ELEKTİRİĞE YÜZDE 38 ZAM GELDİ

GÜNDEM 28.06.2024 - 14:15, Güncelleme: 28.06.2024 - 14:15 3310+ kez okundu.
 

ELEKTİRİĞE YÜZDE 38 ZAM GELDİ

EPDK Açıkladı: Elektiriğe Zam 1 Temmuz'dan İtibaren Geçerli Olacak
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), elektrik tarifelerinde önemli bir artışı duyurarak mesken aboneleri için yüzde 38'e varan zam yapıldığını açıkladı. Yeni tarife, 1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek. EPDK'nın aldığı kararla, 100 kilovatsaat elektrik tüketimi olan bir mesken abonesinin ödeyeceği tutar 207,23 TL'ye çıkarıldı. Ayrıca, tarımsal faaliyetler aboneleri için zam oranı yüzde 30, kamu ve özel hizmetler sektöründe düşük kademe aboneleri için yüzde 38, yüksek kademe aboneleri için ise yüzde 20 olarak belirlendi. ZAM GEREKÇESİ ÜRETİM MALİYETLERİNDEKİ ARTIŞ EPDK yetkilileri, enerji üretim maliyetlerindeki artışın bu zam kararını zorunlu kıldığını ifade ederken, hükümetin asgari ücret, memur ve emekli maaşlarına enflasyon farkı dışında zam yapmayacağı yönündeki açıklamasıyla dikkat çekti. Ancak, enerji maliyetlerindeki bu büyük artışın, tüketicilerin elektrik faturalarına yapacağı yansıma ile genel enflasyonu olumsuz etkilemesi bekleniyor. EPDK'nın aldığı zam kararı, enerji sektöründe önümüzdeki dönemdeki fiyat istikrarı ve tüketici talepleri üzerinde de tartışmalara yol açması bekleniyor.
EPDK Açıkladı: Elektiriğe Zam 1 Temmuz'dan İtibaren Geçerli Olacak

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), elektrik tarifelerinde önemli bir artışı duyurarak mesken aboneleri için yüzde 38'e varan zam yapıldığını açıkladı. Yeni tarife, 1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek. EPDK'nın aldığı kararla, 100 kilovatsaat elektrik tüketimi olan bir mesken abonesinin ödeyeceği tutar 207,23 TL'ye çıkarıldı. Ayrıca, tarımsal faaliyetler aboneleri için zam oranı yüzde 30, kamu ve özel hizmetler sektöründe düşük kademe aboneleri için yüzde 38, yüksek kademe aboneleri için ise yüzde 20 olarak belirlendi.

ZAM GEREKÇESİ ÜRETİM MALİYETLERİNDEKİ ARTIŞ

EPDK yetkilileri, enerji üretim maliyetlerindeki artışın bu zam kararını zorunlu kıldığını ifade ederken, hükümetin asgari ücret, memur ve emekli maaşlarına enflasyon farkı dışında zam yapmayacağı yönündeki açıklamasıyla dikkat çekti. Ancak, enerji maliyetlerindeki bu büyük artışın, tüketicilerin elektrik faturalarına yapacağı yansıma ile genel enflasyonu olumsuz etkilemesi bekleniyor. EPDK'nın aldığı zam kararı, enerji sektöründe önümüzdeki dönemdeki fiyat istikrarı ve tüketici talepleri üzerinde de tartışmalara yol açması bekleniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.