TMO, 435 BİN TON BUĞDAY İTHAL EDİYOR!

SİYASET 24.02.2022 - 17:48, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 2584+ kez okundu.
 

TMO, 435 BİN TON BUĞDAY İTHAL EDİYOR!

CHP Adana Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin 2 Mart’ta 435 bin ton ekmeklik buğday ithalatı için ihale açmasına tepki gösterdi. Sümer, “İktidar, yerli tarımı, ithal tarıma satmıştır.” dedi.   Sümer, “Türkiye, yine yeni, yeniden buğday ithal edecek. Toprak Mahsulleri Ofisi 2 Mart’ta buğday ithalatı için ihale açtı. İthal buğdayın teslim tarihi 10 Mart - 8 Nisan 2022 olarak belirlendi. Yazıklar olsun. Artık diyecek söz bırakmadılar. Defalarca uyardık. Çiftçinin tarlası boş duruyor, buğdayın keşfedildiği topraklar dururken ithal ürünlere yönelmeyin, yerli çiftçiyi destekleyin” dedi.   Sümer, ithal tarımın yerli çiftçiyi tarıma küstürdüğünü anlatarak, etkilerinin ne denli büyük olduğunu defalarca yetkililere ilettiklerini bildirdi. Sümer, “2019 yılında bu güne er sene yaklaşık 1.5 milyar dolar değerinde buğday ithal ediyoruz. Büyük bir kısmını Rusya'dan satın alıyoruz. Onu hemen Ukrayna ve Brezilya takip ediyor” diye konuştu.    Sümer, şöyle devam etti: “Meyve çekirdeğini toprağa atsanız ağacının yetiştiği bir coğrafyaya sahibimiz ama sürekli ithal tarım ürünlerine yöneliyoruz. Bu artık milli bir sorun haline gelmiştir. Ne dersek diyelim ekmeğin temel ham maddesi buğdayı bile ithal etmeyi tercih eden bir iktidar varsa artık daha sert konuşmanın zamanı gelmiş demektir.”

CHP Adana Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin 2 Mart’ta 435 bin ton ekmeklik buğday ithalatı için ihale açmasına tepki gösterdi. Sümer, “İktidar, yerli tarımı, ithal tarıma satmıştır.” dedi.

 

Sümer, “Türkiye, yine yeni, yeniden buğday ithal edecek. Toprak Mahsulleri Ofisi 2 Mart’ta buğday ithalatı için ihale açtı. İthal buğdayın teslim tarihi 10 Mart - 8 Nisan 2022 olarak belirlendi. Yazıklar olsun. Artık diyecek söz bırakmadılar. Defalarca uyardık. Çiftçinin tarlası boş duruyor, buğdayın keşfedildiği topraklar dururken ithal ürünlere yönelmeyin, yerli çiftçiyi destekleyin” dedi.

 

Sümer, ithal tarımın yerli çiftçiyi tarıma küstürdüğünü anlatarak, etkilerinin ne denli büyük olduğunu defalarca yetkililere ilettiklerini bildirdi. Sümer, “2019 yılında bu güne er sene yaklaşık 1.5 milyar dolar değerinde buğday ithal ediyoruz. Büyük bir kısmını Rusya'dan satın alıyoruz. Onu hemen Ukrayna ve Brezilya takip ediyor” diye konuştu. 

 

Sümer, şöyle devam etti: “Meyve çekirdeğini toprağa atsanız ağacının yetiştiği bir coğrafyaya sahibimiz ama sürekli ithal tarım ürünlerine yöneliyoruz. Bu artık milli bir sorun haline gelmiştir. Ne dersek diyelim ekmeğin temel ham maddesi buğdayı bile ithal etmeyi tercih eden bir iktidar varsa artık daha sert konuşmanın zamanı gelmiş demektir.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.