"ULAŞIM ZAMMI DERHAL GERİ ÇEKİLSİN"

GÜNDEM 31.05.2024 - 14:43, Güncelleme: 31.05.2024 - 16:33 4520+ kez okundu.
 

"ULAŞIM ZAMMI DERHAL GERİ ÇEKİLSİN"

Adana'da Toplu Taşıma Ücretlerine Yüzde 43 Zam Tepkilere Neden Oldu
Adana’da toplu taşıma ücretlerine yapılan yüzde 43 oranındaki zam, vatandaşların tepkisini çekti. Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısının ardından alınan bu karar, özellikle dar gelirli vatandaşlar ve öğrenciler için büyük bir ekonomik yük oluşturuyor. Yeni tarifeler 1 Haziran 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak. YENİ FİYAT TARİFESİ Dolmuş: Sivil: 25 TL Öğrenci: 14.50 TL Belediye Otobüsü ve Metro: Sivil: 21.50 TL Öğretmen: 19 TL Öğrenci: 10 TL Özel Halk Otobüsü: Sivil: 24.50 TL Öğretmen: 20 TL Öğrenci: 14 TL "VATANDAŞLARDAN YOĞUN TEPKİ" "ÖĞRENCİLERİN EĞİTİM HAKKI GASP EDİLİYOR" Zam kararının duyurulmasıyla birlikte vatandaşlar, sosyal medyada ve çeşitli platformlarda tepkilerini dile getirdi. Her gün işe gidip gelmek için toplu taşımayı kullanan birçok vatandaş, bu zammın bütçelerine büyük bir darbe vurduğunu ifade etti. Asgari ücretle geçinen bir vatandaş, “Dolmuş terörüne son verilmediği gibi bir de ulaşım zammı yapıldı. Adana bu çağ dışı uygulamalara daha ne kadar mecbur bırakılacak?” diyerek tepkisini dile getirdi.Öğrenciler de bu zammın eğitim hayatlarını olumsuz etkileyeceğini belirtiyor. Bir öğrenci, “Günlük ulaşım masrafım bu zamla birlikte ciddi oranda arttı. Aylık masrafımı karşılamak artık çok zor olacak. Bu zam, öğrencilerin eğitim hakkını gasp ediyor” dedi. "EN PAHALI ULAŞIM ADANA'DA" "VATANDAŞLARDAN YETKİLİLERE ÇAĞRI" Yetkililer tarafından en ucuz ulaşımın Adana' da olduğu iddia edilmesine rağmen, vatandaşlar bu zamla birlikte Adana’nın en pahalı ulaşım hizmetine sahip olduğunu savunuyor. Bir vatandaş, “Yetkililer en ucuz ulaşımın Adana’da olduğunu söylemişlerdi, ama şimdi Adana en pahalı il oldu. Buradan yetkililere, özellikle Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeydan Karalar’a sesleniyorum: Bu düzenlemeyi gözden geçirerek fiyatları düşürsünler” diye konuştu. Vatandaşlar, UKOME tarafından alınan bu kararın yeniden gözden geçirilmesini ve zam oranının geri çekilmesini talep ediyor. “Neden fatura hep yoksul halk ve emekçilere kesiliyor?” diye soran vatandaşlar, ekonomik şartların giderek zorlaştığı bu dönemde yapılan bu zammın haksız olduğunu savunuyor.
Adana'da Toplu Taşıma Ücretlerine Yüzde 43 Zam Tepkilere Neden Oldu

Adana’da toplu taşıma ücretlerine yapılan yüzde 43 oranındaki zam, vatandaşların tepkisini çekti. Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısının ardından alınan bu karar, özellikle dar gelirli vatandaşlar ve öğrenciler için büyük bir ekonomik yük oluşturuyor. Yeni tarifeler 1 Haziran 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak.

YENİ FİYAT TARİFESİ
Dolmuş:
Sivil: 25 TL
Öğrenci: 14.50 TL
Belediye Otobüsü ve Metro:
Sivil: 21.50 TL
Öğretmen: 19 TL
Öğrenci: 10 TL
Özel Halk Otobüsü:
Sivil: 24.50 TL
Öğretmen: 20 TL
Öğrenci: 14 TL

"VATANDAŞLARDAN YOĞUN TEPKİ"

"ÖĞRENCİLERİN EĞİTİM HAKKI GASP EDİLİYOR"

Zam kararının duyurulmasıyla birlikte vatandaşlar, sosyal medyada ve çeşitli platformlarda tepkilerini dile getirdi. Her gün işe gidip gelmek için toplu taşımayı kullanan birçok vatandaş, bu zammın bütçelerine büyük bir darbe vurduğunu ifade etti. Asgari ücretle geçinen bir vatandaş, “Dolmuş terörüne son verilmediği gibi bir de ulaşım zammı yapıldı. Adana bu çağ dışı uygulamalara daha ne kadar mecbur bırakılacak?” diyerek tepkisini dile getirdi.Öğrenciler de bu zammın eğitim hayatlarını olumsuz etkileyeceğini belirtiyor. Bir öğrenci, “Günlük ulaşım masrafım bu zamla birlikte ciddi oranda arttı. Aylık masrafımı karşılamak artık çok zor olacak. Bu zam, öğrencilerin eğitim hakkını gasp ediyor” dedi.

"EN PAHALI ULAŞIM ADANA'DA"

"VATANDAŞLARDAN YETKİLİLERE ÇAĞRI"

Yetkililer tarafından en ucuz ulaşımın Adana' da olduğu iddia edilmesine rağmen, vatandaşlar bu zamla birlikte Adana’nın en pahalı ulaşım hizmetine sahip olduğunu savunuyor. Bir vatandaş, “Yetkililer en ucuz ulaşımın Adana’da olduğunu söylemişlerdi, ama şimdi Adana en pahalı il oldu. Buradan yetkililere, özellikle Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeydan Karalar’a sesleniyorum: Bu düzenlemeyi gözden geçirerek fiyatları düşürsünler” diye konuştu. Vatandaşlar, UKOME tarafından alınan bu kararın yeniden gözden geçirilmesini ve zam oranının geri çekilmesini talep ediyor. “Neden fatura hep yoksul halk ve emekçilere kesiliyor?” diye soran vatandaşlar, ekonomik şartların giderek zorlaştığı bu dönemde yapılan bu zammın haksız olduğunu savunuyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.