Çukurova Üniversitesinde Ekonometrik Modelleme ve Uygulamaları Eğitim Semineri Düzenlendi.
Çukurova Üniversitesinde Ekonometrik Modelleme ve Uygulamaları Eğitim Semineri Düzenlendi.
Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonometri Bölümü tarafından TUBİTAK destekli Ekonometri Modelleme ve Uygulamaları Eğitimi gerçekleştirildi.
Eğitime Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyhan Tükel, Eğitim Koordinatörü Prof. Dr. Seda Şengül, eğitmenler Doç. Dr. Kenan Lopçu (Çukurova Üniversitesi), Prof. Dr. Özlem Önder (Ege Üniversitesi), Prof. Dr. Mehmet Balcılar (Doğu Akdeniz Üniversitesi), Doç. Dr. Ferda Yerdelen Tatoğlu (İstanbul Üniversitesi), akademisyenler, araştırıcılar ve öğrenciler katıldı.
“ÇÜ İİBF 12 Program İle Hizmet Veriyor.”
Eğitim Seminerinin açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyhan Tükel, ÇÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nin tarihinin, 1967 yılında kurulan Adana İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'ne dayandığını belirterek, o tarihlerde Türkiye'nin 5 İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi, Akdeniz Bölgesi’nin ise ilk yükseköğretim kurumu olarak açıldığını söyledi. 1982 yılında Çukurova Üniversitesi'ne bağlanıncaya kadar 15 yıl süreyle çok sayıda mezun veren ÇÜ İktisadi İdari Bilimler Fakültesi’nin 1992 yılında Maliye ve Ekonometri bölümlerinin de kurulduğunu hatırlatan Prof. Dr. Tükel şuan Fakültenin 12 farklı programla hizmet verdiğini söyledi.
“Amacımız Evrensel Değerlere Sahip, Nitelikli Öğrenciler Yetiştirmek.”
ÇÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin öğrencilerini ulusal ve uluslararası kuruluşlarda etkin bir performans gösterebilecek bir biçimde gerekli bilgi, beceri ve davranışla donatmayı amaçladığını belirten Prof. Dr. Tükel, “Evrensel değerlere sahip, nitelikli öğrenciler yetiştirerek ülkenin ve bölgenin sorunlarına çözümler üretecek şekilde, öğrenci odaklı, kaliteli bir eğitim ve öğretim hizmetinin verilmesini amaçlıyoruz. Bu amacı gerçekleştirmek için akademik çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Ekonometrik Modelleme ve Uygulamaları Eğitimine katkı sağlayan TÜBİTAK’a, emeği geçen tüm akademisyen arkadaşlarıma; çeşitli üniversite, kurum ve kuruluşlardan bu eğitim programlarına katılan katılımcılara teşekkür ediyor, eğitimin başarılı geçmesini temenni ediyorum.” dedi.
“Ekonometrik Çalışmalara Olan İlgi Önemli Ölçüde Arttı.”
Eğitim Koordinatörü Prof. Dr. Seda Şengül ise iyi bir ekonometrik çalışmanın ön koşulunun matematik, istatistik ve benzeri gibi tekniklerle iktisadın ve sosyal bilimlerin de özelliklerini içine alan ekonometrik modellemenin yapılması olduğunu ifade ederek, son yıllarda uluslararası alanda olduğu gibi ulusal düzeyde de ekonometrik çalışmalara olan ilginin önemli ölçüde arttığını söyledi.
“25 Kontenjanlı Eğitimimize107 Resmi Başvuru Yapıldı.”
Uzun süredir birçok üniversitenin Ekonometri Bölümlerince lisansüstü düzeyinde özel ekonometri kursları düzenlendiğini bildiren Prof. Dr. Şengül, “Düzenlenen bunca eğitim programına rağmen, TUBİTAK destekli Ekonometri Modelleme ve Uygulamaları Eğitim programına Çukurova Üniversitesi’nden yapılan başvurular hariç çeşitli üniversitelerden 25 kontenjan için 107 resmi başvuru yapıldı. Bu durum ekonometrinin önemini ve ekonometriye olan ilginin devam ettiğini göstermesi bakımından çok anlamlı.” dedi.
Eğitim Semineri 6 Gün Devam Edecek.
Açılış konuşmalarının ardından 6 gün sürecek olan eğitim semineri başladı. İlk olarak Çukurova Üniversitesi İİBF Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kenan Lopçu sunumunu gerçekleştirdi. Doç. Dr. Lopçu, ‘Genel Ekonometri’ başlığı altında katılımcılara eğitim verdi. Eğitim semineri 11 Şubat’ta sona erecek.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.