Hedef kırsal yoksulluğu azaltmak

GÜNDEM 12.08.2024 - 10:30, Güncelleme: 12.08.2024 - 10:30 816+ kez okundu.
 

Hedef kırsal yoksulluğu azaltmak

Fransa’dan Seyhan ve Ceyhan Nehirleri Havzası Rehabilitasyon Projesi’ne 500 bin avro hibe:
Türkiye ile Fransa arasında Seyhan ve Ceyhan Nehirleri Havza Rehabilitasyon Projesi’ne ilişkin Fransız Kalkınma Ajansı ile 500 bin avroluk bir hibe anlaşması yapıldı. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni temsilen Hazine ve Maliye Bakanlığı Dış Ekonomik İlişkiler Genel Müdürü Kerem Dönmez ile Fransa Devleti’ni temsilen Agence Française De Developpement (AFD) İcra Kurulu Başkanı Remy Rioux ile Fransa Büyükelçisi Isabelle Dumont tarafından imzalanan anlaşma Resmi Gazete’de yayımlandı. 16 Temmuz’da Ankara’da iki orijnal nüsha olarak hazırlanan hibe anlaşmasında, projeyi uygulayıcı kurum olarak Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM) yürütecek. Önceki gün Resmi Gazete’de yayımlanan anlaşmaya göre, hibe anlaşmasıyla Adana, Kahramanmaraş, Osmaniye, Niğde ve Kayseri illerini kapsayan Seyhan ve Ceyhan Entegre Havza Rehabilitasyon Projesi’nin hedefi şöyle: “Seyhan-Ceyhan nehirlerinin hedeflenen mikro havzalarının kırsal alanlarında yaşayan kırsal toplulukların yoksulluğunun azaltılması ve küçük ölçekli çiftçilerin gelirlerinin ve dayanıklılıklarının artırılması. Hedeflenen mikro havzalarda heyelan, yangın, sel dahil olmak üzere deprem ve doğal afetlerle ilgili risklerin sosyo-ekonomik zararlarının azaltılması. Kaynakların ve biyolojik çeşitliliğin sürdürülebilir yönetiminin sağlanması” Anlaşmada, “Doğal kaynakların muhafaza edilmesi ve biyolojik çeşitliğin korunması, Doğal afetlere karşı dayanıklılığın artırılması, risk ve zararın azaltılması, Yaşam koşullarının iyileştirilmesi ve refah seviyelerinin yükseltilmesi ile,  Kurumsal kapasitenin güçlendirilmesi eğitimi ve bilinçlendirme faaliyetleri” başlığı altında 4 proje bileşenleri sıralanırken, “Ana hedef grup, az sayıda üretim varlığına sahip, geçim kaynağı olarak karma tarım sistemini uygulayan ve iklim değişikliğine dirençli, yukarı havzada yaşayan insanlardır. Teknik yardımın yanı sıra, emeğin karşılığı verilen pazarlara erişimi olmayan küçük ölçekli üreticilere danışmanlık hizmeti sağlanacaktır. Bu kapsamda hibe anlaşmasına konu proje fizibilite raporunun, ihalenin kazanılmasından itibaren 8 ay içerisinde teslim edilmesi beklenmektedir” hükmüne yer verildi. Anlaşmada, projenin finansman planı da şöyle: Proje’ye hazırlık çalışmaları 400 bin avro,  OGM’nin teknik kapasitesinin artırılması (ekipman, seyahat ve konaklama maliyetleri, eğitim…) 50 bin avro, proje hazırlık çalışmaları için acil durum yedeği 50 bin avro.            
Fransa’dan Seyhan ve Ceyhan Nehirleri Havzası Rehabilitasyon Projesi’ne 500 bin avro hibe:

Türkiye ile Fransa arasında Seyhan ve Ceyhan Nehirleri Havza Rehabilitasyon Projesi’ne ilişkin Fransız Kalkınma Ajansı ile 500 bin avroluk bir hibe anlaşması yapıldı. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni temsilen Hazine ve Maliye Bakanlığı Dış Ekonomik İlişkiler Genel Müdürü Kerem Dönmez ile Fransa Devleti’ni temsilen Agence Française De Developpement (AFD) İcra Kurulu Başkanı Remy Rioux ile Fransa Büyükelçisi Isabelle Dumont tarafından imzalanan anlaşma Resmi Gazete’de yayımlandı. 16 Temmuz’da Ankara’da iki orijnal nüsha olarak hazırlanan hibe anlaşmasında, projeyi uygulayıcı kurum olarak Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM) yürütecek.

Önceki gün Resmi Gazete’de yayımlanan anlaşmaya göre, hibe anlaşmasıyla Adana, Kahramanmaraş, Osmaniye, Niğde ve Kayseri illerini kapsayan Seyhan ve Ceyhan Entegre Havza Rehabilitasyon Projesi’nin hedefi şöyle:

“Seyhan-Ceyhan nehirlerinin hedeflenen mikro havzalarının kırsal alanlarında yaşayan kırsal toplulukların yoksulluğunun azaltılması ve küçük ölçekli çiftçilerin gelirlerinin ve dayanıklılıklarının artırılması. Hedeflenen mikro havzalarda heyelan, yangın, sel dahil olmak üzere deprem ve doğal afetlerle ilgili risklerin sosyo-ekonomik zararlarının azaltılması. Kaynakların ve biyolojik çeşitliliğin sürdürülebilir yönetiminin sağlanması”

Anlaşmada, “Doğal kaynakların muhafaza edilmesi ve biyolojik çeşitliğin korunması,

Doğal afetlere karşı dayanıklılığın artırılması, risk ve zararın azaltılması,

Yaşam koşullarının iyileştirilmesi ve refah seviyelerinin yükseltilmesi ile,

 Kurumsal kapasitenin güçlendirilmesi eğitimi ve bilinçlendirme faaliyetleri” başlığı altında 4 proje bileşenleri sıralanırken, “Ana hedef grup, az sayıda üretim varlığına sahip, geçim kaynağı olarak karma tarım sistemini uygulayan ve iklim değişikliğine dirençli, yukarı havzada yaşayan insanlardır. Teknik yardımın yanı sıra, emeğin karşılığı verilen pazarlara erişimi olmayan küçük ölçekli üreticilere danışmanlık hizmeti sağlanacaktır. Bu kapsamda hibe anlaşmasına konu proje fizibilite raporunun, ihalenin kazanılmasından itibaren 8 ay içerisinde teslim edilmesi beklenmektedir” hükmüne yer verildi.

Anlaşmada, projenin finansman planı da şöyle: Proje’ye hazırlık çalışmaları 400 bin avro,  OGM’nin teknik kapasitesinin artırılması (ekipman, seyahat ve konaklama maliyetleri, eğitim…) 50 bin avro, proje hazırlık çalışmaları için acil durum yedeği 50 bin avro.

 

 

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.