"KURBAN FİYATLARI YÜZDEYÜZ ARTTI"

GÜNDEM 27.05.2024 - 15:15, Güncelleme: 27.05.2024 - 15:15 6159+ kez okundu.
 

"KURBAN FİYATLARI YÜZDEYÜZ ARTTI"

Adana'da Kurbanlık Fiyatları Uçuşa Geçti: Evine Bayram'dan Bayram'a Et Giren Dar Gelirli Kara Kara Düşünüyor
Adana'da yaklaşan Kurban Bayramı öncesi kurbanlık fiyatlarındaki artış, dar gelirli vatandaşları tedirgin ediyor. Geçtiğimiz yıla göre ciddi bir artış gözlemlenen kurbanlık fiyatları, hayvanın ağırlığına ve yaşına göre değişiklik gösteriyor. Üreticiler, artan maliyetlerin bu artışın arkasındaki temel sebepler olduğunu dile getiriyor. Kurban Bayramı'na sayılı günler kala, Adana'da kurbanlık satışları hız kazandı. Ancak, geçtiğimiz yıla göre fiyatlarda ciddi bir yükselme dikkat çekiyor. Küçükbaş koyunlar ve büyükbaş tosunların ortalama kg fiyatı 250 TL olarak belirlenirken, keçilerin kg fiyatı 200 TL ve keçi-düve kombinasyonunun kg fiyatı ise 230 TL olarak açıklandı. "ÜRETİCİLER DE TÜKETİCİLER DE DERTLİ" Üreticiler ise maliyetlerdeki artışı şu şekilde özetliyor: "İlaç maliyetleri arttı, yem fiyatları yükseldi, ahır giderleri arttı ve bu giderler hayvan fiyatlarına yansıdı." Geçtiğimiz yıla kıyasla yemin çuvalının fiyatında neredeyse iki kat artış olduğu, bakıcı aylıklarının ikiye katlandığı ve veteriner masraflarının da arttığı belirtiliyor. Kurbanlık kesim hizmetlerinde de artış gözlemleniyor. Küçükbaş hayvanlar için belirlenen kesim ücreti 500 TL iken, büyükbaş hayvanlar için bu rakam 4 bin TL olarak açıklandı. Kesim ücretleri dörde bölünmek şartıyla bayram hazırlıkları açısından önem taşıyor. Ayrıca, kıyma çekme hizmetinin kilogram başına maliyeti ise 15 TL olarak belirlendi. Dar gelirli vatandaşlar ise bu yükseliş karşısında endişeli. Adana'da kurbanlık fiyatlarındaki bu artış, hem üreticileri hem de tüketicileri olumsuz etkiliyor.
Adana'da Kurbanlık Fiyatları Uçuşa Geçti: Evine Bayram'dan Bayram'a Et Giren Dar Gelirli Kara Kara Düşünüyor

Adana'da yaklaşan Kurban Bayramı öncesi kurbanlık fiyatlarındaki artış, dar gelirli vatandaşları tedirgin ediyor. Geçtiğimiz yıla göre ciddi bir artış gözlemlenen kurbanlık fiyatları, hayvanın ağırlığına ve yaşına göre değişiklik gösteriyor. Üreticiler, artan maliyetlerin bu artışın arkasındaki temel sebepler olduğunu dile getiriyor. Kurban Bayramı'na sayılı günler kala, Adana'da kurbanlık satışları hız kazandı. Ancak, geçtiğimiz yıla göre fiyatlarda ciddi bir yükselme dikkat çekiyor. Küçükbaş koyunlar ve büyükbaş tosunların ortalama kg fiyatı 250 TL olarak belirlenirken, keçilerin kg fiyatı 200 TL ve keçi-düve kombinasyonunun kg fiyatı ise 230 TL olarak açıklandı.

"ÜRETİCİLER DE TÜKETİCİLER DE DERTLİ"

Üreticiler ise maliyetlerdeki artışı şu şekilde özetliyor: "İlaç maliyetleri arttı, yem fiyatları yükseldi, ahır giderleri arttı ve bu giderler hayvan fiyatlarına yansıdı." Geçtiğimiz yıla kıyasla yemin çuvalının fiyatında neredeyse iki kat artış olduğu, bakıcı aylıklarının ikiye katlandığı ve veteriner masraflarının da arttığı belirtiliyor. Kurbanlık kesim hizmetlerinde de artış gözlemleniyor. Küçükbaş hayvanlar için belirlenen kesim ücreti 500 TL iken, büyükbaş hayvanlar için bu rakam 4 bin TL olarak açıklandı. Kesim ücretleri dörde bölünmek şartıyla bayram hazırlıkları açısından önem taşıyor. Ayrıca, kıyma çekme hizmetinin kilogram başına maliyeti ise 15 TL olarak belirlendi. Dar gelirli vatandaşlar ise bu yükseliş karşısında endişeli. Adana'da kurbanlık fiyatlarındaki bu artış, hem üreticileri hem de tüketicileri olumsuz etkiliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.