Okullar yarışıyor

SAĞLIK-YAŞAM 02.12.2016 - 12:52, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 3171+ kez okundu.
 

Okullar yarışıyor

Kızılay, okulların desteği ile yeni bağışçılar kazanıyor 18 yaşını dolduran öğrenciler, öğretmenleri ile kan bağışında bulundu
  Adana Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmen ve öğrencileri, Türk Kızılayı’nın kan stoğunu yeterli seviyede tutmak amacıyla gerçekleştirdiği çalışmalara, bağışları ile destek verdi. Okul binasında düzenlenen kan bağışı etkinliğine, Okul Müdürü Seyfullah Utku Sarıaslan ev sahipliği yaptı. Seyhan Kaymakamı Şenol Bozacıoğlu, Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürü İzzettin Aydın, Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı ve Türk Kızılayı Orta Akdeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Tunçhan Demir’in katılımı ile gerçekleşen etkinlikte, öğrenci ve öğretmenlere “Kan Bağışı Semineri” de verildi. Türk Kızılayı’nın kan bağışı toplamayı ve aynı zamanda düzenli kan bağışçıları kazanmayı hedeflediği etkinlikte, öğretmenler ve 18 yaşına girmiş öğrencilerin kan bağışları kabul edildi. Yaş veya sağlık problemleri nedeniyle bağış yapamayanlar ise süreçle ilgili bilgilendirildi. Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, etkinlikte yaptığı konuşmada kan bağışının önemine dikkat çekerek, “Kan bağışları ile ilgili çalışmalarımız, hastaları ve yakınlarını mağdur etmeme adına, yüksek stokla çalışma üzerine kurgulanmıştır. Bu hedefimizi gerçekleştirmede bizlere destek olan değerli eğitimcilerimize, öğrencilerini konu ile ilgili bilinçlendirmek adına gösterdikleri çabadan dolayı kutluyorum. Bu çalışmalarla gelecekte kendiliğinden bağış yapan bağışçılarımız olacak” dedi. Okul Müdürü Seyfullah Utku Sarıaslan da, Türk Kızılayı’nın insanlığa faydalı çalışmalarını takdir ettiklerini belirterek, öğrenci ve öğretmenleriyle birlikte tüm çalışmalara destek vermeye hazır olduklarını vurguladı. Saygılı, kan bağışında bulunan öğretmen ve öğrenciler adına Okul Müdürü Sarıaslan’a teşekkür plaketi takdim etti. Bağışçılar, etkinlikte, kan bağışı zamanının geldiğinin Kızılay tarafından 3 ayda bir SMS yoluyla hatırlatılması için form doldurdu.  Etkinlikte ayrıca, bağışlanan her ünite kan için 1 fidan dikilerek doğaya da katkıda bulunulduğu ifade edildi. 
Kızılay, okulların desteği ile yeni bağışçılar kazanıyor 18 yaşını dolduran öğrenciler, öğretmenleri ile kan bağışında bulundu

 

Adana Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmen ve öğrencileri, Türk Kızılayı’nın kan stoğunu yeterli seviyede tutmak amacıyla gerçekleştirdiği çalışmalara, bağışları ile destek verdi.

Okul binasında düzenlenen kan bağışı etkinliğine, Okul Müdürü Seyfullah Utku Sarıaslan ev sahipliği yaptı. Seyhan Kaymakamı Şenol Bozacıoğlu, Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürü İzzettin Aydın, Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı ve Türk Kızılayı Orta Akdeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Tunçhan Demir’in katılımı ile gerçekleşen etkinlikte, öğrenci ve öğretmenlere “Kan Bağışı Semineri” de verildi.

Türk Kızılayı’nın kan bağışı toplamayı ve aynı zamanda düzenli kan bağışçıları kazanmayı hedeflediği etkinlikte, öğretmenler ve 18 yaşına girmiş öğrencilerin kan bağışları kabul edildi. Yaş veya sağlık problemleri nedeniyle bağış yapamayanlar ise süreçle ilgili bilgilendirildi.

Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, etkinlikte yaptığı konuşmada kan bağışının önemine dikkat çekerek, “Kan bağışları ile ilgili çalışmalarımız, hastaları ve yakınlarını mağdur etmeme adına, yüksek stokla çalışma üzerine kurgulanmıştır. Bu hedefimizi gerçekleştirmede bizlere destek olan değerli eğitimcilerimize, öğrencilerini konu ile ilgili bilinçlendirmek adına gösterdikleri çabadan dolayı kutluyorum. Bu çalışmalarla gelecekte kendiliğinden bağış yapan bağışçılarımız olacak” dedi.

Okul Müdürü Seyfullah Utku Sarıaslan da, Türk Kızılayı’nın insanlığa faydalı çalışmalarını takdir ettiklerini belirterek, öğrenci ve öğretmenleriyle birlikte tüm çalışmalara destek vermeye hazır olduklarını vurguladı.

Saygılı, kan bağışında bulunan öğretmen ve öğrenciler adına Okul Müdürü Sarıaslan’a teşekkür plaketi takdim etti.

Bağışçılar, etkinlikte, kan bağışı zamanının geldiğinin Kızılay tarafından 3 ayda bir SMS yoluyla hatırlatılması için form doldurdu.  Etkinlikte ayrıca, bağışlanan her ünite kan için 1 fidan dikilerek doğaya da katkıda bulunulduğu ifade edildi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.