ÇÜTAM Sohbetlerinde “Hukuki Uyuşmazlıklarda Arabuluculuk” Konusu Ele Alındı

GÜNDEM 19.04.2018 - 12:36, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2108+ kez okundu.
 

ÇÜTAM Sohbetlerinde “Hukuki Uyuşmazlıklarda Arabuluculuk” Konusu Ele Alındı

  Çukurova Üniversitesi Türkoloji Araştırmaları Merkezi (ÇÜTAM) Kültür Evinin konuğu “Hukuki Uyuşmazlıklarda Arabuluculuk” başlıklı konuşmasıyla ÇÜ. Hukuk Fakültesi Özel Hukuk Bölümü Ticaret Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ömer Korkut oldu.   Doç. Dr. Korkut sunumunda, arabuluculuğun ne olduğuna yönelik birtakım bilgiler aktardı. “Arabulucu Kime Denir? Arabulucu Ne Yapar?” gibi soruları da cevaplayan Doç. Dr. Korkut, arabulucunun, iletişim problemi olan taraflar arasında rahat ve özgür bir müzakere ortamı sağladığından söz etti.   “Arabulucu Olabilmek İçin Bazı Özelliklere Sahip Olmak Gerekiyor.” Bir kişinin arabulucu olabilmesi için bazı özelliklere sahip olması gerektiğini vurgulayan Doç. Dr. Korkut bu özellikleri, Sabırlı olmak, Tarafsız olmak, İyi bir dinleyici olmak, Esnek olmak” şeklinde sıraladı… Doç. Dr. Korkut hukuki uyuşmazlıklarda arabuluculuğun önemini anlatarak, “Arabuluculuk, uzun dava sürecine kıyasla taraflara zaman konusunda büyük avantaj sağlamaktadır. Bir uyuşmazlık kısa bir sürede çözülebilmektedir. Bu süreçte psikolojik ve sosyolojik risk azdır. Arabuluculuk; gönüllülük, güvenirlik ve gizlilik gibi temeller üzerine kurulmuştur.” dedi. Doç. Dr. Korkut, arabuluculuk mesleğinin uzlaştırmacı ile çok benzer yönlerinin olduğunun da altını çizdi. Toplantı sonunda soruları da yanıtlayan Doç. Dr. Ömer Korkut’a katkılarından dolayı merkez Müdürü Prof. Dr. A. Deniz Abik tarafından plaket takdim edildi.

 

Çukurova Üniversitesi Türkoloji Araştırmaları Merkezi (ÇÜTAM) Kültür Evinin konuğu “Hukuki Uyuşmazlıklarda Arabuluculuk” başlıklı konuşmasıyla ÇÜ. Hukuk Fakültesi Özel Hukuk Bölümü Ticaret Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ömer Korkut oldu.

 

Doç. Dr. Korkut sunumunda, arabuluculuğun ne olduğuna yönelik birtakım bilgiler aktardı. “Arabulucu Kime Denir? Arabulucu Ne Yapar?” gibi soruları da cevaplayan Doç. Dr. Korkut, arabulucunun, iletişim problemi olan taraflar arasında rahat ve özgür bir müzakere ortamı sağladığından söz etti.

 

“Arabulucu Olabilmek İçin Bazı Özelliklere Sahip Olmak Gerekiyor.”

Bir kişinin arabulucu olabilmesi için bazı özelliklere sahip olması gerektiğini vurgulayan Doç. Dr. Korkut bu özellikleri, Sabırlı olmak, Tarafsız olmak, İyi bir dinleyici olmak, Esnek olmak” şeklinde sıraladı…

Doç. Dr. Korkut hukuki uyuşmazlıklarda arabuluculuğun önemini anlatarak, “Arabuluculuk, uzun dava sürecine kıyasla taraflara zaman konusunda büyük avantaj sağlamaktadır. Bir uyuşmazlık kısa bir sürede çözülebilmektedir. Bu süreçte psikolojik ve sosyolojik risk azdır. Arabuluculuk; gönüllülük, güvenirlik ve gizlilik gibi temeller üzerine kurulmuştur.” dedi. Doç. Dr. Korkut, arabuluculuk mesleğinin uzlaştırmacı ile çok benzer yönlerinin olduğunun da altını çizdi.

Toplantı sonunda soruları da yanıtlayan Doç. Dr. Ömer Korkut’a katkılarından dolayı merkez Müdürü Prof. Dr. A. Deniz Abik tarafından plaket takdim edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.