"EMEKLİLER ZOR DÖNEME GİRECEK"

GÜNDEM 17.05.2024 - 16:31, Güncelleme: 17.05.2024 - 17:06 8069+ kez okundu.
 

"EMEKLİLER ZOR DÖNEME GİRECEK"

Emeklilere Kritik Uyarı: Kök Maaşlar Tehlikede!
Türkiye'nin önde gelen çalışma ekonomisi uzmanlarından Prof. Dr. Aziz Çelik, emeklilerin Temmuz ayında bekleyen zamlarla ilgili çarpıcı bir uyarıda bulundu. Emeklilerin kök maaşlarının tehlikede olduğunu vurgulayan Çelik, milyonlarca emeklinin gelecek maaşlarının büyük bir belirsizlik içerisinde olduğunu belirtti. Çelik'in dikkat çektiği önemli noktalardan biri, emekli maaşlarının artırılmasında kullanılan yöntemlerdi. "Emekliler, dul ve yetimlerle birlikte Türkiye’nin işçilerden sonra en büyük toplumsal grubu. Emekli maaşlarının artırılmasının iki yöntemi var." diyen Çelik, memur, işçi ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş artışlarının farklı hesaplandığına dikkat çekti. "Enflasyon olursa kural olarak SSK ve Bağ-Kur emeklisi yüzde 25 zam olacak" şeklinde konuştu. "EMEKLİ MAAŞLARI ASGARİ ÜCRETİN ALTINDA OLMAMALI" Çelik,  Türkiye genelindeki emekli aylıklarının ortalamasının 13 bin TL olduğu ancak en düşük emekli maaşı hakkında net bilgilerin bulunmadığına değinildi. Bu belirsizlik, emeklilerin gelecekleriyle ilgili endişelerini artırıyor. Çelik'in en çarpıcı uyarısı ise, emekli maaşlarının asgari ücretin altında olmaması gerektiği yönünde oldu. "Emekliler 20 yıl önce asgari ücretin yaklaşık yüzde 40 üzerinden aylık alıyordu. Şu anda asgari ücretin yüzde 60’ına düştü." şeklinde konuşan Çelik, bu durumun kabul edilemez olduğuna dikkat çekti. Memur emeklilerinin de zor bir döneme girebileceğini ifade eden Çelik, toplu sözleşmeyle belirlenen zam oranlarının enflasyondan düşük kalabileceğini ve emekli maaşı bağlama oranlarının son bir yılda ciddi şekilde düştüğünü vurguladı.
Emeklilere Kritik Uyarı: Kök Maaşlar Tehlikede!

Türkiye'nin önde gelen çalışma ekonomisi uzmanlarından Prof. Dr. Aziz Çelik, emeklilerin Temmuz ayında bekleyen zamlarla ilgili çarpıcı bir uyarıda bulundu. Emeklilerin kök maaşlarının tehlikede olduğunu vurgulayan Çelik, milyonlarca emeklinin gelecek maaşlarının büyük bir belirsizlik içerisinde olduğunu belirtti. Çelik'in dikkat çektiği önemli noktalardan biri, emekli maaşlarının artırılmasında kullanılan yöntemlerdi. "Emekliler, dul ve yetimlerle birlikte Türkiye’nin işçilerden sonra en büyük toplumsal grubu. Emekli maaşlarının artırılmasının iki yöntemi var." diyen Çelik, memur, işçi ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş artışlarının farklı hesaplandığına dikkat çekti. "Enflasyon olursa kural olarak SSK ve Bağ-Kur emeklisi yüzde 25 zam olacak" şeklinde konuştu.

"EMEKLİ MAAŞLARI ASGARİ ÜCRETİN ALTINDA OLMAMALI"

Çelik,  Türkiye genelindeki emekli aylıklarının ortalamasının 13 bin TL olduğu ancak en düşük emekli maaşı hakkında net bilgilerin bulunmadığına değinildi. Bu belirsizlik, emeklilerin gelecekleriyle ilgili endişelerini artırıyor. Çelik'in en çarpıcı uyarısı ise, emekli maaşlarının asgari ücretin altında olmaması gerektiği yönünde oldu. "Emekliler 20 yıl önce asgari ücretin yaklaşık yüzde 40 üzerinden aylık alıyordu. Şu anda asgari ücretin yüzde 60’ına düştü." şeklinde konuşan Çelik, bu durumun kabul edilemez olduğuna dikkat çekti. Memur emeklilerinin de zor bir döneme girebileceğini ifade eden Çelik, toplu sözleşmeyle belirlenen zam oranlarının enflasyondan düşük kalabileceğini ve emekli maaşı bağlama oranlarının son bir yılda ciddi şekilde düştüğünü vurguladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.