ÇUKUROVA' NIN BEREKETLİ TOPRAKLARI TEHDİT ALTINDA!

GÜNDEM 08.08.2024 - 10:09, Güncelleme: 08.08.2024 - 16:16 3688+ kez okundu.
 

ÇUKUROVA' NIN BEREKETLİ TOPRAKLARI TEHDİT ALTINDA!

Çiftçilere 'Ekim Yapmayın' Talimatı Tepkilere Yol Açıyor
Çukurova'da tarım faaliyetleri büyük bir tehlike altında. Türkiye'nin en verimli tarım bölgelerinden biri olarak bilinen Çukurova, kuraklık ve su kıtlığı nedeniyle ciddi bir kriz yaşıyor. Seyhan Sol Sahil Sulama Birliği'nin, bölgedeki çiftçilere gönderdiği “Ekim yapmayın” talimatı, hem çiftçileri hem de bölge halkını derinden sarsmış durumda.Seyhan Sol Sahil Sulama Birliği tarafından yapılan açıklamada, su kaynaklarının yetersizliği nedeniyle tarımsal faaliyetlerin sürdürülemez hale geldiği ifade ediliyor. Çukurova'nın bereketli topraklarında yıllardır süren tarımsal üretim, bu yeni kararlarla büyük bir tehdit altına giriyor. Çiftçilere gelen bu talimat, tarımın kalbi olan Çukurova'da ekim ve üretimin neredeyse sona ermesi anlamına geliyor. İYİ PARTİ'DEN SERT TEPKİ: 'LİYAKATSIZ YÖNETİM' ELEŞTİRİSİ İYİ Parti Adana İl Başkanlığı, Seyhan Sol Sahil Sulama Birliği'nin gönderdiği yazıya sert tepki gösterdi. Sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada, mevcut yönetim sisteminin ve liyakatsız yöneticilerin tarımı nasıl kötü etkilediğine dair eleştirilerde bulunuldu. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Yine TEK ADAM yönetiminin, ucube yönetim sisteminin zararı ile karşı karşıyayız. Binlerce yıldır tarımın başkenti olan Çukurova'da, tarımı da can çekişir hale getirdiler. Hayatın olmazsa olmaz unsuru olan 'SU'yumuzu da kuruttular. Liyakatsız yöneticilerin aldığı keyfi kararlar sonucunda, bilimden uzak uygulamalarla bereketli Çukurova topraklarının suyunu vakti zamanında heba ettiler. Şimdi ise, Çukurova çiftçisine 'Ekim yapmayın!' diye resmi yazı gönderiyorlar.” ÇİFTÇİLERİN GELECEĞİ BELİRSİZ!  İYİ Parti, bu durumun ülkenin tarım ihtiyaçlarını karşılayacak üreticilerin dışlanması ve tarım ürünlerinin ithalat yoluyla karşılanması anlamına geldiğini savundu. Tarım Bakanlığı'nın “Paramız var ki saman ithal ediyoruz!” açıklamasının ardından, “Ekim yapmayın!” kararının alındığına dikkat çekildi. Çukurova'daki çiftçiler, ekim yapmamaları yönündeki bu talimatın kendilerini nasıl bir belirsizliğe sürükleyeceğini ve tarımsal üretimlerinin geleceğini endişeyle izliyor. Bölgede yaşayanlar ve tarım sektöründen uzmanlar, bu tür kararların, hem yerel ekonomiyi hem de ülke çapında tarımsal üretkenliği büyük ölçüde etkileyebileceğini belirtiyor. Bu durum, Çukurova'da tarımın sürdürülebilirliği ve su yönetimi konusunda acil ve etkili çözümler geliştirilmesi gerektiğini gösteriyor. Tarım politikalarının yeniden gözden geçirilmesi ve çiftçilerin yaşadığı sorunlara yönelik somut adımlar atılması, bu krizin aşılması için kritik öneme sahip.
Çiftçilere 'Ekim Yapmayın' Talimatı Tepkilere Yol Açıyor

Çukurova'da tarım faaliyetleri büyük bir tehlike altında. Türkiye'nin en verimli tarım bölgelerinden biri olarak bilinen Çukurova, kuraklık ve su kıtlığı nedeniyle ciddi bir kriz yaşıyor. Seyhan Sol Sahil Sulama Birliği'nin, bölgedeki çiftçilere gönderdiği “Ekim yapmayın” talimatı, hem çiftçileri hem de bölge halkını derinden sarsmış durumda.Seyhan Sol Sahil Sulama Birliği tarafından yapılan açıklamada, su kaynaklarının yetersizliği nedeniyle tarımsal faaliyetlerin sürdürülemez hale geldiği ifade ediliyor. Çukurova'nın bereketli topraklarında yıllardır süren tarımsal üretim, bu yeni kararlarla büyük bir tehdit altına giriyor. Çiftçilere gelen bu talimat, tarımın kalbi olan Çukurova'da ekim ve üretimin neredeyse sona ermesi anlamına geliyor.

İYİ PARTİ'DEN SERT TEPKİ: 'LİYAKATSIZ YÖNETİM' ELEŞTİRİSİ


İYİ Parti Adana İl Başkanlığı, Seyhan Sol Sahil Sulama Birliği'nin gönderdiği yazıya sert tepki gösterdi. Sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada, mevcut yönetim sisteminin ve liyakatsız yöneticilerin tarımı nasıl kötü etkilediğine dair eleştirilerde bulunuldu. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Yine TEK ADAM yönetiminin, ucube yönetim sisteminin zararı ile karşı karşıyayız. Binlerce yıldır tarımın başkenti olan Çukurova'da, tarımı da can çekişir hale getirdiler. Hayatın olmazsa olmaz unsuru olan 'SU'yumuzu da kuruttular. Liyakatsız yöneticilerin aldığı keyfi kararlar sonucunda, bilimden uzak uygulamalarla bereketli Çukurova topraklarının suyunu vakti zamanında heba ettiler. Şimdi ise, Çukurova çiftçisine 'Ekim yapmayın!' diye resmi yazı gönderiyorlar.”


ÇİFTÇİLERİN GELECEĞİ BELİRSİZ! 

İYİ Parti, bu durumun ülkenin tarım ihtiyaçlarını karşılayacak üreticilerin dışlanması ve tarım ürünlerinin ithalat yoluyla karşılanması anlamına geldiğini savundu. Tarım Bakanlığı'nın “Paramız var ki saman ithal ediyoruz!” açıklamasının ardından, “Ekim yapmayın!” kararının alındığına dikkat çekildi. Çukurova'daki çiftçiler, ekim yapmamaları yönündeki bu talimatın kendilerini nasıl bir belirsizliğe sürükleyeceğini ve tarımsal üretimlerinin geleceğini endişeyle izliyor. Bölgede yaşayanlar ve tarım sektöründen uzmanlar, bu tür kararların, hem yerel ekonomiyi hem de ülke çapında tarımsal üretkenliği büyük ölçüde etkileyebileceğini belirtiyor. Bu durum, Çukurova'da tarımın sürdürülebilirliği ve su yönetimi konusunda acil ve etkili çözümler geliştirilmesi gerektiğini gösteriyor. Tarım politikalarının yeniden gözden geçirilmesi ve çiftçilerin yaşadığı sorunlara yönelik somut adımlar atılması, bu krizin aşılması için kritik öneme sahip.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.