GÜRER: “EMEKLİLERİN AÇLIĞINI CİDDİYE ALIN”
GÜRER: “EMEKLİLERİN AÇLIĞINI CİDDİYE ALIN”
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulu’nda emeklilerin yaşadığı ekonomik sorunlara dikkat çekerek, en düşük emekli aylığının asgari ücret seviyesine yükseltilmesi ve tüm emeklilere seyyanen artış yapılması çağrısında bulundu.
CHP’li Ömer Fethi Gürer, “Emekliler açlık sınırı altında yaşama mahkûm edildi, aç yaşıyorlar. Bir an önce en düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine yükseltilmeli, emeklilerin tümüne seyyanen artış sağlanmalıdır” dedi.
Emeklilik sistemindeki sorunlara da değinen Gürer, emeklilikte kademeli düzenleme yapılması gerektiğini belirterek, “Emekli olabilmek de sorunlu kılındı. Emeklilikte kademe bir an önce gerçekleştirilmelidir. Emeklilikte adalet arayanların çığlığı duyulmalıdır” ifadelerini kullandı.
CHP NiĞDE Milletvekili Ömer Fethi Gürer, EYT düzenlemesinin eksik kaldığını da belirterek, “EYT’yle eksik kalan düzenleme tamamlanmalıdır. Bir günle yılları yitirmesi haksızlıktır” diye konuştu.
Gürer ayrıca emekli aylıklarının hesaplanmasında intibak düzenlemesi yapılması ve emekliliğe esas katsayının artırılması gerektiğini vurguladı. Esnafın prim gün sayısına ilişkin verilen sözün de yerine getirilmesini isteyen Gürer, “Esnafın da 9000 olan priminin 7200 güne düşürülmesi sözü yerine getirilmelidir” dedi.
Emeklilerin ekonomik koşullarının ağırlaştığını ifade eden Ömer Fethi Gürer, “Emeklilerin içinde bulunduğu durum sokağa çıkamayacak boyutta sorunlu ve yoksulluğa mahkûm edilmiş bir hâldir. Bu durumun düzeltilmesi ve emeklilerin bir an önce sorunlarına çözüm üretilmesi şarttır” sözleriyle iktidara çağrıda bulundu.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
