatların yüreklerini dağladığını belirten Barut, “Siz hiç insan içine çıkıyor musunuz? Asgari ücretten memur ve emekli maaşlarına yapılan tüm zamlar, enflasyon karşısında çoktan eridi gitti. Hala niye bu feryadı görmezden geliyorsunuz? Derhal asgari ücreti ve emekli maaşlarını enflasyon ve zam kayıplarını da ekleyerek revize edin” çağrısında bulundu.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, artan enflasyonla birlikte halkın açlık, yoksulluk ve sefalete mahkum edildiğini belirterek asgari ücret ve emekli maaşlarının güncellenmesini istedi. Halkın feryat ettiğine vurgu yapan Barut, “Asgari ücretten memur ve emekli maaşlarına yapılan tüm zamlar, enflasyon karşısında çoktan eridi gitti. Hala niye bu feryadı görmezden geliyorsunuz? Derhal asgari ücreti ve emekli maaşlarını enflasyon ve zam kayıplarını da ekleyerek revize edin” dedi. “ÇÖZÜM ÜRETİN” Türkiye’de artan hayat pahalılığı, açlık, yoksulluk ve sefalet düzenine Meclis Genel Kurulu’nda tepki gösteren Ayhan Barut, “Daha yeni enflasyon verileri açıklandı. İktidarın pembe boyacısı TÜİK bile makyajlasa da enflasyon canavarının nasıl büyüdüğü ortada. Enflasyon açlık, yoksulluk, sefalet demektir. Bu kara düzeni yaratan AKP iktidarı ise çözüm üretmediği gibi krizi derinleştirmektedir. Yıllık yüzde 33’e, aylık yüzde 4.5’e dayanan enflasyon halkımızı bitirmiştir” iddiasında bulundu. “REVİZE EDİN” Halkın derin bir krize sürüklendiğini ileri süren Barut, “Çiftçisinden esnafına, işçisinden emeklisine herkes feryat ediyor. Sahaya çıktık, bu feryatlar yüreğimizi dağladı. Siz hiç insan içine çıkıyor musunuz? Asgari ücretten memur ve emekli maaşlarına yapılan tüm zamlar, enflasyon karşısında çoktan eridi gitti. Hala niye bu feryadı görmezden geliyorsunuz? Derhal asgari ücreti ve emekli maaşlarını enflasyon ve zam kayıplarını da ekleyerek revize edin. İnsanca yaşam için bu yangını söndürün, halkımızın derdine derman olun!” şeklinde konuştu.
CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, halkın derin bir krize sürüklendiğini, çiftçisinden esnafına, işçisinden emeklisine herkesin feryat ettiğini söyledi. Sahada tanık oldukları feryatların yüreklerini dağladığını belirten Barut, “Siz hiç insan içine çıkıyor musunuz? Asgari ücretten memur ve emekli maaşlarına yapılan tüm zamlar, enflasyon karşısında çoktan eridi gitti. Hala niye bu feryadı görmezden geliyorsunuz? Derhal asgari ücreti ve emekli maaşlarını enflasyon ve zam kayıplarını da ekleyerek revize edin” çağrısında bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, artan enflasyonla birlikte halkın açlık, yoksulluk ve sefalete mahkum edildiğini belirterek asgari ücret ve emekli maaşlarının güncellenmesini istedi. Halkın feryat ettiğine vurgu yapan Barut, “Asgari ücretten memur ve emekli maaşlarına yapılan tüm zamlar, enflasyon karşısında çoktan eridi gitti. Hala niye bu feryadı görmezden geliyorsunuz? Derhal asgari ücreti ve emekli maaşlarını enflasyon ve zam kayıplarını da ekleyerek revize edin” dedi.

“ÇÖZÜM ÜRETİN”
Türkiye’de artan hayat pahalılığı, açlık, yoksulluk ve sefalet düzenine Meclis Genel Kurulu’nda tepki gösteren Ayhan Barut, “Daha yeni enflasyon verileri açıklandı. İktidarın pembe boyacısı TÜİK bile makyajlasa da enflasyon canavarının nasıl büyüdüğü ortada. Enflasyon açlık, yoksulluk, sefalet demektir. Bu kara düzeni yaratan AKP iktidarı ise çözüm üretmediği gibi krizi derinleştirmektedir. Yıllık yüzde 33’e, aylık yüzde 4.5’e dayanan enflasyon halkımızı bitirmiştir” iddiasında bulundu.
“REVİZE EDİN”
Halkın derin bir krize sürüklendiğini ileri süren Barut, “Çiftçisinden esnafına, işçisinden emeklisine herkes feryat ediyor. Sahaya çıktık, bu feryatlar yüreğimizi dağladı. Siz hiç insan içine çıkıyor musunuz? Asgari ücretten memur ve emekli maaşlarına yapılan tüm zamlar, enflasyon karşısında çoktan eridi gitti. Hala niye bu feryadı görmezden geliyorsunuz? Derhal asgari ücreti ve emekli maaşlarını enflasyon ve zam kayıplarını da ekleyerek revize edin. İnsanca yaşam için bu yangını söndürün, halkımızın derdine derman olun!” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.