“Adana, birinci derece deprem bölgesi”

GÜNDEM 28.06.2022 - 08:33, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 1969+ kez okundu.
 

“Adana, birinci derece deprem bölgesi”

JFMO Adana Şube Başkanı Emin Pişkin, depreme karşı önlem almaya çağırdı   “Depremi durduramayız ama can ve mal kayıplarını önleyebiliriz”  Jeofizik Mühendisleri Odası (JFMO) Adana Şube Başkanı Emin Pişkin, Adana’nın birinci derece deprem bölgesi olduğuna dikkat çekti. 27 Haziran 1998 saat 16.55’de Adana’nın depremle sarsıldığını hatırlatan Emin Pişkin, 6.3 büyüklüğündeki depremde 145 kişinin hayatını kaybettiğini, bin 356 bina ve 30 iş yerinin tamamen yıkıldığını, 18 bin 395 binanın hasarlı oturulamaz, 555 binanın ise hasarlı kullanılamaz hale geldiğini, bin 026 iş yerinin de hasar gördüğünü kaydetti. Adana’nın birinci derece deprem bölgesinde yer aldığını kaydeden Başkan Pişkin, “Depremleri durdurma şansımız yok, her zaman yaşanabilecek bu tabiat olaylarının mal ve can kaybına neden olmaması için, yapı-zemin ilişkisinin eksiksiz bir şekilde irdelenmesinin gerekliliği ve bu bağlamda jeofizik çalışmaların önemi ortadadır” dedi. 1998 Ceyhan depreminin 24. yıldönümü nedeniyle yazılı açıklama yapan Pişkin, şunları söyledi: “Özellikle belediyelerin, yapı denetimlerin ve ilgili tüm kurumların bu konu üzerinde hassasiyetlerini arttırıp, deprem yönetmelikleri kapsamında yapılan çalışmaların eksiksizliğini sağlayabilmek için, deprem dalgalarının yapılar üzerine olan etkisini araştıran ve gerekli sismik parametreleri hesaplayan jeofizik mühendisliği alanından faydalanması gereklidir ve bünyelerine en az bir jeofizik mühendisi bulundurmaları kamu yararına olacaktır. Adana Ceyhan Depreminde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımızı saygıyla anıyoruz.”

JFMO Adana Şube Başkanı Emin Pişkin, depreme karşı önlem almaya çağırdı

 

“Depremi durduramayız ama can ve mal kayıplarını önleyebiliriz”

 Jeofizik Mühendisleri Odası (JFMO) Adana Şube Başkanı Emin Pişkin, Adana’nın birinci derece deprem bölgesi olduğuna dikkat çekti.
27 Haziran 1998 saat 16.55’de Adana’nın depremle sarsıldığını hatırlatan Emin Pişkin, 6.3 büyüklüğündeki depremde 145 kişinin hayatını kaybettiğini, bin 356 bina ve 30 iş yerinin tamamen yıkıldığını, 18 bin 395 binanın hasarlı oturulamaz, 555 binanın ise hasarlı kullanılamaz hale geldiğini, bin 026 iş yerinin de hasar gördüğünü kaydetti.

Adana’nın birinci derece deprem bölgesinde yer aldığını kaydeden Başkan Pişkin, “Depremleri durdurma şansımız yok, her zaman yaşanabilecek bu tabiat olaylarının mal ve can kaybına neden olmaması için, yapı-zemin ilişkisinin eksiksiz bir şekilde irdelenmesinin gerekliliği ve bu bağlamda jeofizik çalışmaların önemi ortadadır” dedi.

1998 Ceyhan depreminin 24. yıldönümü nedeniyle yazılı açıklama yapan Pişkin, şunları söyledi:

“Özellikle belediyelerin, yapı denetimlerin ve ilgili tüm kurumların bu konu üzerinde hassasiyetlerini arttırıp, deprem yönetmelikleri kapsamında yapılan çalışmaların eksiksizliğini sağlayabilmek için, deprem dalgalarının yapılar üzerine olan etkisini araştıran ve gerekli sismik parametreleri hesaplayan jeofizik mühendisliği alanından faydalanması gereklidir ve bünyelerine en az bir jeofizik mühendisi bulundurmaları kamu yararına olacaktır. Adana Ceyhan Depreminde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımızı saygıyla anıyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.