ÖĞRETMENLER MESLEKTEN ÇIKARILACAK MI?

GÜNDEM 10.06.2024 - 16:01, Güncelleme: 10.06.2024 - 16:01 3602+ kez okundu.
 

ÖĞRETMENLER MESLEKTEN ÇIKARILACAK MI?

Öğretmenlerin Geleceği Belirsiz: Öğretmenlik Meslek Kanunu Değişiyor
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmenlik mesleğinin geleceğini belirleyecek önemli bir değişiklik önerisini gündeme getirdi. Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda yapılması planlanan değişiklikler, öğretmenler arasında büyük bir tartışma ve endişe yarattı. Eğitim-Bir-Sen İstanbul 3 No'lu Şube Başkanı Erol Ermiş, yeni öğretmenlik meslek kanununda yer alan tartışmalı maddelerle ilgili açıklamalarda bulundu. Ayrıca Ermiş öğretmenlerin haklarını ve geleceklerini korumak adına önemli taleplerde bulundu. En dikkat çeken maddelerden biri olan "meslekten çıkarma" süreci özellikle öğretmenler arasında endişe yaratıyor.   YETERSİZ GÖRÜLEN ÖĞRETMENLER İDARİ HİZMETLER SINIFINA GEÇİRİLECEK Öğretmenlik Meslek Kanunu taslağında meslekten çıkarma şu şekilde öngörülüyor: Müfettişler tarafından yetersiz görülen öğretmenler, önce Millî Eğitim Akademisi'nde hizmet içi eğitime alınacak, ardından farklı müfettişler tarafından tekrar denetime tabi tutulacak. İkinci denetim sonucunda yetersiz görülen öğretmenler, eğitim hizmet sınıfından çıkarılarak genel idarî hizmetler sınıfına (memur) geçirilecek. Ayrıca Eğitim-Bir-Sen, öğretmenlerin haklarını korumak adına kanunlaşma sürecinde önemli taleplerde bulunuyor.  KANUNLAŞMA SÜRECİNDE ÖNEMLİ TALEPLER Eğitim-Bir-Sen'in talepleri şu şekilde: Ek ders ücretlerinin artırılması, Uzman ve başöğretmenlik kıdem sürelerinin söz verildiği gibi 5 ve 10 yıl olması, Şube müdürleri, il müdür yardımcıları, ilçe millî eğitim müdürleri, il müfettişleri ve müfettiş yardımcıları, şahsa bağlı uzmanlar ve araştırmacıların maddî hak kayıplarının telafi edilmesi, Kademe ilerlemesinin durdurulması cezasının kariyer basamaklarına engel olmaktan çıkarılması, Anayasal bir hak olan aile bütünlüğünün teminat altına alınması, Sözleşmeli öğretmenliğin ve öğretmen alımında mülakatın kaldırılması ve aday öğretmenlerin akademide heder edilmemesi için mücadele edilmesi. Öğretmenlerin geleceğini belirleyecek olan bu önemli değişikliklerin nasıl sonuçlanacağı ise merak konusu olarak bekleniyor.
Öğretmenlerin Geleceği Belirsiz: Öğretmenlik Meslek Kanunu Değişiyor

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmenlik mesleğinin geleceğini belirleyecek önemli bir değişiklik önerisini gündeme getirdi. Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda yapılması planlanan değişiklikler, öğretmenler arasında büyük bir tartışma ve endişe yarattı. Eğitim-Bir-Sen İstanbul 3 No'lu Şube Başkanı Erol Ermiş, yeni öğretmenlik meslek kanununda yer alan tartışmalı maddelerle ilgili açıklamalarda bulundu. Ayrıca Ermiş öğretmenlerin haklarını ve geleceklerini korumak adına önemli taleplerde bulundu. En dikkat çeken maddelerden biri olan "meslekten çıkarma" süreci özellikle öğretmenler arasında endişe yaratıyor.  

YETERSİZ GÖRÜLEN ÖĞRETMENLER İDARİ HİZMETLER SINIFINA GEÇİRİLECEK

Öğretmenlik Meslek Kanunu taslağında meslekten çıkarma şu şekilde öngörülüyor: Müfettişler tarafından yetersiz görülen öğretmenler, önce Millî Eğitim Akademisi'nde hizmet içi eğitime alınacak, ardından farklı müfettişler tarafından tekrar denetime tabi tutulacak. İkinci denetim sonucunda yetersiz görülen öğretmenler, eğitim hizmet sınıfından çıkarılarak genel idarî hizmetler sınıfına (memur) geçirilecek. Ayrıca Eğitim-Bir-Sen, öğretmenlerin haklarını korumak adına kanunlaşma sürecinde önemli taleplerde bulunuyor. 

KANUNLAŞMA SÜRECİNDE ÖNEMLİ TALEPLER

Eğitim-Bir-Sen'in talepleri şu şekilde: Ek ders ücretlerinin artırılması, Uzman ve başöğretmenlik kıdem sürelerinin söz verildiği gibi 5 ve 10 yıl olması, Şube müdürleri, il müdür yardımcıları, ilçe millî eğitim müdürleri, il müfettişleri ve müfettiş yardımcıları, şahsa bağlı uzmanlar ve araştırmacıların maddî hak kayıplarının telafi edilmesi, Kademe ilerlemesinin durdurulması cezasının kariyer basamaklarına engel olmaktan çıkarılması, Anayasal bir hak olan aile bütünlüğünün teminat altına alınması, Sözleşmeli öğretmenliğin ve öğretmen alımında mülakatın kaldırılması ve aday öğretmenlerin akademide heder edilmemesi için mücadele edilmesi. Öğretmenlerin geleceğini belirleyecek olan bu önemli değişikliklerin nasıl sonuçlanacağı ise merak konusu olarak bekleniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.